• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
«Τάμαρι… όπως Σάλαχ, Ρομπέν και Μέσι»
11/01/2019 09:36
«Τάμαρι… όπως Σάλαχ, Ρομπέν και Μέσι»

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ και πρώην διοικητικός παράγοντας των «γαλαζοκιτρίνων» Τάκης Αντωνίου μίλησε στον Super Sport fm 104.0 για το ντέρμπι του ΑΠΟΕΛ με την Ανόρθωση και για τον Μούσα Τάμαρι.

Για το ντέρμπι ΑΠΟΕΛ-Ανόρθωση…
«Είναι ένα κλασσικό ντέρμπι. Η Ανόρθωση τα τελευταία 30 χρόνια πρωταγωνιστεί και είναι στις μεγάλες ομάδες του τόπου μας, έχει αυτή την στόφα. Είναι και ένα από τους λόγους που δεν δέχθηκε ήττα εκτός έδρας και τα πάει καλά με τους μεγάλους. Ο λόγος που είναι πιο πίσω είναι γιατί έχασε βαθμούς από θεωρητικά μικρότερες ομάδες».

Για το ΑΠΟΕΛ…
«Το ΑΠΟΕΛ διανύει την καλύτερη του φάση στην φετινή περίοδο, βρήκε τον προσανατολισμό του με το νέο προπονητή, οι παίκτες απέκτησαν αυτοπεποίθηση και αντιλήφθηκαν πλήρως τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας. Εμείς που βλέπουμε την ομάδα και είμαστε με το ΑΠΟΕΛ ξέρουμε τι θα δούμε στο γήπεδο σε αντίθεση με την ανασφάλεια εντός και εκτός γηπέδου που υπήρχε προηγουμένως. Συνεχίζω να υποστηρίζω ότι δεν είναι το ατομικό ανέβασμα των παικτών που έφερε το ΑΠΟΕΛ σε καλύτερη μοίρα αλλά η υγεία που βγάζει η ομάδα και ο τρόπος παιχνιδιού του νέου προπονητή, όχι μόνο το σύστημα».

Για τον Τραμετσάνι και την κίνηση να παραχωρήσει την θέση του στον Γιώργο Κωστή στην διάσκεψη τύπου…
«Ήταν  μια καλή κίνηση η οποία υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσε να εκληφθεί σαν θεατρινισμός. Για να φτάσει ένας προπονητής να κάνει αυτή την κίνηση σημαίνει ότι πέτυχε πολλά πράγματα στον χώρο που εργάζεται. Ο Τραμετσάνι με την προσωπικότητα που έδειξε, κρίνεται σαν απόλυτα θετική η κίνηση. Αν την έκανε κάποιος άλλος ίσως να εκλαμβανόταν αλλιώς. Φαίνεται να έχει προσωπικότητα, στέκεται με εκτόπισμα στον πάγκο, έχει αυτοπεποίθηση σε αντίθεης με κάποιους προπονητές που ήταν προηγουμένως και ένιωθαν ανασφάλεια και αυτή μεταφερόταν και στο γήπεδο. Διαγράφηκε το θέμα ότι του επιβάλλουν τι θα κάνει και είναι ο ηγέτης της ομάδας».

Για τον Τάμαρι για τον οποίο κάναμε ξανά κουβέντα…
«Εγώ και όχι μόνο μίλησα σαν τον Τάμαρι πολύ νωρίτερα. Είμαστε 6-7 παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές που είμαστε όπως την… πάνω βουλή. Έχουμε το σύστημα να μιλάμε για την ομάδα μας και μπαίνουμε σε βάθος. Το συμπέρασμα που βγάλαμε όλοι είναι ότι αυτός ο παίκτης κάποια στιγμή θα παίξει στο ψηλότερο επίπεδο του ποδοσφαίρου. Τα στοιχεία που διακρίναμε είναι η ταχύτητα του σε συνδυασμό με την τεχνική του. Η δυνατότητα του να κατευθύνει την ταχύτητα του, ξέρει πότε να ανεβάσει και πότε να κατεβάσει ρυθμούς. Αλλάζει κατεύθυνση την ώρα που κινείται με ταχύτητα όπως το κάνουν μεγάλοι ποδοσφαιριστές όπως ο Σάλαχ, ο Ρομπέν ακόμα και ο Μέσι. Το βλέπουμε ότι όταν ετοιμάζεται να σουτάρει, το πιο πιθανό είναι να πετύχει γκολ. Έχει και γρήγορο ξεπέταγμα και κερδίζει και πέναλτι. Αυτά τα στοιχεία ή τα έχεις ή δεν τα έχεις. Ο σωματότυπος του όταν ήρθε στην Κύπρο ήταν όπως τον γέννησε η μάνα του, δυνάμωσε 15% και θα δυναμώσει ακόμα περισσότερο. Κάποιοι λένε ότι αυτά τα κάνει στην Κύπρο και εγώ ερωτώ πόσοι παίκτες ήρθαν στην Κύπρο και έκαναν αυτά τα πράγματα κόντρα στο ΑΠΟΕΛ ή στον Απόλλωνα, ή στην Ανόρθωση ή στην Ομόνοια ή στην ΑΕΚ. Αρχικά είπα ότι θα φύγει με περίπου 8 εκατομμύρια. Τώρα αναθεωρήθηκε η άποψη μου. Παίζει στο Ασιατικό Κύπελλο, έγινε θόρυβος και έχουν πολλά να παρουσιάσουν αυτοί που τον τρενάρουν και θα φύγει με μεγαλύτερο ποσό. Διαφωνώ με τον κ. Πετεβίνο που είπε ότι αν μας έδιναν 18 εκατομμύρια θα τον δίναμε τώρα, καλύτερα να το αφήσουμε ανοικτό καθώς ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει».

Αξίζει τον κόπο οι ομάδες μας να ψάξουν ποδοσφαιριστές από άγνωστες αγορές;
«Ήταν πολύ έξυπνη κίνηση από την διοίκηση του κ. Πετρίδη. Από την Ευρώπη δεν μπορεί να πάει κάποιος από την Κύπρο και να… κλέψει ποδοσφαιριστή. Από άγνωστα μέρη και σε νεαρή ηλικία μπορούν οι ομάδες μας να καταφέρουν κάτι».


btm