• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
«Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός να μην μας βάλουν στη μέση»!
14/03/2019 21:46

Ο Διευθυντής της Αδριατικής Λίγκας, Κρέσιμιρ Νόβοσελ μίλησε στο gazzetta.gr για το ενδεχόμενο… μετακόμισης των Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στην ABA Liga, εκφράζοντας τον προβληματισμό του για την κόντρα των «αιωνίων» με τα ελληνικά θεσμικά όργανα.

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός έστειλε επιστολή στην Αδριατική Λίγκα ζητώντας να μάθει τις λεπτομέρειες της διοργάνωσης κι εν συνεχεία οι «πράσινοι» εξήγησαν πως θέλουν να συμμετάσχουν επίσης στην ABA Liga εφόσον γίνει κάτι ανάλογο με τους Πειραιώτες, δίχως όμως να αποχωρήσουν από το ελληνικό πρωτάθλημα.

Το ενδεχόμενο… μετακόμισης των «αιωνίων» στη λίγκα όπου συμμετέχουν έξι χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας ήλθε ξανά στο προσκήνιο και ο Διευθυντής της Αδριατικής Λίγκας, Κρέσιμιρ Νόβοσελ μίλησε στο gazzetta.gr, παρουσιάζοντας τα δεδομένα και τις προϋποθέσεις για να ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη κίνηση.

«Όπως είναι γνωστό, έχουμε δεχτεί επιστολή από τον Ολυμπιακό. Δεν είχα τον χρόνο να διαβάσω την επιστολή του Παναθηναϊκού αφού προσγειώθηκα στο Ζάγκρεμπ πριν από λίγο. Σε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό, ρώτησαν για τον τρόπο λειτουργίας της Αδριατικής Λίγκας, ήταν μια διερευνητική επαφή που είχε να κάνει με οργανωτικά ζητήματα, το πρόγραμμα κλπ.

Κάθε αλλαγή πρέπει να γίνει αποδεκτή στη Γενική Συνέλευση της ABA Liga όπου συμμετέχουν οι ομάδες που, παρεμπιπτόντως, είναι ιδιοκτήτες της Λίγκας. Δεν πρόκειται να γίνει οποιαδήποτε επίσημη τοποθέτηση πριν από τη Γενική Συνέλευση, με δεδομένο ότι πρέπει να διερευνήσουμε τις προθέσεις των ομάδων μας και το πώς αντιλαμβάνονται τη συγκεκριμένη προοπτική. Δεν είναι μια απόφαση που θα ληφθεί σε ένα βράδυ! Δεν μπορούμε, επί παραδείγματι, να βγούμε απόψε και να πούμε “συνεχίζουμε μαζί με τον Ολυμπιακό” ή ότι “ο Παναθηναϊκός θα παίξει στην Αδριατική Λίγκα”. Πρέπει να γίνει αρκετή δουλειά, είναι μια σύνθετη διαδικασία για τη συμμετοχή σε ένα πρωτάθλημα όπου συμμετέχουν έξι χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας.

Συνοψίζοντας, η συνέλευση των ομάδων θα εγκρίνει ή θα απορρίψει ενδεχόμενες αλλαγές. Η δεύτερη σημαντική παράμετρος έχει να κάνει, ακριβώς, με το ότι έχει καταρτιστεί καλεντάρι για την επόμενη σεζόν με τη συμμετοχή 12 ομάδων. Επίσης, αν κι εφόσον ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός έλθουν στο πρωτάθλημα μας, πρέπει να διευθετηθεί το σημαντικό ζήτημα των τηλεοπτικών. Έχουμε τις δικές μας συμφωνίες και οι ελληνικές ομάδες έχουν τις δικές τους. Όπως μπορείτε να καταλάβετε, δεν είναι κάτι που θα διευθετηθεί από τη μια στιγμή στην άλλη… Για να είμαι ειλικρινής, με φοβίζει το ενδεχόμενο η συγκεκριμένη κίνηση να αφορά την κόντρα τους με την ελληνική ομοσπονδία! Δεν θέλω, δηλαδή, να μας βάλουν στη μέση, να μας χρησιμοποιήσουν ως απειλή και να λένε ότι “ΟΚ, έχουμε πρόβλημα με την ΕΟΚ, πάμε στην ABA Liga”.

Με το υπάρχον σύστημα που επικρατεί στη λίγκα μας, οι ομάδες που μπορούν να συμμετάσχουν στην Αδριατική Λίγκα είναι όσες εξασφαλίσουν την άνοδό τους από τη Β’ κατηγορία. Θα πρέπει να αλλάξουμε τα πάντα αν τελικά αποφασίσουμε να δεχτούμε τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό ή οποιαδήποτε άλλη ομάδα! Υπάρχουν πολλά – πολλά πράγματα που πρέπει να κάνουμε προηγουμένως. Μέχρι στιγμής έχουμε τις επιστολές τους κι αυτό είναι όλο. Κανένα άλλο ζήτημα. Παρεμπιπτόντως, η Γενική Συνέλευση των ομάδων θα πραγματοποιηθεί έπειτα από τα playoffs. Εκεί θα δούμε τι είναι το καλύτερο για τη λίγκα μας.

Εφόσον τεθεί το ζήτημα, απαιτείται η πλειοψηφία για να εγκριθεί και όχι η καθολική αποδοχή. Η διαδικασία της ψηφοφορίας θα είναι ανώνυμη. Σε κάθε περίπτωση, θα είναι πραγματικά σπουδαίο αν οι συγκεκριμένες ομάδες παίξουν στο πρωτάθλημα μας. Μια μεγάλη τιμή να έχουμε μαζί μας τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό όμως υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να γίνουν ώστε να δούμε αν είναι πιθανό».


btm