Το πρώτο επεισόδιο σε επίπεδο αθλητικής δικαιοσύνης θα παιχτεί σήμερα, όσον αφορά το πολύκροτο πλέον θέμα του Φράνσις Ουζόχο. Στις 16:30 είναι ορισμένη η εκδίκαση της ένστασης του Απόλλωνα κατά του κύρους του αγώνα με την Ανόρθωση από τον Αθλητικό Δικαστή Αριστοτέλη Βρυωνίδη, ο οποίος καλείται να αποφανθεί αν θα την κάνει αποδεκτή και θα πάρει τους τρεις βαθμούς ο Απόλλωνα, ή αν θα παραμείνει το αποτέλεσμα ως έχει, με την Ανόρθωση να έχει κερδίσει με 1-0 με το γκολ του Ντούρις

Ο αθλητικός δικαστής θα αξιολογήσει τις γραπτές αγορεύσεις των νομικών συμβούλων των δύο ομάδων, με τον Απόλλωνα να υποστηρίζει την ένσταση του μέσω του δικηγόρου Ανδρέα Κορομία και την Ανόρθωση να εκπροσωπείται από τον δικηγόρο Γιώργο Χριστοφίδη.

Όπως πληροφορούμαστε οι νομικοί σύμβουλοι των δύο πλευρών, θα στείλουν γραπτώς τις αγορεύσεις τους μέχρι το μεσημέρι και αν χρειαστεί θα κληθούν να δώσουν το παρόν τους σε δικαστική διαδικασία. Η όλη υπόθεση είναι πρωτοφανής για τα ποδοσφαιρικά αθλητικά δικαστικά δεδομένα και αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η όλη διαδικασία.

Καθοριστική η ερμηνεία 

Έτοιμοι με τα δικά τους νομικά επιχειρήματα είναι οι νομικοί σύμβουλοι του Απόλλωνα και της Ανόρθωσης για να υποστηρίξουν τη θέση τους. Καθοριστικό σημείο στην απόφαση του Αθλητικού Δικαστή είναι η ερμηνεία που θα δοθεί στην απόφαση ακύρωσης του δελτίου υγείας του Φράνσις Ουζόχο από τον ΚΟΑ.

Η πλευρά του Απόλλωνα θα υποστηρίξει ότι το δελτίο ακυρώθηκε γιατί κρίθηκε ότι δεν εκδόθηκε με νομότυπο τρόπο και θα ζητήσει αναδρομική ισχύ, ενώ η Ανόρθωση θα υποστηρίξει ότι ακυρώθηκε μεν το δελτίο, αλλά η απόφαση δεν έχει αναδρομική ισχύ, οπόταν όταν έγινε το ντέρμπι ο Ουζόχο έπαιξε νομότυπα. Αυτό είναι το κρίσιμο νομικό σημείο που θα καθορίσει την απόφαση του Αθλητικού Δικαστή, για το αν θα πετύχει ή αν θα απορριφθεί η ένσταση του Απόλλωνα.
Τι θα κάνει στη συνέχεια ο ΚΟΑ;

Το θέμα της διαδικασίας της έκδοσης δελτίων υγείας παίρνει σοβαρή μορφή σύμφωνα με τις εξελίξεις που προκύπτουν. Ο ΚΟΑ σε κάποια στιγμή θα πρέπει να επαναξιολογήσει την όλη διαδικασία και αν χρειαστεί να την αλλάξει, διασφαλίζοντας ότι δεν θα υπάρχει τρόπος να γίνονται λανθασμένες ενέργειες.

Υπάρχουν ομάδες που υποστηρίζουν ότι ο ΚΟΑ θα πρέπει να κάνει γενικότερη έρευνα για όλα τα δελτία υγείας που είναι σε ισχύ, για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν παρατυπίες, κάτι που απαιτεί μεγάλο φόρτο εργασίας.
Λήγει αύριο το διάταγμα για τον Κυριακό Γιάγκου…

Το διάταγμα τριήμερης προσωποκράτησης του αναπληρωτή προέδρου της Ανόρθωσης Δρ. Κυριακού Γιάγκου λήγει αύριο και ακόμα δεν υπάρχει κάποια ένδειξη για το κατά πόσο η αστυνομία θα ζητήσει ανανέωση του. Αυτό θα εξαρτηθεί από το πόσο προχώρησαν οι έρευνες μέσω των καταθέσεων που λαμβάνουν οι αστυνομικές αρχές.

Να σημειώσουμε ότι χθες φίλοι της Ανόρθωσης έκαναν πορεία προς τον Αστυνομικό Σταθμό Λακατάμιας όπου κρατείται ο δρ Γιάγκου για να εκφράσουν τη συμπαράσταση τους.

Κώστας Παναγιώτου

 

 

 

 

 


BET ON ALFA: Παίξε online και πάρε Bonus 100% με την πρώτη κατάθεση μέχρι 100 Ευρώ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