• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
«Νιώθω ότι με εμπιστεύεται ο προπονητής»
31/12/2018 15:03
«Νιώθω ότι με εμπιστεύεται ο προπονητής»

Στην SPORTDAY παραχώρησε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη ο νεαρός κεντρικός αμυντικός της Ανόρθωσης, Παναγιώτης Αρτυματάς. Ο 20χρονος αμυντικός, προσπαθεί να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Γιούργκεν Στρέπελ, με τον Ολλανδό να τον εμπιστεύεται όταν εμφανίζονται… κενά στην άμυνα. Ο Παναγιώτης όποτε κλήθηκε να αγωνιστεί τα πήγε περίφημα δικαιώνοντας τον προπονητή του για αυτή του την επιλογή. Πάμε λοιπόν να δούμε τι μας ανέφερε στην μικρή, αλλά «πλούσια» συνέντευξή του:

-Ήρθες στην Κύπρο μετά από μια υπέροχη εμπειρία στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στα τμήματα υποδομών της Γουέστ Μπρομ. Τι πήρες μαζί σου από την Αγγλία;
«Όντως, ήταν μια υπέροχη εμπειρία και είναι κάτι μοναδικό. Κράτησα πράγματα, έμαθα πολλά και ήρθα στην Κύπρο με σκοπό να εξελιχθώ περισσότερο ως ποδοσφαιριστής».

-Είσαι δύο χρόνια στην Ανόρθωση, πως νιώθεις, πως αισθάνεσαι που είσαι μέρος μιας μεγάλης ομάδας;
«Ήταν μια πολύ σημαντική απόφαση που έπρεπε να πάρω και πίστευα πως η Ανόρθωση έχει να μου δώσει πάρα πολλά. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που είμαι μέλος μιας τόσο μεγάλης ομάδας και εύχομαι να καταφέρω να δικαιώσω τις προσδοκίες μέσα από τα χρόνια και να καθιερωθώ στην ομάδα».

-Το σκέφτηκες αρκετά για να πάρεις αυτή την απόφαση;
«Όπως προ ανέφερα ήταν μια σημαντική απόφαση για μένα και τη συνέχεια της καριέρας μου. Πίστεψα στον εαυτό μου και θεώρησαν ιδανικό το σενάριο να αγωνιστώ για την Ανόρθωση, έτσι ώστε να πάρω εμπειρίες και να μπορέσω να εξελιχθώ ως ποδοσφαιριστής, πράγμα που είναι πολύ σημαντικό».

-Γνώριζες από την αρχή ότι θα είναι δύσκολο να πάρεις ευκαιρίες σε αυτή την ομάδα, έχοντας να «αντιμετωπίσεις» παίκτες με εμπειρία και «όνομα».
«Είναι αλήθεια αυτό, όμως έχει δυο όψεις αυτή η άποψη. Από τη μια όπως ανέφερα θα έπαιρνα εμπειρίες από παίκτες που είναι χρόνια στον χώρο και παίκτες που έχουν αγωνιστεί σε προηγμένα πρωταθλήματα, όμως από την άλλη θα ήταν δύσκολο για μένα να πάρω αγωνιστικά λεπτά. Και όλοι ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι αυτό για έναν ποδοσφαιριστή έτσι ώστε να ανέβει και να βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή αγωνιστική κατάσταση».

-Είχες πάρει κάποιες ευκαιρίες πέρσι, με τον Ρόνι Λέβι στον πάγκο.
«Ναι, ο κ. Λέβι μου έδωσε κάποιες ευκαιρίες και αγωνίστηκα 4-5 φορές στο περσινό πρωτάθλημα δίνοντας λύσεις όταν με χρειάστηκε στην άμυνα. Η ομάδα πήγαινε αρκετά καλά και το δίδυμο στα στόπερ πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις με αποτέλεσμα να μην πάρω όσες ευκαιρίες επιθυμούσα. Δούλεψα αρκετά στις προπονήσεις και προσπάθησα σε όσες φορές πήρα αγωνιστικά λεπτά και θέλω να πιστεύω πως έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό».

-Πως είναι να είσαι αμυντικός, πως νιώθεις κατά τη διάρκεια του αγώνα;
«Εντάξει, ο κάθε ποδοσφαιριστής κάνει το καθήκον του. Όπως ο επιθετικός, ή ο μέσος έχει τον ρόλο του μέσα στην ομάδα, έτσι και εγώ που αγωνίζομαι στην άμυνα. Ως αμυντικός πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος συνεχώς και απαγορεύονται τα λάθη γιατί μπορεί να στοιχίσει ένα λάθος σου στην ομάδα. Αν γίνει ένα λάθος στην άμυνα είναι δύσκολο να καλυφθεί γιατί πίσω από σένα είναι μόνο ο τερματοφύλακας και πρέπει να ξέρεις την επόμενή σου κίνηση».

-Πως είδες την πορεία της ομάδας μέχρι στιγμής;
«Η χρονιά δεν ξεκίνησε όπως περιμέναμε. Δεν ξεκινήσαμε καλά και χάσαμε αρκετούς βαθμούς, ενώ πιστεύω πως έπαιξε και το ρόλο του ο Ευρωπαϊκός αποκλεισμός. Αυτό φάνηκε και στην πορεία ότι είχαμε έλλειψη ψυχολογίας. Πιστεύω όμως ότι με την πάροδο του χρόνου βρήκαμε τα πατήματά μας. Σιγά σιγά βρίσκουμε τον εαυτό μας και ανεβαίνουμε. Πιστεύω πως θα φτάσουμε μακριά μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Έχει ακόμη δρόμο».

