• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
«Πήγα στον Ολυμπιακό για να παίξω με τον Σπανούλη»
12/11/2018 23:30

Ενας πρώην παίκτης του Ολυμπιακού παραχώρησε συνέντευξη στο λιθουανικό σάιτ 15min.lt. Ο λόγος για τον Μπόμπι Μπράουν, που πέρασε από τους “ερυθρόλευκους” κατά τη διάρκεια της περσινής σεζόν και βρίσκεται φέτος στο Μαυροβούνιο και συγκεκριμένα στην Μόρναρ. Με αφορμή λοιπόν την πρόσφατη επίσκεψή του στο Βίλνιους για το EuroCup, ο 34χρονος πόιντ γκαρντ μίλησε στο 15min.lt, όπου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο πέρασμά του από τον Ολυμπιακό.

Είχα την ευκαιρία να παίξω με τον καλύτερο παίκτη της Ευρώπης (σ.σ. Σπανούλης) και γι αυτό επέλεξα τον Ολυμπιακό. Κάποτε είχα την ευκαιρία να παίξω και στον Παναθηναϊκό, δίπλα στον Δημήτρη Διαμαντίδη, αλλά δεν έγινε. Ήθελα απλά να κάνω περισσότερα με τον Σπανούλη. Πιστεύω ότι μπορούσαμε να κάνουμε μεγάλη ζημιά στους αντιπάλους μας… Αλλά και μόνο το να στέκεσαι δίπλα του… Είναι ένας πραγματικός μαχητής. Λατρεύει το μπάσκετ, όπως κι εγώ. Μπορεί να μιλάει όλη την ώρα για μπάσκετ“, είπε αρχικά ο Μπράουν.

Λυπάμαι που δεν μπόρεσα να προσφέρω περισσότερα και που δεν κατάφερα να βοηθήσω την ομάδα να προκριθεί στο Final Four της EuroLeague. Όταν πήγα στην ομάδα υπήρχαν αρκετοί γκαρντ και έτσι δεν πήγα για να αντικαταστήσω κάποιον. Υπήρχε ήδη κάποιο ροτέισον. Δεν μετανιώνω πάντως που πήγα στον Ολυμπιακό. Το σκεφτόμουν από τότε που έπαιζα στον Άρη. Τους έβλεπα στην τηλεόραση και έλεγα: μακάρι να μπορούσα να παίξω σε αυτό το επίπεδο. Έτσι, δεν υπήρχε περίπτωση να χάσω αυτή την ευκαιρία“, συμπλήρωσε αναφορικά με την θητεία του στους “ερυθρόλευκους”.

Εν συνεχεία ο Αμερικανός γκαρντ αναφέρθηκε και στο ρόλο που του είχε αναθέσει ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, λέγοντας ότι δεν χρησιμοποιήθηκε σωστά: “Μου είχε πει ότι σιγά σιγά θα έμπαινα στο ροτέισον και ότι θα έπαιζα με την μπάλα στα χέρια. Ωστόσο, όταν πήγα στην ομάδα ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Έπαιζα 8-10 λεπτά και όλοι ξέρουν ότι δεν είμαι ο τύπος του παίκτη που θα περιμένει στη γωνία και θα κάνει τρίποντα. Μπορώ να βοηθήσω την ομάδα με διαφορετικούς τρόπους. Ακόμη και οι παίκτες έλεγαν ότι δεν ήταν αυτό το στιλ μου. Ήξεραν ότι δεν έπαιζα έτσι και ότι θα έπρεπε να εκμεταλλευτούμε διαφορετικά τα προσόντα μου. Δεν παραπονιέμαι πάντως, προσπάθησα να κάνω τα πάντα για την ομάδα. Απλά, αισθάνομαι ότι δεν είδαν τον πραγματικό Μπόμπι Μπράουν, δεν ήμουν ο εαυτός μου“.

Ο Μπράουν μίλησε επίσης για την ατμόσφαιρα στα ελληνικά γήπεδα. “Το γήπεδο του Παναθηναϊκού είναι τόσο… ουάου. Είναι τρελό. Και οι οπαδοί μας στον Πειραιά, ήταν επίσης τρελοί. Αυτή η ατμόσφαιρα… Πάντα θέλεις να παίζεις σε τέτοιο περιβάλλον, απέναντι σε αιώνιους αντιπάλους και οπαδούς. Το να κερδίζεις σε τέτοια γήπεδα είναι υπέροχο κατόρθωμα. Θέλεις να εξαφανίσεις όλο το γήπεδο“, τόνισε ο άσος της Μόρναρ, ο οποίος θυμήθηκε και τα επεισόδια που σημειώθηκαν στους περσινούς τελικούς της Basket League…

Στο ΟΑΚΑ έπαιξα το πρώτο μου παιχνίδι με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Η ατμόσφαιρα εκείνη την ημέρα δεν ήταν τόσο καυτή, όσο στους ελληνικούς τελικούς, που μου είχαν πει ότι θα ήταν πιο τρελή. Μας πετούσαν διάφορα, μας έφτυναν, έριχναν μπουκάλια… Υπήρχε ένα τεράστιο δίχτυ γύρω από τον αγωνιστικό χώρο και μας προστάτευε από τα περισσότερα αντικείμενα. Εάν δεν ήταν το δίχτυ δεν θα είχαμε επιβιώσει (σ.σ. γέλια).

Θυμάμαι ότι κάτι έπεσε στον πάγκο μας, έσπασε το προστατευτικό και διακόπηκε το παιχνίδι, ενώ εμείς έπρεπε να πάμε στα αποδυτήρια. Από την άλλη, έχω παίξει και σε ντέρμπι Άρης – ΠΑΟΚ, όπου επίσης η ατμόσφαιρα ήταν τρελή και μας πετούσαν νομίσματα και μπαταρίες. Ακόμα θυμάμαι που οι φίλαθλοι του Άρη πετούσαν πολλά χαρτάκια και περιμέναμε για πολλή ώρα να σκουπιστεί το παρκέ.

Η ατμόσφαιρα εκείνη με είχε προετοιμάσει για το ΟΑΚΑ και το γήπεδο της Ζάλγκιρις. Στο ΝΒΑ δεν συμβαίνει αυτό. Εάν κάνεις κάτι τέτοιο, θα συλληφθείς και θα σε κλείσουν στην φυλακή. Θυμάμαι στη Θεσσαλονίκη, τους φίλους του Άρη να παίζουν ξύλο με την αστυνομία. Ήταν τρελό“.


btm