Με δηλώσεις του ο Αντρές Ινιέστα μίλησε ανοιχτά για την κατάθλιψη που τον ταλαιπωρούσε, με ποιόν τρόπο βίωνε την όλη κατάσταση ενώ συγκλονίζει όταν λέει πως «περίμενα να έρθει η νύχτα για να πάρω το χάπι μου και να ξεκουραστώ…»

Έτσι παίρνω την ευκαιρία από τον πρώην αρχηγό και αστέρα της Μπαρτσελόνα να κάνω τη δική μου… κατάθεση για την κατάθλιψη.

Όλοι μας κάποια στιγμή, σε κάποια φάση της ζωής μας έχουμε πέσει ψυχολογικά, είχαμε αγανακτήσει με καταστάσεις, και είμασταν στον… πάτο. Πολλοί ποδοσφαιριστές που εμείς τους βλέπουμε ως είδωλα ή ινδάλματα, έχουν μιλήσει ανοιχτά για το πως πέρασαν την κατάθλιψη. Μπουφόν, Μπέκαμ, Κάρικ, Αντριάνο, Άαρον Λένον, τώρα ο Ινιέστα και άλλοι τόσοι! Κατάθλιψη και ποδόσφαιρο είναι μια μάστιγα… κρυμμένη καλά καθώς μερικοί ποδοσφαιριστές ντρέπονται να μιλήσουν για να μην φανούν αδύναμοι, όπως και κάποιοι στην καθημερινή ζωή τους, όπως και κάποιοι στην κοινωνία.

Για αυτό όσοι «ντρέπονται» να ανοίξουν κουβέντα για αυτό, να μιλήσουν, κάνουν το μεγαλύτερο λάθος της ζωής τους. Η κατάθλιψη δεν είναι ντροπή αλλά δύναμη! Μπορεί για ένα συγκεκριμένο διάστημα να χάνεις τον εαυτό σου, να χάνεις τη γη κάτω από τα πόδια σου, όμως αν πέρασες από τη συγκεκριμένη φάση βγαίνεις πιο δυνατός και αντέχεις πολλά περισσότερα από όσο πίστευες. Είστε πολύ πιο δυνατοί από όσο νομίζετε!

Η αλήθεια είναι πως πέρασα και εγώ από αυτή την κατάσταση, είχα πολλές δυσκολίες, ήθελα να ήμουν μόνος, να μην μιλάω σε κανέναν, και με την πρώτη ευκαιρία ήθελα να βάλω τα κλάματα. ΟΧΙ, δεν ντρέπομαι που το γράφω και το λέω δημόσια! Μίλησα με ανθρώπους, είχα δίπλα μου «στηρίγματα», και με βοήθησαν. Αλλά επειδή ΜΙΛΗΣΑ! Έτσι πρέπει να κάνει ο καθένας μας! Να μιλήσει για ένα τέτοιο θέμα. Θα καταλάβετε στο τέλος πως έχετε ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ δύναμη μέσα σας!

Κι αν δεν «ακούσετε» εμένα, παραδειγματιστείτε από τους ποδοσφαιριστές, από κάποιους που έχουμε ως «ήρωες» και μην νομίζετε πως είστε αδύναμοι. Δεν είστε μόνοι, μην φοβάστε να μιλήσετε! Η κατάθλιψη δεν είναι ντροπή!

Υ.Γ Δεν ξέφυγα από τα ποδοσφαιρικά δρώμενα, καθώς είναι ένα μείζων θέμα το κεφάλαιο κατάθλιψη και ποδόσφαιρο. 

Υ.Γ 2 Ελπίζω μετά από αυτό που διαβάσατε να αλλάξατε γνώμη για το τι είναι η κατάθλιψη.

Θράσος Δημητρίου


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