Ο Παναγιώτης Φραγκέσκου ο οποίος ενός προβλήματος στην καρδία αναγκάζεται να σταμάτησε το ποδόσφαιρο μίλησε στον Super Sport fm 104.0 για το μεγάλο πρόβλημα και την ζωή του από δω και πέρα.

Πως διαχειρίζεσαι την κατάσταση;

«Προσπαθώ το διαχειριστώ όσο το δυνατόν καλύτερα με την βοήθεια οικογένεια, συμπαικτών, ανθρώπων που μας αγαπούν και του ΠΑΣΠ. Είναι δύσκολο αλλά θα τα καταφέρουμε».

Πως έγιναν τα πράγματα;

«Ήμουν προετοιμασία με την Αλκή, είχα πρωινή προπόνηση και το απόγευμα μπήκα στο νοσοκομείο για 12 μέρες. Κανένα σύμπτωμα, απλά πήγα για δελτίο υγείας, έκανα τις εξετάσεις, το καρδιογράφημα το οποίο στάληκε στην ΚΟΠ. Απάντησαν ότι έπρεπε να κάνω ECΗO και διαπιστώθηκε το πρόβλημα όπου η καρδία μου δουλεύει στο 29%. Απευθείας μου είπε ο γιατρός ότι πρέπει να νοσηλευθώ».

Από εκείνη την ημέρα πως κυλά η ζωή σου;

«Όλο έγνοιες από εκείνη την ημέρα. Είναι δύσκολο. Δεν μπορώ να εργαστώ, είναι επικίνδυνο, απαγορεύεται η άθληση. Πρέπει να έχουμε μια ήρεμη ζωή χωρίς άγχος».

Για το οικονομικό κομμάτι…

«Εκεί που ήξερα ότι υπέγραψα συμβόλαιο δύο χρόνων και ήξερα ότι θα πάρω κάποια χρήματα έκανα κι εγώ κάποια πράγματα. Χτίζω το σπίτι μου και εκεί που υπολόγιζα σε κάποια χρήματα έρχεσαι και σου λένε ότι σταματάς εισόδημα μηδέν».

Πότε υπέγραψες συμβόλαιο;

«Υπόγραψα καινούριο συμβόλαιο αρχές Ιουνίου. Εγώ διαγνώστηκα αρχές Ιουλίου. Η Αλκή δεν κατέθεσε το συμβόλαιο μου. Εγώ είχα δελτίο υγείας το οποίο έληγε αργότερα».

Τι σου είπαν από την Αλκή;

«Δεν μου είπαν τίποτα, δεν έδωσαν καμιά εξήγηση. Προσπάθησα να επικοινωνήσω μαζί τους, ήταν δύσκολο στην αρχή. Μετά κανόνισα συνάντηση με τον πρόεδρο, τα είπαμε και υποσχέθηκαν ότι θα με βοηθούσαν… ακόμα περιμένω».

Επικοινώνησες ξανά με τους ανθρώπους της Αλκής;

«Άκουσα τον κ. Τζιάμπο που είπε ότι δεν θα με αφήσουν ξεκρέμαστο και περιμένω».

Τότε δεν βγήκε κάτι προς τα έξω, το γνωρίζαμε αλλά το σεβαστήκαμε…

«Εγώ είπα στην Αλκή να μην βγει κάτι προς τα έξω μέχρι να βγει τελικό πόρισμα. Όταν έμαθα την τελική διάγνωση και μου είπε ο γιατρός την τελική διάγνωση τους είπα να το βγάλουν προς τα έξω και δεν είπαν κάτι. Νιώθω ότι από την μέρα που έγινε το συμβάν με ξέγραψαν, ενώ πριν με έπαιρναν καθημερινά τηλέφωνο για να υπογράψω συμβόλαιο. Ήμουν ο αρχηγός τους δύο χρόνια και δεν με σεβάστηκαν».

Είναι σύμπτωση το γεγονός ότι άλλος ένας συμπαίκτης σους ο Παναγιώτης Λοιζίδης έχει παρόμοιο πρόβλημα, ενώ είναι και το πρόβλημα του αδελφού σου…

«Ο Παναγιώτης Λοιζίδης είναι δίπλα μου. Δεν ξέρω αν είναι σύμπτωση. Δεν θέλω να μιλήσουμε για αυτά τα  θέματα την δεδομένη στιγμή. Θέλω να τονίσω ότι δεν γίνεται να βγαίνει δελτίο υγείας μόνο από το καρδιογράφημα. Το καρδιογράφημα του Ανδρέα ήταν καθαρό. Απλά ο Ανδρέας το έψαξε περισσότερο γιατί έτυχε αυτό σε μένα και οικογενειακώς το ψάξαμε».

Μπορεί με θεραπεία να βελτιωθεί η κατάσταση σου;

«Όχι. Το σημαντικό για μένα είναι να μείνει σταθερό, να μην επιδεινωθεί. Είναι το ίδιο πράγμα με τον Ανδρέα. Είναι στους γιατρούς και περιμένουμε την διάγνωση. Και το πρόβλημα μου, και του Ανδρέα και του Λοιζιδη αν γινόταν ECHO νωρίτερα θα φαινόταν και το προλαβαίναμε αν ήταν εκ γενετής και δεν θα απειλείτο η ζωή μας. Πρέπει να θρηνήσουμε ζωές για να κάνουμε κάτι;. Αν έληγε του χρόνου το συμβόλαιο μου θα είχαμε μεγάλο πρόβλημα».

Ο ΠΑΣΠ είναι δίπλα σας…

«Είναι τεράστια νη βοήθεια του ΠΑΣΠ. Η Αλκή μου χρωστούσε χρήματα από πέρσι και τα ήθελα για να πάω στο Ισραήλ για εξετάσεις, δεν μου τα έδωσαν και μου τα έδωσε ο ΠΑΣΠ».ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Β’ Κατηγορία: Δύο στα δύο Ομόνοια Αρ. και Αγία Νάπα...

Με πέντε αναμετρήσεις συνεχίστηκε σήμερα το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής...

ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ
17/09/2022 21:30

B’ Κατηγορία: Αυλαία δεύτερης αγωνιστικής με ενδιαφέρον παιχνίδι στο Ζακάκι

Συνέχεια στο Πρωτάθλημα Β' Κατηγορίας με τις αναμετρήσεις της δεύτερης αγωνιστικής...

ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ
16/09/2022 11:35

Υπεράσπιση Δαμιανού: «Προπηλακίστηκε, δέχθηκε επίθεση, απειλές – Ηταν σε ημιλιπόθυμη...

Μέσω επιστολής του, το δικηγορικό γραφείο που εκπροσωπεί τον προπονητή...

ΑΛΚΗ
15/09/2022 18:47

Β΄ κατηγορία: Οι ρέφερι της δεύτερης αγωνιστικής

Η ΚΟΠ ανακοίνωσε τους διαιτητές της δεύτερης αγωνιστικής στη Β΄...

ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ
15/09/2022 16:40

Β’ Κατηγορία: Αλλαγή γηπέδου και μέρας λόγω ηλεκτροδότησης

Η ΚΟΠ ενημερώνει για αλλαγή γηπέδου και ώρας στο Αλκή-Αναγέννηση....

ΑΛΚΗ
14/09/2022 14:45

Ομόνοια 29Μ – Αλκή: Τα στιγμιότυπα του αγώνα (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Ομόνοια 29Μ δημοσίευσε τα στιγμιότυπα από την πρώτη αγωνιστική...

ΑΛΚΗ
13/09/2022 17:38