• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Ο τελικός… των τελικών στο «Άνφιλντ» και το μπρα ντε φερ Ίντερ-Τότεναμ
11/12/2018 09:19
Ο τελικός… των τελικών στο «Άνφιλντ» και το μπρα ντε φερ Ίντερ-Τότεναμ

Οι τέσσερις πρώτοι όμιλοι του Champions League ολοκληρώνονται την Τρίτη και η αδρεναλίνη χτυπά κόκκινο, με 5 ομάδες να δίνουν μάχη μέχρις εσχάτων για 3 εισιτήρια για την νοκ-άουτ φάση.

Η μαγεία του Champions League επιστρέφει στη ζωή των ποδοσφαιρόφιλων για το διήμερο 11-12 Δεκεμβρίου και το πρώτο πιάτο σερβίρεται την Τρίτη, με τα τελευταία ματς για τον 1ο, 2ο, 3ο και 4ο όμιλο.

“Όλα τα λεφτά” είναι στον τρίτο όμιλο όπου μία εκ των Λίβερπουλ, Παρί Σεν Ζερμέν, Νάπολι θα μείνει εκτός συνέχειας Champions League, με τους “κόκκινους” και τους “παρτενοπέι” να παίρνουν μέρος σε τελικό επιβίωσης στο “Άνφιλντ” και την ίδια ώρα την παρέα των Νεϊμάρ, Καβάνι και Εμπαπέ να δοκιμάζεται στο “Μαρακανά” απέναντι στον ισχυρό στην έδρα του, Ερυθρό Αστέρα.

Τεράστιο ενδιαφέρον υπάρχει και τον 2ο όμιλο, με τις Ίντερ και Τότεναμ να ισοβαθμούν στη 2η θέση αλλά μόνο τη μία απο τις δύο να ακολουθεί την Μπαρτσελόνα στη φάση των “16” και την άλλη να παρηγοριέται με συνέχεια στην Ευρώπη μέσω… Europa League.

Πάμε να δούμε αναλυτικά τι συμβαίνει σε κάθε όμιλο…

1ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Ατλέτικο Μαδρίτης και Ντόρτμουντ έχουν εξασφαλίσει ήδη τα δύο εισιτήρια για τους “16” του Champions League, με την Μπριζ να έχει καπαρώσει την 3η θέση που οδηγεί στους “32” του Europa και την Μονακό να έχει απογοητεύσει στις πρώτες πέντες αγωνιστικές με απολογισμό μόλις έναν βαθμό. Το μοναδικό ερώτημα που υπάρχει ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής είναι το αν θα κρατήσουν την πρώτη θέση οι Μαδριλένοι ή θα την χάσουν στο φινάλε από τους Βεστφαλούς. Οι “ροχιμπλάνκος” φιλοξενούνται στις Βρυξέλλες από την Άντερλεχτ και ξέρουν πως με νίκη “καθαρίζουν” την πρωτιά, ενώ η πρωτοπόρος της Bundesliga θέλει τρίποντο στο Πριγκηπάτο (η Μονακό μετράει 3 ισοπαλίες και 10 ήττες στα 13 τελευταία παιχνίδια της στο Champions League) και ταυτόχρονα να μη νικήσει η “Ατλέτι”.

Οι πιθανές συνθέσεις:

ΜΠΡΙΖ: Χόρβατ, Ντένσβιλ, Μετσέλε, Πούλεν, Άμραμπατ, Νακάμπα, Φέρμερ, Ριτς, Βάνακεν, Γουέσλεϊ, Σρίβερς

ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Όμπλακ, Αρίας, Γκοντίν, Χιμένες, Φιλίπε, Κόκε, Σαούλ, Ροντρίγκο, Λεμάρ, Γκριεζμάν, Κάλινιτς

ΜΟΝΑΚΟ: Μπενάλιο, Ράτζι, Μπαντιασίλ, Γλικ, Χένρικς, Γκολόβιν, Αΐτ-Μπενάσερ, Ντιόπ, Τίλεμανς, Τσανλτί, Φαλκάο

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Μπούρκι, Χακίμι, Ακάντζι, Ντιαλό, Σμέλτσερ, Βάιγκλ, Νταχούντ, Πούλισιτς, Γκέτσε, Γκερέιρο, Φίλιπ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

1. Ατλέτικο Μαδρίτης 12 (9-6)

