• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
ΒΑΛΕ VS ZAXINT: Εδώ η απάντηση για την αμφισβητούμενη φάση
04/12/2018 20:48
ΒΑΛΕ VS ZAXINT: Εδώ η απάντηση για την αμφισβητούμενη φάση

Στην πρωτοποριακή εκπομπή «Άκου τη φάση» του Super Sport fm 104.0 ο Γιαννάκης Κυπριανίδης ανέλυσε τι αμφισβητούμενες φάσεις του μεγάλου ντέρμπι ΑΠΟΕΛ-Απόλλωνας. Στάθηκε στην φάση του 42΄ με το πέναλτι του Ζαχίντ και στην φάση του 63΄ που έπρεπε να αποβάλει τον Μαγκλίτσα.

Για την δήλωση Νίκου Κίρζη ότι ορίζεται συνεχώς στα παιχνίδια ΑΠΟΕΛ-Απόλλωνας ο Βασίλης Δημητρίου;

Γ.ΚΥΠΡΙΑΝΙΔΗΣ: «Υπάρχει επιτροπή η οποία αξιολογεί τα παιχνίδια και τους διαιτητές. Αν κρίνω ότι είναι σε καλή κατάσταση, είναι έμπειρος και ο πιο καλός τότε θα τον βάλω. Αυτό έγινε και με άλλους στο παρελθόν. Αν κρίνω ότι μπορεί να βγάλει το συγκεκριμένο παιχνίδι, δεν πα’ να το έκανε 100 φορές. Βλέπεις και την προϊστορία του διαιτητή με αυτές τις ομάδες».

Ορθώς με βάση τη φόρμα του, το εκτόπισμα του και την εμπειρία του ορίστηκε στο ντέρμπι;
«Ναι. Από τους διαθέσιμους ήταν σωστή η επιλογή. Μπορούσε και το Τιμόθεος Χριστοφή να πλασαριστεί εκεί και να … παλέψει για να διευθύνει το ντέρμπι»

Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΦΑΣΕΩΝ

** «Στο 3΄ ο Παπουλής σε μια υποσχόμενη επίθεση του ΑΠΟΕΛ τράβηξε παρατεταμένα τον αντίπαλο. Δεν έχει σχέση το λεπτό. Σωστά του έβγαλε την κίτρινη κάρτα».

**«Στο 6΄ ήρθε το πέναλτι του ΑΠΟΕΛ. Θα δούμε ότι ο Χάμπος με το δεξί του πόδι χτυπά το αριστερό πόδι του Τάμαρι. Τον λάχτησε και έπεσε. Αν ακούμπησε την μπάλα ήταν στην συνέχεια. Σωστά δόθηκε το πέναλτι. Δεν έβγαλε κίτρινη γιατί ήταν στην γωνιά της περιοχής και δεν ήταν και βίαιο. Τιμώρησε το βάλε για διαμαρτυρίες. Σε μια φάση που τελείωσε δεν πρέπει να διαμαρτύρονται».

**«Στο 15΄ ο Νσούε χτύπησε την μπάλα εκτός γηπέδου αφού σφύριξε ο διαιτητής. Θα μπορούσε να το δείξει κίτρινη κάρτα, χωρίς αυτό να ήταν απαραίτητο».

