• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Επιτέλους… τελικός!
11/12/2018 14:41
Επιτέλους… τελικός!

Η αναμέτρηση της Πέμπτης (13/12) με την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοβ θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ως τελικός από τον ΠΑΟΚ. Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει τις πολλές απόψεις που ακούγονται σχετικά με την φετινή ευρωπαϊκή πορεία του “Δικέφαλου”.

Για το πιο απλό μέχρι και το πλέον σημαντικό ζήτημα στην καθημερινότητα του ΠΑΟΚ σπάνια υπάρχει μια συγκεκριμένη θέση, μια συγκεκριμένη τάση που να παρουσιάζεται ως κυρίαρχη. Πάρτε για παράδειγμα το θέμα που έχει προκύψει με τους οπαδούς να θεωρούν- και σωστά- αυτονόητη την παρουσία τους στα εκτός έδρας παιχνίδια που θα δώσει από εδώ και πέρα η ομάδα τους.

Και κάποιοι άλλοι, πιο μετριοπαθείς, να έχουν διαφορετική άποψη, φοβούμενοι μη δημιουργηθούν προβλήματα. Μπορεί οι γνώμες να είναι διαφορετικές, ωστόσο πρέπει να είναι σεβαστές…

ΠΟΙΑ ΕΥΡΩΠΗ; ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Ένα άλλο ζήτημα που κυριαρχεί τις τελευταίες ημέρες στις συζητήσεις των φίλων του ΠΑΟΚ είναι για το πώς θα πρέπει να αντιμετωπίσει η ομάδα τους την αναμέτρηση με την ΜΠΑΤΕ. Το αν θα πρέπει να παίξει απέναντι στους Λευκορώσους, χωρίς οικονομία δυνάμεων, να τα δώσει όλα για να πάρει τη νίκη, ευελπιστώντας ότι η Τσέλσι στην Ουγγαρία θα κάνει το καθήκον της και θα κερδίσει τη Βίντι, είναι το αυτονόητο για όλους.

Υπάρχουν όμως και αυτοί που θεωρούν ότι ένας ενδεχόμενος αποκλεισμός από το Europa League είναι το μικρότερο κακό που μπορεί να προκύψει στην φετινή πορεία του “Δικεφάλου”. Μια πιθανή εξέλιξη που δεν πρόκειται να επηρεάσει τη συνέχεια της ομάδας και την προσπάθεια της για την κατάκτηση των δύο εγχώριων τίτλων και κυρίως του πρωταθλήματος που είναι και η βασική επιθυμία όλων.

Υπάρχει και μια άλλη, μάλλον μικρότερη μερίδα που αδιαφορεί για τον αγώνα της Πέμπτης(13/12) και σκέφτεται μόνο την αναμέτρηση με το Λεβαδειακό. Το πως θα καταφέρει ο “Δικέφαλος” να συνεχίσει το σερί του στο πρωτάθλημα και να διατηρήσει τουλάχιστον τη διαφορά που έχει έναντι των άλλων ομάδων στο βαθμολογικό πίνακα.

Αυτοί που θεωρούν ότι δεν υπάρχει λόγος να μπλέξει ο ΠΑΟΚ με άλλα ευρωπαϊκά παιχνίδια το Φλεβάρη, όταν και θα έχει να δώσει και τα ντέρμπι για το πρωτάθλημα.

ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΕΛΙΚΟ Ο ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ

Το σημαντικό είναι ότι εντός ομάδας φαίνεται πως κυριαρχεί η άποψη πως ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να εξαντλήσει όσες πιθανότητες του έχουν απομείνει μετά τις δύο γκέλες με τη Βίντι. Ότι από την στιγμή που έστω και με μια νίκη μέχρι τώρα στον όμιλο υπάρχουν ελπίδες πρόκρισης, ο “Δικέφαλος” θα πρέπει παλέψει για αυτές με όλες του τις δυνάμεις.

Στον ΠΑΟΚ φαίνεται να έχουν αποφασίσει πως ανεξάρτητα από το τι θα γίνει στη Βουδαπέστη, η ομάδα θα πρέπει να επιτελέσει το καθήκον της, νικώντας τους Λευκορώσους. Αν η νίκη αυτή θα είναι αρκετή για να προκριθεί ο “Δικέφαλος” στους 32 της διοργάνωσης, δεν θα πρέπει να τους ενδιαφέρει τουλάχιστον για τα 90′ που θα διαρκέσει ο αγώνας με την ΜΠΑΤΕ.

Αυτό ήταν και το ζουμί μιας ομιλίας του Λουτσέσκου στα αποδυτήρια της ομάδας του, στην οποία χαρακτήρισε ως “τελικό” τον αγώνα της Πέμπτης. Και μάλλον έτσι θα τον αντιμετωπίσει… Χωρίς αυτή τη φορά rotation, χωρίς να προφυλάξει παίκτες και με την ίδια επιθετική διάθεση που έδειξε στο προηγούμενο παιχνίδι του με τη Λάρισα.

ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ

Ο ΠΑΟΚ μπορεί το βράδυ της Πέμπτης να έχει προκριθεί στα νοκ άουτ παιχνίδια του Φλεβάρη, μπορεί και όχι. Το να αποκλειστεί όπως έχουν έρθει τα πράγματα είναι μια πιθανότητα που η ίδια η ομάδα επέτρεψε να υπάρχει. Είναι όμως άλλο να περάσει η Βίντι, που κέρδισε δύο φορές τον ΠΑΟΚ, παίρνοντας βαθμό ή βαθμούς από την Τσέλσι και άλλο να είναι η ΜΠΑΤΕ, η ομάδα που ο ΠΑΟΚ της έριξε τέσσερα στη Λευκορωσία, αυτή που θα προκριθεί.

Η αλήθεια είναι ότι μέχρι τώρα ο τρόπος με τον οποίο αντιμετώπισε ο “Δικέφαλος” τη διοργάνωση, ίσως περισσότερο από ανάγκη παρά από απόφαση, δεν ήταν ο ενδεδειγμένος. Φαινόταν ότι η ομάδα της Θεσσαλονίκης περισσότερο έβλεπε τα παιχνίδια που ακολούθησαν στο πρωτάθλημα.

Κάτι που δεν πρέπει να άρεσε και πολύ στον Ιβάν Σαββίδη. Για τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ, που μάλιστα δεν ήταν στο Stamford Bridge για να δει τον αγώνα με την Τσέλσι λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, η ευρωπαϊκή διάκριση είναι ένας από τους στόχους που έχουν τεθεί εξ αρχής και για αυτό και το αποτέλεσμα του αγώνα της Πέμπτης έχει τη σημασία του.


btm