2. Μπορούσια Ντόρτμουντ 10 (8-2)

3. Μπριζ 5 (6-5)

4. Μονακό 1 (2-12)

2ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Μία σημαντική εκκρεμότητα έχει αφήσει ο 2ος όμιλος μετά την ολοκλήρωση των πρώτων πέντε αγωνιστικών, με την Μπαρτσελόνα να έχει προκριθεί στη νοκ-άουτ φάση ως πρώτη και την Αϊντχόφεν να έχει αποκλειστεί και την ίδια ώρα Ίντερ και Τότεναμ να παλεύουν για μία θέση στους “16” του Champions League. Λονδρέζοι και Μιλανέζοι έχουν αμφότεροι από 7 βαθμούς και στην ισοβαθμία υπερτερούν τα “σπιρούνια”, όμως το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής επιτρέπει στην ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι να ονειρεύεται το προσπέρασμα. Και αυτό γιατί οι “νερατζούρι” υποδέχονται την Αϊντχόφεν στο Μιλάνο και ξέρουν πως με τρίποντο θα πάρουν εκείνοι την πρώτη θέση εάν η Τότεναμ δεν νικήσει μέσα στην Βαρκελώνη!

Οι πιθανές συνθέσεις:

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Σεμέδο, Πικέ, Βερμάλεν, Άλμπα, Ντένις Σουάρες, Άρθουρ, Μπουσκέτς, Κουτίνιο, Λουίς Σουάρες, Μέσι

ΤΟΤΕΝΑΜ: Λορίς, Γουόκερ, Βερτόνχεν, Αλντερβάιρελντ, Ρόουζ, Σισοκό, Ντάιερ, Έρικσεν, Άλι, Σον, Κέιν

ΙΝΤΕΡ: Χαντάνοβιτς, Βρσάλικο, Ντε Φράι, Σκρίνιαρ, Ασαμόα, Βεσίνο, Μπρόζοβιτς, Μπόρχα Βαλέρο, Πολιτάνο, Ικάρντι, Πέρισιτ

ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ: Ζουτ, Ανχελίνο, Βιέργκεβερ, Σβαμπ, Ντούμφρις, Χέντριξ, Περέιρο, Ροσάριο, Μπέρχβιν, Ντε Γιονγκ, Λοσάνο

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

1. Μπαρτσελόνα 13 (13-4)

2. Τότεναμ 7 (8-9)

3. Ίντερ 7 (5-6)

4. Αϊντχόφεν 1 (5-12)

3ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Είχε χαρακτηριστεί από πολλούς ως “όμιλος του θανάτου” και η βαθμολογία μετά τις πρώτες 5 αγωνιστικές το αποδεικνύει: η πρωτοπόρος Νάπολι έχει 9 βαθμούς (αήττητη με 2 νίκες και 3 ισοπαλίες), η δεύτερη Παρί Σεν Ζερμέν 8, η τρίτη Λίβερπουλ 6 και ο τέταρτος Ερυθρός Αστέρας 4. Έτσι όπως έχουν φτάσει τα πράγματα οι τρεις μεγάλες δυνάμεις του ομίλου μάχονται για δύο εισιτήρια για τους “16” του Champions League ενώ ακόμα και ο ουραγός Αστέρας έχει ελπίδες για πρόκριση στο Europa ως τρίτος του ομίλου: αρκεί να νικήσει την Παρί Σεν Ζερμέν στο Βελιγράδι και να χάσει η Λίβερπουλ στο “Άνφιλντ” από την Νάπολι! Η κατάσταση είναι όντως μπερδεμένη, το σίγουρο πάντως είναι πως αν νικήσει η Παρί στο Βελιγράδι, προκρίνεται 100% και αφήνει 4ους τους Σέρβους. Την ίδια ώρα, στον τελικό που θα γίνει στην Αγγλία, η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ θέλει νίκη με 1-0 ή με πάνω από 1 γκολ διαφορά για να προκριθεί και να αφήσει εκτός συνέχειας Champions League τη Νάπολι!

