Η Ομόνοια για πολλά χρόνια ήταν η σημαιοφόρος του ποδοσφαίρου μας. Με τις μεγάλες και άτρωτες ομάδες που έφτιαξε στη 10ετία του ’70 και του ’80.
Η Ανόρθωση πήρε τα σκήπτρα στα μέσα της 10ετίας του ’90 και ακολούθως το ΑΠΟΕΛ κυριάρχησε από τα μέσα της 10ετίας του 2000 μέχρι και σήμερα, αφού ακόμα κατέχει το τρόπαιο του πρωταθλητή.
Το ΑΠΟΕΛ, επίσης, είναι η ομάδα που εξαργύρωσε τις τρομερές επιτυχίες στην Ευρώπη με 10άδες εκατομμύρια ευρώ.
Σήμερα πάει να γυρίσει ο χάρτης. Η Ομόνοια και η Ανόρθωση εν πρώτης έχουν ξεχάσει πότε κατέκτησαν πρωτάθλημα και στην Ευρώπη η παρουσία τους είναι τυπική πλην βεβαίως εκείνης που πέτυχε η «Κυρία» το 2008.
Ξεπροβάλλουν δύο νέες δυνάμεις. Προειδοποίησαν ΑΕΚ και Απόλλωνας αλλά όχι σε τέτοιο επίπεδο. Να είναι δηλαδή οι μοναδικό εκπρόσωποί μας στην Ευρώπη και να έχουν πέρα από τα αγωνιστικά, πολλά οικονομικά οφέλη.
Όπως είναι αυτή τη στιγμή το σκηνικό, οι δύο ομάδες απειλούν όσο καμιά άλλη φορά τον μόνιμο πρωταθλητή. Αν μάλιστα καταφέρουν τον ερχόμενο Μάιο να αφαιρέσουν τον τίτλο από το ΑΠΟΕΛ, τότε θα μπορούμε να λέμε για μια νέα εποχή του ποδοσφαίρου μας.
ΑΕΚ και Απόλλωνας απέκτησαν ισχυρή δυναμική που τους επιτρέπει να μείνουν σε πορεία πρωταγωνιστική τα επόμενα χρόνια. Δείχνουν σαν ομάδες ότι είναι σε πολύ νοικοκυρεμένο σημείο.
Μαζί με την εμπειρία που αποκτούν χρόνο με το χρόνο οι διοικήσεις τους και συνάμα με το οικονομικό τους επίπεδο, δύσκολα συμβιβάζονται με κάτι διαφορετικό, πέρα από την πρωταγωνιστική πορεία.
Το επόμενο και ίσως μεγαλύτερο στοίχημα των δύο ανερχόμενων ποδοσφαιρικών δυνάμεών μας, είναι ο τίτλος του πρωταθλητή.
Εδώ θα δείξουν πόσο μεγάλωσαν…

Μιχάλης Παπαγεωργίου

 


BET ON ALFA: Παίξε online και πάρε Bonus 100% με την πρώτη κατάθεση μέχρι 100 Ευρώ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