• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Γιατί παίζει δυνατά του Φακούντο Φερέιρα
11/12/2018 12:44
Γιατί παίζει δυνατά του Φακούντο Φερέιρα

Ο Γιάγια Τουρέ αποχωρεί από τον Ολυμπιακό, ο νέος σέντερ φορ πλησιάζει και ο Φακούντο Φερέιρα είναι πολύ ψηλά στη λίστα. Το Sport24.gr αποκαλύπτει όλα τα δεδομένα για τον Αργεντινό φορ της Μπενφίκα.

Μπορεί στον αγώνα του Ολυμπιακού με την Ξάνθη στα Πηγάδια, να χάθηκαν -όπως χάθηκαν- δύο βαθμοί και η απόσταση από την κορυφή της βαθμολογίας να μεγάλωσε, ωστόσο, οι “ερυθρόλευκοι” είναι αποφασισμένοι να δώσουν τη μάχη μέχρι τέλους και η αναζήτηση στράικερ “πρώτης γραμμής” ενόψει Γενάρη βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη.

Στόχος είναι, όπως σας έχουμε ενημερώσει σχετικά εδώ και καιρό, ο νέος “κανονιέρης” να βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του Ρέντη μέχρι το τέλος του μήνα, ώστε να πάρει θέση από το ξεκίνημα του δεύτερου γύρου.

Στη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας διαβάσατε αναλυτικά για την υπόθεση Μπεργκ και τους έμπειρους Ισπανούς που βρίσκονται στην “ερυθρόλευκη” λίστα για τη γραμμή κρούσης. Ακολούθησε η τοποθέτηση του ατζέντη του Ζόναταν Σοριάνο στο Sport24.gr, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν είναι εύκολη μια τέτοια μεταγραφή, μηδενίζοντας ουσιαστικά τις όποιες πιθανότητες.

Την ώρα που ο Γιάγια Τουρέ αποχωρεί από τον Πειραιά και ανοίγει… χώρο για έναν άλλο ξένο που θα αγωνίζεται στην επίθεση, οι Πορτογάλοι επιμένουν ότι πολύ ψηλά στη λίστα του Ολυμπιακού βρίσκεται ο Φακούντο Φερέιρα της Μπενφίκα. Δίνουν, μάλιστα, και λεπτομέρειες αναφορικά με τη φόρμουλα που μπορεί να γίνει αυτή η μετακίνηση, καθώς ο 27χρονος φορ, αν ρίξει άγκυρα στο μεγάλο λιμάνι, θα το κάνει ως δανεικός μέχρι το τέλος της περιόδου και βλέπουμε…

Στη συγκεκριμένη υπόθεση, πάντως, υπάρχουν ορισμένες πολύ σημαντικές παράμετροι τις οποίες θα διαβάσετε στις γραμμές που ακολουθούν:

1. Ο Φερέιρα είναι στράικερ ολκής: Μπορεί να μην έπιασε στη Μπενφίκα που τον απέκτησε ως ελεύθερο από τη Σαχτάρ το καλοκαίρι, αλλά είναι πολύ καλά συνδεδεμένος εδώ και χρόνια με τα αντίπαλα δίχτυα. Πρόκειται για… σεσημασμένο σκόρερ. Στα 27 χρόνια του (με μπόι 1,86) φέτος έχει μόλις 7 επίσημες συμμετοχές κι ένα γκολ, αλλά τα προηγούμενα χρόνια οι επιδόσεις του δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητες. Συνολικά μετράει 93 γκολ και 19 ασίστ σε 212 συμμετοχές. Με άλλα λόγια είτε βάζει, είτε φτιάχνει ένα γκολ, ανά δύο συμμετοχές. Καθόλου άσχημα για τον Αργεντινό που είναι και κάτοχος κοινοτικού διαβατηρίου (ιταλικό). Πέρυσι με τη Σαχτάρ σημείωσε 30 τέρματα σε 42 εμφανίσεις, πρόπερσι 17 σε 28 ματς.

2. Έχει τον ίδιο μάνατζερ με τον Μαρτίνς: Το όνομά του δεν ήρθε από άγνωστη κατεύθυνση στα γραφεία του Ολυμπιακού. Εκπροσωπείται από τον ίδιο μάνατζερ με τον Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος έχει ήδη ανάψει το “πράσινο φως” για την απόκτησή του. Οι σχετικές πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν πως αν δεν προκύψει κάτι σούπερ στο παζάρι του Γενάρη (μια περίπτωση Μπεργκ δηλαδή), το πιο πιθανό σενάριο είναι να γίνει το χατίρι του προπονητή, ο οποίος έως τώρα έχει κερδίσει όχι μόνο τους ποδοσφαιριστές του και τον κόσμο, αλλά και την απόλυτη εμπιστοσύνη των διοικούντων.

3. Τα οικονομικά δεδομένα: Για να καλύψει το συμβόλαιο του Φακούντο μέχρι το τέλος της περιόδου ο Ολυμπιακός θα πρέπει να πληρώσει πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ. Δεν είναι λίγα χρήματα, αλλά δεν είναι και ποσό απαγορευτικό για την ομάδα του Πειραιά. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Τουρέ φεύγοντας αφήνει… κάβα ένα πολύ σημαντικό ποσό, ενώ και πέρυσι τέτοιο καιρό οι “ερυθρόλευκοι” είχαν δαπανήσει πάνω από ενάμιση εκατομμύριο € για να αποκτήσουν με ενοίκιο τον Κέβιν Μιραλάς από την Έβερτον. Το ζητούμενο είναι, αν κι εφόσον προχωρήσει αυτή η ιστορία, αν θα τοποθετηθεί και οψιόν αγοράς, με τον Φερέιρα να έχει συμβόλαιο έως το 2022.

4. Παίζει και στο Europa: Ο Φακούντο Φερέιρα παρότι αγωνίστηκε στην προκριματική φάση του Champions League με τους “αετούς” της Λισσαβώνας, έχει δικαίωμα να αγωνιστεί και στη συνέχεια του Europa League, αν κι εφόσον προκριθούν μεθαύριο οι “ερυθρόλευκοι” κόντρα στη Μίλαν. Ούτως ή άλλως, βέβαια, το θέμα θα ξεκαθαρίσει προσεχώς, οπότε θα έχει γίνει γνωστό το αν ο Ολυμπιακός συνεχίζει στην ευρωπαϊκή διοργάνωση.

5. Θετικός στη μετακίνηση: Σε αντίθεση με τον Σοριάνο, ο οποίος μετά το πέρασμά του από την Κίνα δεν δείχνει διάθεση ή να έχει σε προτεραιότητα το να αγωνιστεί στην Ελλάδα, ο Φακούντο Φερέιρα είναι θετικός να βγάλει τα κόκκινα της Μπενφίκα και να συνεχίσει με τα ερυθρόλευκα του Ολυμπιακού. Επίσης, υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας ανάμεσα στις δύο ομάδες, καθώς ο Ολυμπιακός επί Μαρινάκη αναφέρουμε ενδεικτικά ότι έχει πουλήσει τον Σάμαρη και τον Φέισα, ενώ έχει αποκτήσει τον Φράνκο Χάρα. Με άλλα λόγια, αν ληφθεί οριστική απόφαση για απόκτηση του Αργεντινού επιθετικού, υπάρχουν και οι κατάλληλες διασυνδέσεις για να προχωρήσει η δουλειά…


btm