Οι πιθανές συνθέσεις:

ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ: Μπόριαν, Στοΐκοβιτς, Ρόντιτς, Μπάμπιτς, Ντέγκενεκ, Γιόβαντσιτς, Γιόβιτσιτς, Σρνιτς, Μάριν, Μπεν, Μπόακι

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ: Μπουφόν, Τιάγκο Σίλβα, Μαρκίνιος, Κιμπέμπε, Μπερνάτ, Ντράξλερ, Βεράτι, Ντι Μαρία, Εμπαπέ,  Καβάνι, Νεϊμάρ

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Βαϊνάλντουμ, Χέντερσον, Κεϊτά, Σαλάχ, Φιρμίνο, Μανέ

ΝΑΠΟΛΙ: Οσπίνα, Μαξίμοβιτς, Αλμπιόλ, Κουλιμπαλί, Μάριο Ρούι, Καγεχόν, Άλαν, Χάμσικ, Ρουίθ, Ινσίνιε, Μέρτενς

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

1. Νάπολι 9 (7-4)

2. Παρί Σεν Ζερμέν 8 (13-8)

3. Λίβερπουλ 6 (8-7)

4. Ερυθρός Αστέρας 4 (4-13)

4ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Πόρτο και Σάλκε ήταν τα δύο μεγαλύτερα ονόματα σε αυτό τον όμιλο και φρόντισαν να δικαιώσουν τη δυναμική τους καθώς έχουν εξασφαλίσει ήδη τα δύο εισιτήρια για τους “16” του Champions League: οι “δράκοι” πηγαίνουν ως πρώτοι στη νοκ-άουτ φάση και οι “βασιλικοί μπλε” ως δεύτεροι. Το μοναδικό ενδιαφέρον την τελευταία αγωνιστική έχει να κάνει με το ποια εκ των Γαλατάσαραϊ ή Λοκομοτίβ Μόσχας θα συνεχίσει την ευρωπαϊκή της περιπλάνηση και το 2019 μέσω του Εuropa League και πια θα αποχαιρετήσει νωρίς τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Προβάδισμα έχει η ομάδα της Κωνσταντινούπολης καθώς έχει μαζέψει 4 βαθμούς έναντι 3 της Λοκομοτίβ και με εντός έδρας νίκη επί της αδιάφορης βαθμολογικά Πόρτο “κλειδώνει” την 3η θέση αδιαφορώντας για το αποτέλεσμα στον άλλο αγώνα. Από την πλευρά τους οι Μοσχοβίτες θέλουν μόνο νίκη στο Γκελζενκίρχεν και την ίδια ώρα η Πόρτο να μη χάσει από την Γαλατά.

Οι πιθανές συνθέσεις:

ΣΑΛΚΕ: Φέρμαν, Σταμπουλί, Νάλντο, Μεντίλ, ΜακΚένι, Ρούντι, Καλιτζούρι, Σεπφ, Χάριτ, Τέχερτ, Κονοπλιάνκα

ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ ΜΟΣΧΑΣ: Γκιλιέρμε, Ιγκνατίεβ, Κβερκβέλια, Χέβεντες, Ρίμπους, Ντενίσοβ, Κριχόβιακ, Φερνάντες, Άντον Μίραντσουκ, Αλεξέι Μίραντσουκ, Φαρφάν

ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ: Μουσλέρα, Λίνες, Μάικον, Οζάν Καμπάκ, Ναγκατόμο, Ντονκ, Φερνάντο, Εντιαγέ, Ονιεκούρου, Έρεν, Ροντρίγκες

ΠΟΡΤΟ: Κασίγιας, Μάξι Περέιρα, Φελίπε, Ντιόγκο Λέιτε, Άλεξ Τέγες, Ερέρα, Ντανίλο, Όλιβερ, Μπραχίμι, Αντριάν Λόπες, Μαρέγκα

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

1. Πόρτο 13 (12-4)

2. Σάλκε 8 (5-4)

3. Γαλατάσαραϊ 4 (3-5)

4. Λοκομοτίβ Μόσχας 3 (4-11)

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ

1ος όμιλος

Μπριζ – Ατλέτικο Μαδρίτης (22:00)

Μονακό – Ντόρτμουντ (22:00)

2ος όμιλος

Μπαρτσελόνα – Τότεναμ (22:00)

Ίντερ – Αϊντχόφεν (22:00)

3ος όμιλος

Ερυθρός Αστέρας – Παρί Σεν Ζερμέν (22:00)

Λίβερπουλ – Νάπολι (22:00)

4ος όμιλος

Γαλατάσαραϊ – Πόρτο (19:55)

Σάλκε – Λοκομοτίβ Μόσχας (19:55)


btm