Καλά έκανε ο Ανδρέας Βεντούρης και παρέθεσε χθες με αφορμή το πρώτο φετινό ραντεβού των αιωνίων της Λευκωσίας, τον αριθμό εισιτηρίων που διατέθηκαν στην τελευταία δεκαετία στον α’ γύρο του μαραθωνίου.
Δεν υπήρχε φορά που να κατέβηκε ο αριθμός κάτω από 10000, μιλάμε πάντα για πρώτο γύρο κανονικής περιόδου, γιατί σε δεύτερο και σε μπαράζ στα τελευταία χρόνια είδαμε και 7 και 6 χιλιάδες εισιτήρια.
Αποτελεί αρνητικό ρεκόρ με διάφορά τα 5546 που διατέθηκαν την Τετάρτη, είναι άλλωστε τα μισά πάνω κάτω της αμέσως επομένης πιο χαμηλής προσέλευσης  που ήταν 10131 το 15-16.
Και δεν είναι μόνο η κάρτα που φταίει, μην επαναλάβουμε εαυτόν όλοι μας είτε είμαστε υπέρ είτε εναντίον της περιβόητης κάρτας οπαδού.
Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε από την εποχή που ο δίκαιος διαχωρισμός που επέτρεπε στους οπαδούς των αιωνίων να γεμίζουν πραγματικά το ΓΣΠ και μάλιστα χωρίς φόβο επεισοδίων τουλάχιστον στις εξέδρες  και έκτοτε υπάρχει μια συνεχής καθοδική τάση.
Από τα 23043 εισιτήρια σε αγώνα Α’ γύρου το 2002-03 που είναι ρεκόρ ΓΣΠ,  φτάσαμε διά μέσου των 16, 14, 12 και 10 χιλιάδων στα προχθεσινά 5546.
Και μιλάμε πάντα για πρώτο γύρο που συνήθως υπάρχει και ενδιαφέρον και δίψα περισσότερη για το πρώτο συναπάντημα ΑΠΟΕΛ και Ομόνοιας.
Είναι πολύ ανησυχητική η εικόνα της Τετάρτης, αλλά το πιο ανησυχητικό είναι καταρχάς ότι εξακολουθεί να υφίσταται διαφωνία για τη δραματική μείωση ειδικά σε ντέρμπι των αιωνίων  και δεύτερον ίσως μας γίνει στο τέλος της βραδιάς συνήθεια να πηγαίνουμε σε ντέρμπι και να ακούγονται καθαρά οι   διαμαρτυρίες των πάγκων ακόμη και οι φωνές των παικτών και οι παρατηρήσεις διαιτητή και βοηθών.
Δεν φαίνεται να αλλάζει η όλη κατάσταση, όχι μόνο στο συγκεκριμένο ντέρμπι αλλά και σε άλλα μεγάλα ματς.
Και πιθανόν να φανεί στο ντέρμπι της Λεμεσού και το τονίζω σαν παράδειγμα ειδικά φέτος όπου και οι δύο ομάδες τα πάνε περίφημα.
Έγραφα προχθές ότι άλλαξε ο ποδοσφαιρικός χάρτης αγωνιστικά, δυστυχώς άλλαξε και σε ό,τι αφορά την εικόνα στις εξέδρες…

 

Στέλιος Παπαμωυσέως


BET ON ALFA: Παίξε online και πάρε Bonus 100% με την πρώτη κατάθεση μέχρι 100 Ευρώ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