• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Σοριάνο, Μπέργκ και στο βάθος Φακούντο!
06/12/2018 17:45

Το 24ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ έμαθε πως αυτή την εβδομάδα στον Ολυμπιακό ασχολήθηκαν ΔΥΝΑΤΑ με 2 υποθέσεις γκολτζήδων: του Σουηδού που είναι πλέον… αδυναμία πολλών στο λιμάνι και του ελεύθερου Σοριάνο, που γυρνάει στην Ευρώπη, θέλει 2 εκ. τον θέλουν οι Μπέτις, Γαλατά & έχει τον ατζέντη του Όσκαρ Γκαρθία. Τι ισχύει με τον Αργεντινό της Μπενφίκα και τον…Μαρτίνς!

Μια πραγματική (ποδοσφαιρική) μηχανή του γκολ έχει βάλει στόχο (όπως και τον Μπέργκ) ενόψει Γενάρη ο Ολυμπιακός. Τον Τζόναθαν Σοριάνο!

Tον 33χρονο Καταλανό στράικερ που κυκλοφορεί πλέον ελεύθερος και θέλει σαν τρελός να γυρίσει στην Ευρώπη, για τον οποίο σας είχε… προϊδεάσει από το πρωί το Sport24.gr.

Στην Κίνα και συγκεκριμένα στην Sinobo Guoan του Πεκίνου πουλήθηκε από την αυστριακή Red Bull αντί 15 εκ. € τον Φεβρουάριο του 2015 και σε 1,5 χρόνο σημείωσε 31 γκολ (και 6 ασίστ) σε 36 ματς, πανηγυρίζοντας μαζί της ένα Κύπελλο!! Στην Αυστρία και στην Σάλτζμπουργκ είχε πάει τον Γενάρη του 2012 αντί μόλις 500.000 € από την Μπαρτσελόνα Β’. Με τη μόνιμη πρωταθλήτρια της χώρας το… κοντέρ του Σοριάνο έγραψε 172 γκολ!

Η συνεργασία του με την Sinobo Guoan, ολοκληρώθηκε, με τον Σοριάνο, μάλιστα, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Instagram να την αποχαιρετάει γράφοντας… “ήταν τιμή για μένα να παίξω για αυτή την ομάδα”. Εκτός από ένα Κύπελλο σε αυτόν τον 1,5 χρόνο στην Κίνα έγινε πλουσιότερος και κατά 8 εκ. €. Δεν τα λες και λίγα…

Έχοντας κλείσει τα 33 του χρόνια, ο Τζόναθαν Σοριάνο έβαλε προτεραιότητα να επιστρέψει στην Ευρώπη και σύμφωνα με όσα κυκλοφόρησαν στην μακρινή χώρα, τρεις ομάδες έχουν δείξει μέχρι τώρα το πιο ζεστό ενδιαφέρον. Η Μπέτις, η Γαλατασαράι και ο… Ολυμπιακός! Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές και οι τρεις τον θέλουν με ένα συμβόλαιο κοντά στα 2 εκ. € τον χρόνο (με μικρές αποκλίσεις προς τα κάτω ή προς τα πάνω, ανάλογα την ομάδα). Για την ιστορία στην Σάλτζμπουργκ, πριν πουληθεί στην Κίνα, ο Σοριάνο καθάριζε 1,5 εκ. ετησίως…

“ΟΙ ΔΥΟ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ…”

Ρωτώντας στην ελληνική πιάτσα agents αν γνωρίζουν κάτι για Σοριάνο και Ολυμπιακό, ήρθε η… επιβεβαίωση. Όπως μας μεταφέρθηκε χαρακτηριστικά : “Αυτή την εβδομάδα οι άνθρωποι του Ολυμπιακού ψάχνονται… δυνατά για δύο υποθέσεις. Η μία είναι του Μπέργκ, ο οποίος αποτελεί την… αδυναμία πολλών πλέον στον Ολυμπιακό, ενώ κάνει μεγάλο γκέλ και στον κόσμο. Και η άλλη του Σοριάνο, με τους “ερυθρόλευκους” να έχουν ήδη μιλήσει με τον Καταλανό μεγαλοατζένη του, Όρομπιτγκ!

Προσοχή: στον Ολυμπιακό εξετάζουν κι άλλες λύσεις/προτάσεις/υποψηφιότητες για τον killer φορ που θέλουν (έχουμε γράψει άλλωστε για τον Ολιβέιρα του… Μέντες), αλλά στην κορυφή της λίστας τους αυτή την στιγμή υπάρχουν τα εξής δύο ονόματα: Μπέργκ και Σοριάνο! Και ακολουθούν οι υπόλοιποι…

Για να επανέλθουμε στον Σοριάνο, του οποίου η περίπτωση σαφώς και δεν είναι τόσο περίπλοκη όσο του Σουηδού, αλλά εξίσου δύσκολη και πολύ… κοστοβόρα. Και το σημαντικότερο, με περισσότερους “ανταγωνιστές” (free γαρ) για τον Ολυμπιακό.

Και μια λεπτομέρεια: ο Τζόναθαν Σοριάνο έχει τον ίδιο ατζέντη με τον Όσκαρ Γκαρσία, τον πρώην προπονητή του Ολυμπιακού. Τον Χοσέπ Μαρία Όρομπιτγκ που είναι ατζέντης και των Πέπ Γκουαρντιόλα, Μπούσκετς, Σέρχι Ρομπέρτο, αλλά και του… Κριστιάν Τέγιο. Του Ισπανού εξτρέμ που αγωνίζεται τώρα στην Μπέτις και είχε ακουστεί πριν από 1,5 χρόνο για τον Ολυμπιακό…

Ο ΦΑΚΟΥΝΤΟ ΦΕΡΕΙΡΑ ΚΑΙ Ο… ΜΑΡΤΙΝΣ

Στον Ολυμπιακό, την περασμένη εβδομάδα προτάθηκε από Πορτογάλο ατζέντη που έχει πολύ καλή σχέση με την πλατεία Αλεξάνδρας, ο Φακούντο Φερέιρα. Μιλάμε για τον 27χρονο Αργεντινό στράικερ, πρώην της Σαχτάρ, που το καλοκαίρι ως ελεύθερος πήγε στην Μπενφίκα με συμβόλαιο 2,2 εκ. € καθαρές αποδοχές ετησίως.

Ο Φακούντο δεν έχει κολλήσει στους “αετούς” (συνολικά 7 συμμετοχές/1 γκολ), οι οποίοι προσπαθούν να τον “σπρώξουν” τώρα ως δανεικό, με οψιόν αγοράς το καλοκαίρι στα 4 με 5 εκατ. €.

Στο δια ταύτα: ο Φερέιρα φεύγει εύκολα από την Μπενφίκα, στον Ολυμπιακό προτάθηκε και εξετάζεται, αφού αρέσει στον Πέδρο Μαρτίνς!! Έχει προταθεί πάντως και στην Γαλατά, η οποία ψάχνει κι αυτή στράικερ, ενώ είναι “μέσα” και στου Σοριάνο…


btm