• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
H κριτική των παικτών του Ολυμπιακού
15/11/2018 23:41

Οι εκτός έδρας νίκες επί της Χίμκι και της Μπασκόνια, είχαν δημιουργήσει ένα κλίμα ευφορίας στον Ολυμπιακό. Οπαδοί, παίκτες, προπονητές, όλοι αισθάνονταν πως η σεζόν ξεκίνησε με “μαγικό” τρόπο, όμως ακολούθησαν ήττες από την Αρμάνι Μιλάνο, την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, τον Παναθηναϊκό και το βράδυ της Πέμπτης οι Πειραιώτες λύγισαν στο γήπεδό τους και από τη Φενέρμπαχτσε (72-73) για να πέσουν στο 3-4 πριν τη δεύτερη “διαβολοβδομάδα” στην οποία θα αντιμετωπίσουν τη Μπάγερν στο Μόναχο και τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Φάληρο.

Ο Ντέιβιντ Μπλατ μπορεί να αισθάνεται ικανοποιημένος από τους Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος, Κώστα Παπανικολάου, Γιώργο Πρίντεζη, κράτησε εκτός παρκέ τον Βασίλη Σπανούλη στο φινάλε, έδωσε τέσσερα λεπτά στον Ζακ ΛεΝτέι, κανένα στον Σάσα Βεζένκοβ, μόλις επτά στον Γιάνις Τίμα και γενικά άφησε πολλά ερωτήματα να αιωρούνται πάνω από την ομάδα του. Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των έντεκα που αγωνίστηκαν στο ματς με τη Φενέρμπαχτσε.

3. ΝΑΙΤΖΕΛ ΓΟΥΙΛΙΑΜΣ-ΓΚΟΣ (starter)

Πέτυχε τους πρώτους πόντους του Ολυμπιακού με φλότερ, κυνήγησε πολύ τον Σλούκα και προσπάθησε να του κόψει το αριστερό drive, έβαλε και σουτάκι από τα τέσσερα μέτρα για το 4-6 σε μια κατοχή που λίγο έλειψε να χαθεί. Στο πέμπτο λεπτό ισοφάρισε (6-6) από ασίστ του Μιλουτίνοβ στον αιφνιδιασμό, ήταν ο καλύτερος παίκτης των γηπεδούχων στο πρώτο δεκάλεπτο. Δεν ήταν το ίδιο καλός στο δεύτερο και το τρίτο, ήταν όμως τρομερός στο τέταρτο. Στο 38′ έβαλε μεγάλο τρίποντο για το 67-67 και στην επόμενη φάση σέρβιρε το κάρφωμα στον Μιλουτίνοβ για το 69-67, είχε στο τέλος την ευκαιρία να γίνει ήρωας, έκανε τρομερή προσπάθεια, αλλά το δίποντό του από τα πέντε μέτρα βρήκε σίδερο. Ήταν όμως καλό.

Τα στατιστικά του: 13 πόντοι, 4/7 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 2/2 βολές, 1 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 1 λάθος, 15 ranking σε 25:11

6. ΑΞΕΛ ΤΟΥΠΑΝ

5.8″ πριν το τέλος της πρώτης περιόδου μπήκε για πρώτη φορά στο ματς ο Γάλλος, για να παίξει απλώς μια άμυνα. Γύρισε στο 13′ στη θέση του Παπανικολάου που ήταν ο δεύτερος σμολ φόργουορντ στο ροτέισον του Μπλατ, έβαλε τρίποντο από τη δεξιά γωνία για το 28-27, πριν πετύχει και δεύτερο για το 35-27 μέσα σε αποθέωση. Θα περίμενε κανείς να έχει σημαντικότερο ρόλο από τη στιγμή που ο Τίμα δεν είχε ρυθμό, όμως το γεγονός ότι ο Γιάνις Στρέλνιεκς επέστρεψε στη δωδεκάδα και ο Παπανικολάου ήταν ασταμάτητος στο δεύτερο μέρος, τον κράτησε για πάρα πολλή ώρα στον πάγκο.

Τα στατιστικά του: 6 πόντοι, 2/4 τρίποντα, 1 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 5 ranking σε 11:50

7. ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ (starter)

Ένα μακρινό άστοχο τρίποντο ήταν η πρώτη του προσπάθεια στο ματς, πριν βάλει 2/2 βολές στο πέμπτο λεπτό και πάει για πρώτη φορά στον πάγκο. Γύρισε για το φινάλε του δεκαλέπτου, όμως στην τελευταία επίθεσή της, έκανε λάθος πάσα. Μπήκε στο δεύτερο με τρίποντο για το 21-21 και από αυτό το σουτ βρήκε ρυθμό, συνέχισε με βολή και δίποντο για το 30-27, έδειξε να πατά καλύτερα, δεν εκβίασε προσπάθειες και στο ημίχρονο είχε 8 πόντους από τρία σουτ. Έπαιξε λίγο στο τρίτο δεκάλεπτο, έδωσε περισσότερη έμφαση στη δημιουργία και κράτησε δυνάμεις για την τέταρτη περίοδο στην οποία δεν βοήθησε. Στο φινάλε έμεινε στον πάγκο, με τον Μπλατ να τον κρατάει εκτός πεντάδας ακόμη και στην τελευταία επίθεση την οποία έδωσε στον Γουίλιαμς-Γκος. Άβολη κατάσταση για τον “Kill-Bill”, που έχει συνηθήσει να παίρνει τα μεγάλα σουτ και όχι να παρακολουθεί τα κρίσιμα δευτερόλεπτα.