**«Στο 23΄ υπήρχε πέσιμο στην περιοχή του ΑΠΟΕΛ. Δεν υπήρξε οποιαδήποτε παράβαση, έχασε μόνος του την ισορροπία του»

**«Στο 29΄ ο διαιτητής θα μπορούσε να έβγαζε κίτρινη στον Σακέτι αλλά αρκέστηκε σε παρατήρηση»

**«Στο 34΄ και 38΄ πήραν κάρτα ο Ρομπέρζ και ο Καρλάο σωστά».

**«Στο 40΄ σωστά υποδείχτηκε οφσάιντ ο Παπουλής».

**«Στο 42΄ το πέναλτι του ΑΠΟΕΛ και η αποβολή του Βάλε. Μελετώντας την φάση διαπιστώσαμε ότι ο παίκτης του ΑΠΟΕΛ χρησιμοποίησε το αριστερό του χέρι ταυτόχρονα με την παράβαση του Βάλε. Το είδα πολλές φορές, το σταμάτησα όταν η μπάλα σταματά στο χέρι του Ζαχίντ και την ίδια ώρα γίνεται η παράβαση του Βάλε. Όταν γίνουν δύο παραβάσεις την ίδια στιγμή τιμωράς την βαρυτέρα. Εδώ ο παίκτης του ΑΠΟΕΛ έκανε δύο παραβάσεις και έπρεπε να δοθεί το χέρι. Το ένα είναι ότι έπαιξε την μπάλα με το χέρι, ενώ το άλλο είναι το σημείο που έγινε το χέρι και στην προκειμένη μπροστά από το τέρμα. Θεωρείται αντιαθλητικό επειδή το χρησιμοποίησες για να βάλεις γκολ. Το λάθος του ήταν ότι δεν εισήλθε στην περιοχή ο διαιτητής. Έπρεπε να ακολουθήσει την φάση και να μην μείνει πίσω. Από εκεί που ήταν έβλεπε μόνο την παράβαση του Βάλε και όχι το χέρι. Από την στιγμή που δεν είχε το χέρι και έδωσε πέναλτι σημαίνει ότι ο Βάλε δεν έπαιξε για την μπάλα και έπρεπε να βγάλει απευθείας κόκκινη για τον Βάλε».

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΚΡΟΑΤΗ: Αν δεν του έπαιρνε το πόδι ο Βάλε θα έκανε χέρι ο Ζαχίντ;
«Ο Ζαχίντ αντελήφθη ότι η μπάλα θα του έφευγε. Πέρασε από τον εγκέφαλο του προτού τον ανατρέψει».

Αφού δεν είδε το χέρι ο διαιτητής εκ της θέσεως του, δεν θα μπορούσε να τον  βοηθήσει ο βοηθός του;
«Μην ξεχνάτε ότι η φάση βαρούσε προς την ανατολική κερκίδα. Απείχε ο βοηθός 50 μέτρα από την φάση και υπήρχαν και ποδοσφαιριστές μπροστά του. Ο Βασίλης έπρεπε να τρέξει την φάση».

Πόσο σας δυσκόλεψε η συγκεκριμένη φάση;
«Υπήρχε η απορία για το τι προηγήθηκε. Ο διαιτητή δικαιούται να κάνει λάθη αλλά εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε λάθη. Έχουμε την τεχνολογία και την άνεση να βλέπουμε την φάση πολλές φορές».

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΚΡΟΑΤΗ: Στο VAR θα έδινε πέναλτι ή χέρι;
«Θα έδινε χέρι. Οι βοηθοί που θα ήταν στο VAR θα τον παρακινούσαν να δώσει το χέρι».

Ήταν η πιο δύσκολη φάση στο πρωτάθλημα μέχρι τώρα;
«Ναι. Από τις θέσεις του διαιτητή, του τερματοφύλακα και του Ζαχίντ ήταν δύσκολη η φάση. Δεν ήταν εύκολο να αντιληφθούμε την φάση με το χέρι».

** «Στο 52΄ ανακόπτεται οφσάιντ ο Απόλλωνας και ο φακός δικαιώνει τον βοηθό».

** «Στο 63΄ έβγαλε κίτρινη αντί κόκκινη στον Μαγκλίτσα. Πήγε στον αντίπαλο χωρίς να αντιληφθεί ότι θα μπορούσε να του προκαλέσει μεγάλη ζημιά».

**«Στο τέταρτο γκολ του ΑΠΟΕΛ ο διαιτητής άφησε ωραίο πλεονέκτημα. Ο αμυντικός του Απόλλωνα παρεμπόδισε τον Τάμαρι, ο παίκτης δεν έπεσε στο έδαφος, έλεγξε την μπάλα και ο διαιτητής το άφησε και μπήκε το γκολ».

**«Στο πέμπτο γκολ διαμαρτυρήθηκαν ότι ο Νσούε πανηγύρισε προκλητικά αλλά δεν έκανε κάτι προκλητικό».

**«Σωστά ακυρώθηκε το γκολ του ΑΠΟΕΛ με τον Μπάλογκ».

** «Στο 87΄ ανακόπηκε σωστά το ΑΠΟΕΛ για οφσάιντ».

«ΤΑ ΔΥΟ ΛΑΘΗ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΕΝΑΛΤΙ ΜΕ ΤΟΝ ΖΑΧΙΝΤ ΚΑΙ Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΟΝ ΜΑΓΚΛΙΤΣΑ».

Πως κρίνεις την διαιτησία του Βασίλης Δημητρίου;
«Χάνεις σημαντικούς πόντους με τα λάθη που έκανε. Αν δεν ήταν η φάση του πέναλτι και του Μαγκλίτσα, εγώ δεν βρήκα άλλα σοβαρά λάθη».


btm