-Σου δίνει ευκαιρίες ο κ. Στρέπελ. Πως το αντιλαμβάνεσαι;
«Αυτή η κίνηση του προπονητή, μου δείχνει ότι μου έχει εμπιστοσύνη και μου δίνει αρκετή αυτοπεποίθηση αυτό για να συνεχίσω. Με επιλέγει όταν υπάρχει πρόβλημα στην άμυνα και αυτό με βοηθάει να δουλεύω πιο σκληρά έτσι ώστε να είμαι έτοιμος όταν με χρειάζεται για να μπορώ να ανταπεξέλθω. Είναι πολύ σημαντικό για έναν ποδοσφαιριστή να αντιλαμβάνεται ότι τον εμπιστεύεται ο προπονητής του και τον υπολογίζει».

-Η Ανόρθωση έχει αλλάξει προς το καλύτερο από την μέρα που ανέλαβε ο Γιούργκεν Στρέπελ την ομάδα. Ποιες είναι οι διαφορές σε σύγκριση με τον προηγούμενο προπονητή που ήταν στην τεχνική ηγεσία και πως δουλεύει μέσα από τις προπονήσεις.
«Όλοι οι προπονητές δουλεύουν διαφορετικά. Ο κάθε ένας έχει τον δικό του τρόπο να βάλει «πίεση» στους παίκτες του. Πιστεύω όμως ότι υπάρχει περισσότερος ενθουσιασμός για δουλειά στις προπονήσεις από όλους τους ποδοσφαιριστές μετά την έλευση του Γιούργκεν Στρέπελ. Όλοι θέλουν να δουλέψουν περισσότερο για να αποδείξουν τι αξίζουν στον προπονητή. Αυτό πιστεύω πως μας το βγάζει ο προπονητής με τον τρόπο που και τη δουλειά που θέλει από εμάς. Μας μιλάει αρκετά, τόσο πριν, κατά τη διάρκεια, αλλά και στο τέλος της προπόνησης. Έχει ένα ιδιαίτερο, δικό του τρόπο στις προπονήσεις, προσπαθώντας να μας μεταφέρει την δική του φιλοσοφία και εμείς από την πλευρά μας θέλουμε να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό».

-Αγωνίστηκες ως κεντρικός αμυντικός αλλά και ως δεξιός οπισθοφύλακας με τον κ. Στρέπελ στον πάγκο; Τι έχεις να πεις για αυτό και ποια θέση σου αρέσει περισσότερο;
«Αγωνίστηκα με τη Νέα Σαλαμίνα στο κέντρο της άμυνας, δίπλα στον Κάτσαρ, ενώ κλήθηκα και σε ακόμη ένα παιχνίδι να αντικαταστήσω τον Στρούνα που ήταν εκτός. Πιστεύω τα πήγα περίφημα και στα δυο παιχνίδια. Για να είμαι ειλικρινής όμως, θα προτιμούσα να αγωνίζομαι ως κεντρικός αμυντικός. Είναι μια θέση που γνωρίζω αρκετά καλά, εκεί που έχω μάθει. Νομίζω πως μπορώ να ανταποκριθώ καλύτερα από ότι στο δεξί άκρο της άμυνας. Όταν όμως με χρειάζεται η ομάδα να αγωνιστώ και να δώσω λύσεις στον προπονητή και την ομάδα σε κάποια άλλη θέση, είμαι διατεθειμένος να το πράξω».

-Πως είναι να έχεις συμπαίκτες τους Σίλντενφελντ και Ντουγκλάο; Δυο αρκετά έμπειρους αμυντικούς που δύσκολα βγαίνουν από την ενδεκάδα.
«Ο Ντουγκλάο και ο Σίλντενφελντ είναι παίκτες με μεγάλη εμπειρία και φυσικά παίρνω πολλά από αυτούς. Είναι δυο παίκτες που με βοηθούν αρκετά στις προπονήσεις. Όταν έχω κάποια ερωτήματα για τον τρόπο που πρέπει να αγωνιστώ, ή και να διορθώσω κάποια πράγματα στο παιχνίδι μου με βοηθούν να βρω τις «απαντήσεις». Είναι σημαντικό να έχεις τέτοιους παίκτες δίπλα σου που μπορούν να σου λύσουν τις απορίες σου. Στο παιχνίδι που αγωνίστηκα με τον Κάτσαρ στο κέντρο της άμυνας, είτε με ένα εκ των δυο, με βοηθάνε για να μπορέσω να ανταπεξέλθω».

-Που μπορεί να φτάσει η φετινή Ανόρθωση;
«Στόχος μας είναι να βλέπουμε παιχνίδι με παιχνίδι. Δεν θέλω να πω μεγάλα λόγια, έχει ακόμη δρόμο το πρωτάθλημα. Θα τα δώσουμε όλα για να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε».

-Ένα σχόλιο για τον κόσμο.
«Θέλουμε τον κόσμο στο πλευρό μας για να φτάσουμε και να επιτύχουμε τους στόχους μας. Λείπουν οι οργανωμένοι από την εξέδρα που δίνουν παλμό στο γήπεδο και αυτό είναι ένα πλήγμα για το κυπριακό ποδόσφαιρο. Γενικά όμως, είναι πολύ σημαντικός για εμάς ο κόσμος και τη δύναμη που μας δίνει για να συνεχίσουμε. Ακόμη και στα δύσκολα είναι δίπλα μας και εμείς με τη σειρά μας θέλουμε να του δίνουμε χαρές. Και επί της ευκαιρίας να ευχηθώ χρόνια πολλά, καλές γιορτές και καλό νέο έτος. Επίσης, θέλω να ευχηθώ υγεία, αγάπη και ευτυχία πάνω από όλα».

Κύπρος Εγγλέζος


btm