• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Κίτρινη καταιγίδα στην Τριπόλη
11/02/2019 21:52
Κίτρινη καταιγίδα στην Τριπόλη

Οπως στην πρεμιέρα της Super League με τη Λαμία, έτσι και το βράδυ της Δευτέρας (11/2) για την 20ή αγωνιστική της Super League, ο Άρης επικράτησε εκτός έδρας με 3-0 του Αστέρα. Οι “κίτρινοι” πραγματοποίησαν εντυπωσιακό πρώτο ημίχρονο στην Τρίπολη, διαχειρίστηκαν εξαιρετικά το δεύτερο μισό και αύξησαν τη διαφορά τους από τον έκτο Παναθηναϊκό στους τέσσερις βαθμούς.

Πάμε να δούμε τα τρία στοιχεία της αναμέτρησης.

1. ΟΝΕΙΡΙΚΟ 45ΛΕΠΤΟ

Το καλύτερο πρώτο ημίχρονο έκανε φέτος στη Super League ο Άρης. Ιδανικό, ονειρικό. Δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα να ολοκληρώσεις το 45λεπτο στην Τρίπολη και να είσαι με 3-0 μπροστά στο σκορ. Αυτό πέτυχε η ομάδα του Σάββα Παντελίδη στο “Θ. Κολοκοτρώνης”. Με τον Ντάνιελ Λάρσον να προκαλεί πολλά προβλήματα στο δεξί άκρο της άμυνας του Αστέρα, στον Κώτσιρα, οι “κίτρινοι” προηγήθηκαν 1-0 χάρη σε γκολ του Σουηδού εξτρέμ με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή και αριστερά. Οι Αρκάδες είχαν αιφνιδιαστεί, δεν μπορούσαν να παράξουν τελική, αλλά επιδόθηκαν σε ανούσια κυκλοφορία μπάλας. Ώσπου στο 23′ ο Σιώπης με παλικαρίσιο κλέψιμο και εξαιρετική μπαλιά, έβγαλε τον Ντιγκινί σε θέση τετ α τετ με τον Παπαδόπουλο και δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη (0-2). Στο 26′ οι γηπεδούχοι είχαν 57% κατοχή μπάλας, αλλά ύστερα από δύο τελικές του Άρη είχαν δεχτεί δύο γκολ.

Η μοναδική καλή στιγμή για το σύνολο του Παράσχου στο πρώτο 45λεπτο καταγράφηκε στο 32′, όταν ο Κουέστα με το εξωτερικό φάλτσο του ποδιού του “έβγαλε” το σουτ του Μανιά. Ο Άρης μπορεί να μην είχε κατοχή, αλλά ήταν ουσιαστικός. Στο 44′ έφτασε μια… ανάσα από το 0-3 με τον Λάρσον, αλλά τελικά το τρίτο γκολ σημείωσε ο Ματέο Γκαρσία με κεφαλιά στο 45+1′, εκμεταλλευόμενος το σουτ του Τόνσο που χτύπησε στο οριζόντιο.

2. Ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΕΠΕΣΕ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ‘ΒΡΑΧΟ” ΚΟΥΕΣΤΑ

Δεν μπορεί κανείς να κατηγορήσει τον Αστέρα ότι δεν επιδίωξε να αντιδράσει. Μπορεί στο 48′ να φλέρταρε με το 0-4, μετά το σουτ του Κόρχουτ, αλλά οι Αρκάδες απείλησαν στο 51′ με τον Αραβίδη που έκανε ντεμπούτο, με τον Κώτσιρα στο 58′, με τον Ρόλε στο 61′, στο 83′ με τον Μανιά. Στις τρεις από τις τέσσερις περιπτώσεις, το μηδέν στην άμυνα διατηρήθηκε χάρη στις αποκρούσεις του τερματοφύλακα του Άρη, Κουέστα, ο οποίος ήταν εκ των διακριθέντων. Ειδικά τις δύο φορές που κλήθηκε να “βγάλει” τα σουτ του Μανιά, οι επεμβάσεις του ήταν θεαματικές.

3. ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ ΦΕΤΦΑΤΖΙΔΗ

Τα λεπτά κυλούσαν, ο Αστέρας αδυνατούσε να μειώσει στο σκορ και ο Άρης έκανε εξαιρετική διαχείριση του εντυπωσιακού πρώτου ημιχρόνου. Οι “κίτρινοι” δεν χρειάστηκαν να φορτσάρουν στο δεύτερο μισό, ενώ ο Παντελίδης αποφάσισε να δώσει την ευκαιρία στον Φετφατζίδη να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του. Στο 74′ ο τέως μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού αντικατέστησε τον Λάρσον και μάλιστα στο 90′ θα μπορούσε να σκοράρει στην πρώτη του επίσημη εμφάνιση με τους Θεσσαλονικείς. Ο αριστεροπόδαρος εξτρέμ σούταρε στην κίνηση με το δεξί και ο Παπαδόπουλος έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ. Έως το 93′ δεν άλλαξε κάτι και ο Άρης πέτυχε μεγάλη νίκη στην Αρκαδία…

Γήπεδο: Θ. Κολοκοτρώνης

Διαιτητής: Ευάγγελος Μανούχος

Βοηθοί: Χρήστος Μπαλτάς, Ράινχαρτ Μπούξμπαουμ

ΑΣΤΕΡΑΣ (Γιώργος Παράσχος): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Ορτέγκα, Πασαλίδης, Βλάχος, Βαλιέντε, Κυριακόπουλος, Ρόλε, Καλτσάς (85′ Δουβίκας), Φερνάντεθ (70′ Τσιλιανίδης), Μανιάς.

ΑΡΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Κουέστα, Τζανακάκης, Δεληζήσης, Ρόουζ, Κόρχουτ, Σιώπης, Μπάσα (57′ Ματίγια), Ματέο Γκαρσία, Λάρσον (74′ Φετφατζίδης), Ντιγκινί, Τόνσο (84′ Βέλεθ).

Γκολ: 9′ Λάρσον, 23′ Ντιγκινί, 45’+1′ Ματέο Γκαρσία

Κάρτες: 29′ Καλτσάς, 54′ Κώτσιρας

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα


btm