• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Όρθια με Φατιόν η ΑΕΛ
11/02/2019 21:17

Ο Παναιτωλικός υποδέχθηκε την ΑΕΛ για την 20ή αγωνιστική της Super League, το ματς είχε τέσσερα γκολ, αλλά όχι νικητή. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 2-0 από το πρώτο ημίχρονο χάρη στα γκολ των Μασουρέκ (24′) και Μπάιροβιτς (42′) – κακώς μέτρησε το δεύτερο γιατί ο Σουηδός ήταν σε θέση οφσάιντ – αλλά δεν κατάφεραν να κρατήσουν το προβάδισμα που απέκτησαν.

Η ΑΕΛ έφθασε στην ισοφάριση μέσα σε επτά λεπτά με τον αρχηγό της, Άντονι Φατιόν, ο οποίος άνοιξε μείωσε στο σκορ στο 62′ και ισοφάρισε με πέναλτι στο 69′ (ύστερα από πέναλτι που κέρδισε ο Μπαργκάν στην ανατροπή του από τον Λιάβα). Μάλιστα, είχε μεγάλη ευκαιρία να φθάσει και στη νίκη, αλλά ο Νούνιτς δεν έκανε καλό κοντρόλ και τελείωμα. Δείτε τα τέσσερα πράγματα που μάθαμε από το ματς.

1. ΤΟ ΕΠΤΑΛΕΠΤΟ ΤΗΣ “ΦΩΤΙΑΣ” ΓΙΑ  ΦΑΤΙΟΝ ΚΑΙ ΑΕΛ

Η ΑΕΛ βρέθηκε να χάνει 2-0 από το 42ο λεπτό. Ούτε στο πρώτο ημίχρονο, ούτε και στο πρώτο τέταρτο του δευτέρου έπειθε ότι μπορεί να φύγει με κάτι από το Αγρίνιο. Η εικόνα της στο πρώτο ημίχρονο ήταν κακή. Κι όμως χρειάστηκε μόνον επτά λεπτά για να φέρει στα ίσα το ματς. Με τον ίδιο άνθρωπο κιόλας.

Στο 62ο λεπτό, ο Ντέλετιτς έκανε τη σέντρα από δεξιά κι ο αρχηγός της ομάδας από τη Λάρισα με καρφωτή κεφαλιά νίκησε τον Γιαννακόπουλο και μείωσε σε 2-1. Ύστερα από έξι λεπτά (68′), ο Λιάβας ανέτρεψε τον Μπαργκάν. Ο Φατιόν ανέλαβε την εκτέλεση, ήταν εύστοχος, πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ, δεύτερο και της ομάδας του, χαρίζοντάς της την ισοφάριση.

2. Ο ΜΠΑΡΓΚΑΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕ ΤΟΝ ΝΤΕΛΕΤΙΤΣ

Η ΑΕΛ δεν μπόρεσε να δείξει κάτι επιθετικά στο πρώτο ημίχρονο. Κύριος λόγος ήταν ότι ο Μίλος Ντέλετιτς βρέθηκε μπλοκαρισμένος. Όσες προσπάθειες κι αν πήρε, δεν μπόρεσε να κάνει κάτι. Η χημεία με τον Λεοζίνιο με τον Νούνιτς, δεν λειτούργησε.

Ο Τζανλούκα Φέστα πέρασε με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου τον Κενάν Μπαργκάν. Εκεί “γύρισε” το ματς. Πήρε μπάλα, άνοιξε χώρους, απελευθέρωσε άλλους για τον Ντέλετιτς. Από σέντρα του Σέρβου ξεκίνησε το πρώτο γκολ, ο Μπαργκάν κέρδισε το πέναλτι για το δεύτερο.

