• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Επιστροφή για Ρονάλντο, δοκιμασία για Σίτι
20/02/2019 13:28
Επιστροφή για Ρονάλντο, δοκιμασία για Σίτι

Τo Champions League επέστρεψε δυναμικά στη ζωή των ποδοσφαιρόφιλων από την περασμένη εβδομάδα όπου δόθηκε το σύνθημα για να αρχίσουν οι μάχες με φόντο τα προημιτελικά και το βράδυ της Τετάρτης ρίχνονται στην αρένα και οι τέσσερις -αλλά όχι έσχατοι- μονομάχοι.

Στην Μαδρίτη, η πάντα φιλόδοξη Ατλέτικο του Ντιέγκο Σιμεόνε περιμένει με άγριες διαθέσεις την Γιουβέντους του Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος επιστρέφει στην ισπανική πρωτεύουσα για μία ακόμα κόντρα με την Ατλέτικο μετά από 31 αγώνες που έδωσε απέναντί της από το 2009 ως το 2018 φορώντας τη φανέλα της Ρεάλ.

Στο Γκελζενκίρχεν, το απόλυτο αουτσάιντερ Σάλκε συναντάει το μεγάλο φαβορί Μάντσεστερ Σίτι, με τους Γερμανούς να γνωρίζουν πως έχουν πολύ δύσκολη αποστολή απέναντι στην σούπερ φορμαρισμένη ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα αλλά να υπόσχονται πως θα δώσουν το 100% για εκείνους και τον κόσμο τους που θα κατακλύσει την “Άουφ Σάλκε Αρένα”.

Aς δούμε τα νέα των τεσσάρων ομάδων λίγες ώρες πριν ριχτούν στη μάχη…

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ – ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ

Το “Wanda Metropolitano” ετοιμάζεται να φιλοξενήσει το βράδυ της Τετάρτης (20/2) μία σπουδαία ευρωπαϊκή μάχη, με Ατλέτικο Μαδρίτης και Γιουβέντους που τίθεται αντιμέτωπες στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τη φάση των “16” του Champions League να έχουν συμμετάσχει συνολικά τέσσερις φορές στον τελικό την τελευταία πενταετία! Αμφότερες μάλιστα έφτασαν στην πηγή αλλά δεν μπόρεσαν να ξεδιψάσουν, με τους “ροχιμπλάνκος” να μετρούν δύο χαμένους τελικούς κόντρα στη συμπολίτισσά τους Ρεάλ το 2014 και το 2016 και την Γιουβέντους να αποκτά ισπανικούς εφιάλτες, με την Μπαρτσελόνα να της στερεί το τρόπαιο το 2015 και την Ρεάλ Μαδρίτης να την αφήνει με τον τίτλο της φιναλίστ το 2017.

Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε προκρίθηκε στη νοκ-άουτ φάση ως 2η από τον όμιλό της πίσω από την Ντόρτμουντ (συμμετείχαν επίσης Μονακό και Μπριζ) και είναι πλέον στις 16 κορυφαίες ομάδες του Champions League για πέμπτη φορά την τελευταία εξαετία. Ατού, για την 2η της βαθμολογίας της La Liga αυτή τη στιγμή, είναι πως παραμένει αήττητη εδώ και εννέα ματς απέναντι σε ιταλικές ομάδες (7 νίκες – 2 ισοπαλίες) καθώς επίσης και το γεγονός πως είναι αήττητη στα 12 τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της στο Champions League σε νοκ-άουτ φάσεις (7 νίκες – 5 ισοπαλίες), με την τελευταία της ήττα να καταγράφεται τη σεζόν 1996-97 απέναντι στον Άγιαξ.

Στον αντίποδα, η Γιουβέντους προκρίθηκε ως πρώτη από τον όμιλό της, αφήνοντας πίσω της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Βαλένθια και Γιουνγκ Μπόις και εμφανίζεται για 10η φορά στη φάση των “16”, με τον στόχο της φυσικά να μην περιορίζεται στο να περάσει το εμπόδιο της Ατλέτικο αλλά να είναι η κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου. Οι δύο χαμένοι τελικοί την περασμένη τριετία την πλήγωσαν καθώς έχει μείνει στις 2 κατακτήσεις παρά τις εννέα παρουσίες σε τελικούς (έχει χάσει τους πέντε τελευταίους!) και για το λόγο αυτό άλλωστε απέκτησε το περασμένο καλοκαίρι τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ μετράει πέντε κατακτήσεις (4 με την Ρεάλ Μαδρίτης, 1 με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) και επιπλέον είναι ο κακός δαίμονας της Ατλέτικο. Απέναντί της ο “CR7” μετράει δύο νικηφόρους τελικούς και δύο προκρίσεις με τη φανέλα της Ρεάλ ενώ στα 9 χρόνια που έμεινε στους “μερένγκες” πέτυχε 22 γκολ σε 31 παιχνίδια του απέναντι στους “ερυθρόλευκους” της Μαδρίτης: 12 στο πρωτάθλημα, 6 στο Κύπελλο και 4 στο Champions League, με τα τρία εξ αυτών να είναι στους ημιτελικούς των δύο ομάδων τη σεζόν 2016-17.

