Προσπάθησα να μην γράψω αυτό το άρθρο «εν βρασμώ ψυχής», μόλις δηλαδή τελείωσε ο αγώνας ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια για αυτό και η… καθυστέρηση στην… κατάθεση μου. Ήθελα να μου δώσω χρόνο και να το σκεφτώ πιο καθαρά όμως πάντα καταλήγω στο ίδιο συμπέρασμα. Το «αιώνιο» έχασε την… αίγλη του και μπορώ να πω με σιγουριά ότι όπου να’ ναι , αν συνεχιστεί αυτό με την κάρτα οπαδού θα γίνει ένας αγώνας… ρουτίνας!

Πόσοι από εσάς περιμείνατε αυτό το ντέρμπι με τόση ανυπομονησία όπως τα προηγούμενα; Πόσοι από εσάς… πείσατε τον εαυτό σας ότι είναι «αιώνιο» χωρίς τους οπαδούς των «γαλαζωκιτρίνων» και των «πρασίνων»;

Χωρίς παλμό στις εξέδρες, χωρίς συνθήματα, χωρίς κορεό ή φωτοβολίδες (χωρίς να πέσει κάποια στο γήπεδο εννοείται) για να δημιουργηθεί μια ωραία ατμόσφαιρα από τους οπαδούς των δύο ομάδων, όπως παλιά!

Πάρτε για παράδειγμα την… παλιοσειρά από τους παίκτες ΑΠΟΕΛ και Ομόνοιας. Με τι ψυχολογία θα έπαιξαν; Δεν διαφωνώ, είναι επαγγελματίες και πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους όμως σίγουρα ήταν επηρεασμένοι από αυτό το σκηνικό.

Η χειρότερη προσέλευση που είχαμε ποτέ σε «Ελ Κλάσικο» της Κύπρου. 20-30 λεπτά πριν αρχίσει ο αγώνας το θέαμα στις κερκίδες ήταν απογοητευτικό αφού μόλις μερικές εκατοντάδες ήταν στο γήπεδο. Πάλι καλά που ξεπέρασαν τις 5.000. Και οι αρμόδιοι την ίδια ώρα… σφυρίζουν αδιάφορα.

Κύριοι του νόμου για την κάρτας οπαδού, παιχνίδι με παιχνίδι φαίνεται πως… καταντήσατε το ποδόσφαιρο μας και σε λίγο καιρό τα παιχνίδια θα γίνονται σε… κλειστό κύκλο ενώ παράλληλα το ντέρμπι «αιωνίων» κινδυνεύει να γίνει μια αναμέτρηση… της σειράς. Ποιος; Ο αγώνας πρεστίζ του Κυπριακού ποδοσφαίρου!

Ήρθε η ώρα να βρεθείτε προ των ευθυνών σας και να αναλάβετε το βάρος που σας αναλογεί. Και δεν θέλω να ακούσω δικαιολογίες του τύπου «η Ομόνοια δεν τα πάει καλά με τους οπαδούς της» ή οτιδήποτε άλλο μπορείτε να σκεφτείτε. Οι οπαδοί της κάθε ομάδας ομορφαίνουν το ποδόσφαιρο μας (όταν δεν ξεφεύγουν και μένουν στα όρια της αθλητοπρέπειας πάντα), και εσείς τους το στερείτε!

Είστε οι μόνοι που μπορείτε να ανατρέψετε την κατάσταση αλλά δεν βλέπω να σας νοιάζει. Μπορεί να σας βολεύει κιόλας, για αυτό δεν κάνετε κάτι!

Υ.Γ Βλέπαμε κάθε ματς τα «κατορθώματα» της κάρτας οπαδού, όμως μετά το ΑΠΟΕΛ-Ομόνοια τα πράγματα έγιναν απολύτως ξεκάθαρα. ΑΠΟΤΥΧΑΤΕ!!!

Θράσος Δημητρίου


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