3. Ο ΔΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ ΝΑ ΡΙΣΚΑΡΕΙ

Η αλήθεια είναι ότι ο Παναιτωλικός βρέθηκε να προηγείται με δύο γκολ, ήδη, από το πρώτο ημίχρονο. Ο Νικολάς Μανά έκανε στο 24′ το σουτ εντός περιοχής, ο Έκγμουντουρ Κρίστινσον απέκρουσε, ο Αντμίρ Μπάιροβιτς επιχείρησε νέο σουτ, η μπάλα κόντραρε κι ο Αργεντινός με την τρίτη προσπάθεια της ομάδας του την έστειλε στα δίχτυα.

Η ομάδα του Αγρινίου διεύρυνε το προβάδισμά της στο 42ο λεπτό. Ο Αντμίρ Μπάιροβιτς έφυγε στην πλάτη της άμυνας της θεσσαλικής ομάδας, νίκησε τον Νίκολα Ζϊζιτς στην προσωπική τους μονομαχία και με ωραίο τελείωμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0. Το γκολ του 23χρονου Σουηδού φορ δεν έπρεπε να μετρήσει, καθώς ήταν σε θέση οφσάιντ όταν ξεκίνησε τη φάση.

Δεν κατάφερε όμως να κεφαλαιοποιήσει το προβάδισμά του. Ο Τραϊανός Δέλλας απέδειξε ακόμη μια φορά ότι είναι ένας προπονητής που δεν φοβάται να ρισκάρει. Στο τελευταίο δεκάλεπτο αγωνίστηκαν μαζί στην αρχική ενδεκάδα τρία παιδιά μικρά σε ηλικία, ορμώμενα από την ακαδημία της ομάδας. Ο Λιάβας που είχε ξεκινήσει στο αρχικό σχήμα, ο Τσιγγάρας που πέρασε στη θέση του Λουσέρο στο 74′ και ο Μαλής που πέρασε στη θέση του Άργκους στο 79′.

4. ΒΑΘΜΟΣ: ΓΕΜΙΖΕΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ ΤΟ ΣΑΚΟΥΛΙ

Από ένα βαθμό μοιράστηκαν οι δύο ομάδες. Βαθμό που τους φέρνει πιο μακριά από τους στόχους τους. Ο γηπεδούχος Παναιτωλικός μένει πλέον πέντε βαθμούς μακριά από την πέμπτη θέση – ο Άρης τη στιγμή που γράφεται το κείμενο προηγείται 3-0 στην Τρίπολη – και με την “κοιλιά” που κάνει τις τελευταίες αγωνιστικές, δεν πείθει ότι θα προλάβει το τρένο της πεντάδας κι αυτής της πολυπόθητης εξόδου στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Η ΑΕΛ δεν έχει ξεμπερδέψει με την παραμονή της στην κατηγορία. Βρίσκεται μόλις ένα βαθμό από τη 13η θέση (οδηγεί στα μπαράζ), τέσσερις από τη ζώνη υποβιβασμού.

Γήπεδο: Παναιτωλικού

Διαιτητής: Βασίλης Φωτιάς

Βοηθοί: Σπυρίδων Βασιλόπουλος, Αντώνιος Σινιοράκης

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Γιαννακόπουλος, Λιάβας, Μιχάι, Άργκους (79′ Μαλής), Αμαράλ, Λουσέρο (74′ Τσιγγάρας), Γκούγκα, Ουίλιαν, Μανά, Μασουρέκ, Μπάιροβιτς (63′ Μοράρ).

ΑΕΛ (Τζανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Γιακιμόφσκι, Γκόλιας, Ζίζιτς, Ακόστα (46′ Μπαργκάν), Μπέρτος, Σετσέροβιτς, Λεοζίνιο (63′ Σικάβκα), Φατιόν, Νούνιτς (89′ Μόρας), Ντέλετιτς.

Γκολ: 24′ Μασουρέκ, 42′ Μπάιροβιτς / 62′, 69′  πεν. Φατιόν

Κάρτες: 64′ Μοράρ, 66′ Αμαράλ, 68′ Λιάβας, 87′ Μαλής / 31′ Ακόστα, 70′ Φατιόν, 82′ Γκόλιας, 90′ Γιακιμόβσκι

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα


btm