Πέρα από το “υπερόπλο” που ακούει στο όνομα Κριστιάνο Ρονάλντο, η ομάδα του Αλέγκρι είναι γενικά σε καλή κατάσταση και αυτό το φανερώνει και η σούπερ πορεία της στο πρωτάθλημα, με την “βέκια σινιόρα” να έχει 24 νίκες και 3 ισοπαλίες μετά από 27 αγωνιστικές και να έχει βάλει στόχο να κατακτήσει το όγδοο σερί πρωτάθλημα αήττητη (είναι ήδη στο +13 από τη δεύτερη Νάπολι).

ΟΙ ΠΙΘΑΝΕΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Όμπλακ, Αρίας, Χιμένες, Γκοντίν, Φιλίπε Λουίς, Σαούλ Νίγκεθ, Κόκε, Ρόντρι, Λεμάρ, Μοράτα, Γκριεζμάν

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Στσέσνι, Κανσέλο, Μπονούτσι, Κιελίνι, Αλέξ Σάντρο, Κεντίρα, Πιάνιτς, Ματουιντί, Ντιμπάλα, Μάντζουκιτς, Ρονάλντο

ΣΑΛΚΕ – ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

Η Σάλκε εκμεταλλεύτηκε το γεγονός πως βρέθηκε σε έναν σχετικά βατό όμιλο μαζί με Πόρτο, Γαλατάσαραϊ και Λοκομοτίβ Μόσχας και με την καθόλα ικανοποιητική συγκομιδή των 11 πόντων (3 νίκες – 2 ισοπαλίες – 1 ήττα) κατέλαβε τη 2η θέση που την έστειλε στη φάση των “16”. Οι “βασιλικοί μπλε” έχουν ως σημείο αναφοράς τους στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση τη σεζόν 2010-11 όταν και έφτασαν μέχρι τα ημιτελικά (αποκλείστηκαν από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), ωστόσο γνωρίζουν πολύ καλά πως στα δύο ματς που θα δώσουν σε αυτή τη φάση θα είναι το απόλυτο αουτσάιντερ.

Όχι τόσο για το γεγονός πως τις τρεις τελευταίες φορές που βρέθηκαν στους “16” γνώρισαν ισάριθμους αποκλεισμούς αλλά επειδή απέναντί τους βρίσκεται η σούπερ φορμαρισμένη Μάντσεστερ Σίτι που έχει σαφώς μεγαλύτερες βλέψεις στη διοργάνωση απ’ότι εκείνοι. “Το να δίνεις ένα νοκ-άουτ ματς απέναντι σε μία από τις κορυφαίες ομάδες στον κόσμο δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτα άλλο. Δουλέψαμε σκληρά για να παίξουμε ένα τέτοιο ματς.

 Η Μάντσεστερ Σίτι είναι μία εξαιρετικά δυνατή ομάδα και χρειάζεται να είμαστε δυνατοί. Το χρωστάμε στους εαυτούς μας και στους οπαδούς μας”, τόνισε ο τεχνικός της Σάλκε, Ντομένικο Τεντέσκο. Στα συν για την ομάδα της κοιλάδας της Ρουρ δεν είναι φυσικά η φόρμα της, μιας που βρίσκεται στη 14η θέση της βαθμολογίας στη φετινή Bundesliga, αλλά η δυνατή της έδρα,  που την έχει βοηθήσει να παραμείνει αήττητη στην Ευρώπη στα εννέα τελευταία της παιχνίδια εκεί (6 νίκες – 3 ισοπαλίες).

Στον αντίποδα, η Μάντσεστερ Σίτι θυμίζει υπερταχεία και αυτό το μαρτυράει το γεγονός πως μετράει 12 νίκες στα 13 τελευταία παιχνίδια της σε όλες τις διοργανώσεις, με την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα να είναι πρώτη στη βαθμολογία στο αγγλικό πρωτάθλημα και ταυτόχρονα να έχει φτάσει στον τελικό του League Cup και στα προημιτελικά του FA Cup.

Αυτή είναι η έκτη διαδοχική χρονιά που βρίσκεται στη φάση των “16” και ο τίτλος του φαβορί είναι δικός της απέναντι στους Γερμανούς, ωστόσο η ομάδα του Μάντσεστερ δεν ξεχνάει πως χαμογέλασε μόνο δύο φορές στα πέντε προηγούμενα ραντεβού τους σε αυτό το στάδιο της διοργάνωσης. Πυξίδα για τους “πολίτες” είναι χωρίς αμφιβολία η σεζόν 2015-16 που έφτασαν ως τα ημιτελικά (η κορυφαία παρουσία τους στο θεσμό) ενώ στο Γκελζενκίρχεν θα επιδιώξει να συνεχίσει τη θετικη παράδοση που έχει τα τελευταία χρόνια επί γερμανικού εδάφους όπου έχει πάρει 3 νίκες στα τελευταία πέντε παιχνίδια της.

ΟΙ ΠΙΘΑΝΕΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΣΑΛΚΕ: Νιούμπελ, Καλιγκιούρι, Σανέ, Νάστασιτς, Οσίπκα, ΜακΚένι, Μπενταλέμπ, Ματόντο, Ουτ, Κονοπλιάνκα, Μπούργκσταλερ

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Γουόκερ, Στόουνς, Λαπόρτ, Ντανίλο, Ντε Μπράινε, Φερναντίνιο, Μπερνάντο Σίλβα, Στέρλινγκ, Αγκουέρο, Σανέ


btm