Τα στατιστικά του: 8 πόντοι, 1/2 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 3/4 βολές, 2 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 4 λάθη, 7 ranking σε 23:19

10. ΓΙΑΝΙΣ ΤΙΜΑ (starter)

Πενταδάτος μετά την πολύ καλή εμφάνιση στο ΟΑΚΑ, ο Λετονός αστόχησε στα δύο πρώτα του τρίποντα και στο 5′ πήγε στον πάγκο χωρίς να έχει προσφέρει κάτι στην ομάδα του. Δεν τον είδαμε ξανά μέχρι το ημίχρονο, γύρισε στο τρίτο δεκάλεπτο για να βρει σίδερο στο τρίτο του τρίποντο πριν αστοχήσει και σε λέι-απ. Απογοητευτικός. Δεν πρόκειται να εξελιχθεί σε σημαντική μονάδα αν δεν βρει έναν τρόπο να σταθεροποιήσει την απόδοσή του. Μένει να δούμε αν η εμφάνισή του στο ΟΑΚΑ ήταν απλώς ένα “πυροτέχνημα” ή κάτι περισσότερο.

Τα στατιστικά του: 0/1 δίποντο, 0/3 τρίποντα, -4 ranking σε 7:29

11. ΝΙΚΟΛΑ ΜΙΛΟΥΤΙΝΟΒ (starter)

Έκανε το πρώτο του φάουλ στην πρώτη επίθεση της Φενέρμπαχτσε, στον πολύ βαρύ Ντουβερίογλου. Στο πέμπτο λεπτό έδωσε φοβερή μακρινή ασίστ για καλάθι του Γουίλιαμς-Γκος στον αιφνιδιασμό, στο όγδοο έκανε το δεύτερο φάουλ του και πήγε στον πάγκο με ένα ριμπάουντ, μια ασίστ, ένα λάθος κι ένα άστοχο δίποντο. Έπαιξε στα 13 από τα 20 λεπτά του πρώτου μέρους χωρίς να προβληματίσει τη φροντ λάιν των Τούρκων, έπρεπε να κερδίσει φάουλ από τον Λοβέρν στο 23′ αλλά οι διαιτητές είχαν διαφορετική άποψη, συνέχισε να παίζει σε έναν άχαρο ρόλο και λίγο έλειψε στο φινάλε να γίνει ο ήρωας της βραδιάς όταν προσπάθησε να σκοράρει με φόλοου για τη νίκη. Δεν βρήκε στόχο και θα θέλει σίγουρα να ξεχάσει αυτά τα 28:34 απέναντι στην ομάδα του συμπατριώτη του, Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς.

Τα στατιστικά του: 6 πόντοι, 3/7 δίποντα, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 1 κόψιμο, 1 λάθος, 10 ranking σε 28:34

13. ΓΙΑΝΙΣ ΣΤΡΕΛΝΙΕΚΣ

Αντικατέστησε τον Σπανούλη μόλις στο 5′, ο Μπλατ έφτιαξε plays για εκείνον, όμως ο Λετονός δεν ήταν σε καλή κατάσταση. Δεν είχε ρυθμό και σε 10:27 στο πρώτο μέρος μέτρησε ένα άστοχο δίποντο, ένα άστοχο τρίποντο και ένα λάθος. Γύρισε στα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου, έβαλε μακρινό δίποντο για το 49-45, μα δεν κατάφερε να δώσει κάτι περισσότερο. Θα χρειαστεί μερικά ματς για να ανακτήσει τον ρυθμό του, κυρίως όμως θα πρέπει να μείνει υγιής διότι αυτό είναι το σημαντικότερο πρόβλημά του, οι διαδοχικοί τραυματισμοί.

Τα στατιστικά του: 2 πόντοι, 1/3 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 1 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 λάθος, -2 ranking σε 16:52

14. ΣΑΣΑ ΒΕΖΕΝΚΟΒ

Δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Ντέιβιντ Μπλατ.

Τα στατιστικά του:

15. ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ (starter)

Άργησε να απειλήσει, σκόραρε όμως για το προβάδισμα (10-8 στο έκτο λεπτό) και σιγά-σιγά βρήκε ρυθμό. Πολύ “οικονομικός”, σταδιακά όμως “χάθηκε” από το ματς. Στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους κυνήγησε ένα επιθετικό ριμπάουντ, κέρδισε φάουλ και έβαλε τις βολές για το 39-39 του ημιχρόνου, δεν ήταν το ίδιο απειλητικός στις αρχές της τρίτης περιόδου αλλά στο 26′ πήρε το τρίτο φάουλ του Σλούκα και έκανε τρομερή δουλειά στο κομμάτι των ριμπάουντ. Έδωσε δύο τρίποντα στον Μέλι που δεν αστόχησε και τελικά έμεινε στο παρκέ για 36:35 που συνιστούν ρεκόρ καριέρας για εκείνον στη EuroLeague.

