06/12/2018 22:45

Το πλάνο του Πάολο Τραμετσάνι στον αγώνα με τον Απόλλωνα στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Όλα λειτούργησαν όπως τα υπολόγισε ο Ιταλός προπονητής, με την ομάδα να έχει πολύ καλή απόδοση και να φτάνει σε μια ευρεία νίκη. Η τριάδα στην άμυνα έκλεισε τους χώρους, οι Νσούε (δεξιά) και Καζού (αριστερά) κάλυψαν με επιτυχία όλη τη γραμμή, η τριάδα στο κέντρο με τους Μοράις, Ζαχίντ και Ντε Βινσέντι κέρδισαν τη μάχη, ενώ οι Νατέλ και Τάμαρι (κυρίως) ανταποκρίθηκαν στον ελεύθερο ρόλο που είχαν στην επίθεση.

Η λογική λέει πως δεν πρόκειται να εγκαταλειφθεί η επιτυχημένη συνταγή και να δούμε το ίδιο σχήμα και κόντρα στη Νέα Σαλαμίνα, την ερχόμενη Κυριακή. Το ερώτημα που προκύπτει είναι αν αυτοί οι ίδιοι ποδοσφαιριστές, μπορούν να ανταποκριθούν στον ίδιο βαθμό και κόντρα σε μια πολυπρόσωπη αμυντική διάταξη (και η Νέα Σαλαμίνα παίζει με σχήμα με τρεις στόπερ και δύο ακραίους μπακ χαφ).

Κανείς δεν αμφισβητεί πλέον την αξία του Τάμαρι, ούτε μπορεί να παραγνωρίσει το γεγονός ότι ο Νατέλ γίνεται πολύτιμος στο πλάνο της τεχνικής ηγεσίας. Το ζητούμενο, όμως, είναι να βρει η τεχνική ηγεσία τους τρόπους για να λειτουργεί το ίδιο αποδοτικά σε βάθος χρόνου και κόντρα σε ομάδες που θα παρατάσσουν πολυπρόσωπη αμυντική γραμμή.

Ανδρέας Ανδρέου  
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