Τα στατιστικά του: 10 πόντοι, 3/8 δίποντα, 4/4 βολές, 10 ριμπάουντ, 1 κόψιμο, 1 λάθος, 20 ranking σε 36:35

16. ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Δεύτερο τριάρι στο ροτέισον του Μπλατ, ο Έλληνας διεθνής έκλεψε δυο μπάλες στο πρώτο του πέρασμα από το ματς, αλλά δεν απείλησε στην επίθεση και στο 13′ έδωσε τη θέση του στον Τουπάν. Δεν πήρε άλλη ευκαιρία μέχρι το ημίχρονο, είχε κάποιες ενοχλήσεις στο γόνατο, αλλά βρισκόταν στην πεντάδα της τρίτης περιόδου και σκόραρε για το 43-41. Κάρφωσε για το 45-41, έβαλε 2/3 βολές για το 47-43, συνέχισε με 2/2 για το 51-45 και ήταν εκείνος που ηγήθηκε του Ολυμπιακού σε αυτό το δεκάλεπτο. Στο 33′ ισοφάρισε στο 58-58 με τρίποντο από την αριστερή γωνία, στο τελευταίο λεπτό έβαλε νέο σουτ από τη δεξιά γωνία για το 72-73, ήταν ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΣ στο δεύτερο μέρος, αλλά και αρκετά μόνος καθώς πλην του Γουίλιαμς-Γκος, δεν είχε κάποιο ιδιαίτερο στήριγμα στην επίθεση.

Τα στατιστικά του: 18 πόντοι, 4/4 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 4/5 βολές, 4 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 κλεψίματα, 1 κόψιμο, 25 ranking σε 25:06

17. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ

Πήρε νωρίς, μόλις στο έβδομο λεπτό την πρώτη του ευκαιρία, σκόραρε γρήγορα τους πρώτους του πόντους με drive για το 14-18 κι αν είχε βάλει και το τρίποντο που εκτέλεσε στα τέλη του πρώτου μέρους, θα είχε προσφέρει πολύ σημαντικές βοήθειες στην ομάδα του. Αν και ο Μπλατ είχε παραδεχθεί πως έπρεπε να του δώσει περισσότερο χρόνο στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, έκανε κάτι παρόμοιο και απέναντι στη Φενέρμπαχτσε. Βεβαια, αυτή τη φορά είχε στη διάθεσή του τον Στρέλνιεκς, με τον Μάντζαρη να παραμένει σε έναν πολύ άχαρο ρόλο.

Τα στατιστικά του: 2 πόντοι, 1/1 δίποντο, 0/1 τρίποντο, 1 ριμπάουντ, 1 ranking σε 10:30

31. ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΓΡΗΣ

Δεύτερος στο ροτέισον των σέντερ, προτιμήθηκε από τον ΛεΝτέι στο 8′ και αντικατέστησε τον Μιλουτίνοβ που δεν είχε μπει καλά στο παιχνίδι. Στο 9′ πέτυχε δίποντο από τα τρία μέτρα για το 18-19 και σε έξι λεπτά στο πρώτο μέρος δεν έδωσε κάτι περισσότερο. Γύρισε στα μέσα της τρίτης περιόδου και έκανε ένα σκληρό φάουλ στον Κάλινιτς, έβγαλε μια άμυνα και πανηγύρισε με τρομερή ένταση, σκόραρε στο 28′ για το 53-47 και στα 10:12 που έπαιξε, έδωσε ό,τι μπορούσε.

Τα στατιστικά του: 4 πόντοι, 2/3 δίποντα, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο, 2 ranking σε 10:12

32. ΖΑΚ ΛΕΝΤΕΙ

Μπήκε στο ματς στα τέλη της δεύτερης περιόδου, ως δεύτερο τεσσάρι με τον Μπόγρη στο πέντε και στο 12′ πέτυχε τρίποντο για το προσπέρασμα (24-23). Είχε “θεματάκια” στο μαρκάρισμα του Λοβέρν, γι’ αυτό και στο 13′ ο Μπλατ τον τράβηξε στον πάγκο για να επαναφέρει τον Μιλουτίνοβ στο ματς. Δεν τον είδαμε ξανά μέχρι το ημίχρονο, δεν τον είδαμε ξανά μέχρι το φινάλε. Ο Αμερικανός έχει πάει πολύ πίσω στο rotation και όσο ο Μπλατ δεν τον υπολογίζει (ή όσο εκείνος δεν μπορεί να ανταπεξέλθει σε αυτό το επίπεδο), τόσο ο Ολυμπιακός θα έχει σοβαρό πρόβλημα στη ρακέτα καθώς στο ρόστερ δεν υπάρχει παίκτης με διαφορετικά χαρακτηριστικά από εκείνα του Μιλουτίνοβ.

Τα στατιστικά του: 3 πόντοι, 1/1 τρίποντο, 3 ranking σε 4:22


btm