• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
«Το μπάσκετ έχει μέλλον»
19/03/2019 12:49
«Το μπάσκετ έχει μέλλον»

Ο πρόεδρος του Κεραυνού Πάρις Παπαέλληνας μίλησε στον Super Sport fm 104.0 για την κατάκτηση του Κυπέλλου, την προσπάθεια για κατάκτηση του πρωταθλήματος, την κάρτα φιλάθλου και για πολλά άλλα.

«Το Κύπελλο ήταν ένας θεσμός στον οποίο συνήθως ήμασταν πολύ πετυχημένη ομάδα. Μέχρι το 2012 είχαμε 9 κατακτήσεις και μετά δύο επιτυχίες σε τελικούς. Μας ταιριάζει το Κύπελλο επειδή είμαστε ομάδα χωρίς κόσμο και πάμε σε ένα τελικό σε ένα παιχνίδι και είμαστε καλή ομάδα και κερδίζουμε. Στο πρωτάθλημα είναι δύσκολο στα πλέι οφ με ομάδες που έχουν κόσμο. Είναι σημαντικό γιατί επανερχόμαστε στα Κύπελλα και είναι σημαντικό επίσης γιατί ήμασταν αουτσάιντερ. Όλοι ήταν σίγουροι ότι θα χάναμε. Παίζαμε με μόνο έναν ψηλό, οι δυο καλύτεροι μας παίκτες ήταν τραυματίες. Ήμασταν αποδεκατισμένοι» είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Όταν πήγαμε στο γήπεδο, οι 200 φίλοι του Κεραυνού και εμείς οι διοικούντες αισθανόμασταν ότι θα ήταν καλό να καταφέρναμε να ήμασταν ανταγωνιστικοί και στο τέλος να κλέψουμε το παιχνίδι. Σε όλη την διάρκεια του αγώνα ήμασταν πολύ καλοί και θα μπορούσαμε να κερδίσουμε και στην  κανονική διάρκεια»

Δώσατε πριμ κύριε Παπαέλληνα;
«Βέβαια, είναι στα συμβόλαια των παικτών. Μπορεί να δώσουμε κάτι έξτρα του νεαρού Γουίλις που ήταν ο MVP».

Για το πρωτάθλημα;
«Μετά από πολλά χρόνια βλέπουμε καλό πρωτάθλημα. Επιτέλους υπάρχει μια άνοδος και τους ξένους και στους Κύπριους. Και οι 8 ομάδες είναι πολύ ανταγωνιστικές. Αυτό που πετύχαμε πριν 5 χρόνια που ήταν και δική μου εισήγηση να μειωθούν στους 5 οι ξένοι και να παίζει ένας Κύπριος, βόλεψε όλες τις ομάδες. Μπορείς με 4-5 καλούς ξένου και 3-4 καλούς Κύπριους να χτίσεις καλή ομάδα χωρίς να δαπανήσεις μισό εκατομμύριο».

Είναι εξαιρετική η εικόνα στο παρκέ, αλλά αποκαρδιωτική η εικόνα στις κερκίδες. Ποια η άποψη σας και για την κάρτα φιλάθλου;
«Η κάρτα φιλάθλου ήταν ένα αναγκαίο καλό ή κακό, όπως θέλετε πάρτε το. Χρειάζεται χρόνο η κάρτα. Ακόμα και σε ομάδες που δεν υπάρχουν οργανωμένοι. Έπρεπε να προετοιμαστούμε καλύτερα. Ξέρω ανθρώπους που στους δύο πρώτους μήνες προσπάθησαν να βγάλουν κάρτα, δεν τα κατάφεραν και δεν ασχολήθηκαν ξανά. Εμείς στον Κεραυνό έχουμε σταθερά 500 φιλάθλους και τώρα έχουμε 200. Φαίνεται ότι βαρέθηκαν να πάνε να βγάλουν κάρτα. Υπάρχουν και τα καλά, οι ομάδες και δη του ποδοσφαίρου ησύχασαν από ανεγκέφαλους και πρόστιμα».

Που βρίσκετε όλη αυτή τη δύναμη να είστε εκεί να προσφέρετε στον Κεραυνό και στο άθλημα τόσα πολλά χρόνια;
«Υπάρχει μια εξέλιξη στην καριέρα και στην πορεία του καθενός. Άρχισα σαν μανιακός καλαθοσφαιριστής, χωρίς πολύ ταλέντο έπαιξα στην Εθνική και μετά μπήκα στην προεδρία για να κάνουμε ευρωπαϊκές πορείες και πρωταθλήματα. Τώρα είμαι σε μια τρίτη φάση της πορείας που με ενδιαφέρει το θέμα της νεολαίας και της ανάπτυξης. Δημιουργήσαμε την μεγαλύτερη Ακαδημία της Κύπρου με 700 παιδιά. Έχουμε 4 γήπεδα futsal, 3 γήπεδα τένις και δύο ανοικτά γήπεδα μπάσκετ. Είναι μεγάλη ευχαρίστηση αυτό για μένα. Αξιοποιήσαμε τον χώρο του γηπέδου του ποδοσφαίρου και το επόμενο πρότζεκτ είναι να αλλάξουμε και το οίκημα του Κεραυνού. Αν έρθουν και οι τίτλοι ακόμα καλύτερα.

Μέχρι πότε θα είστε εκεί και να προσφέρετε;

«Να προχωρήσουμε και με το πρότζεκτ του οικήματος και μετά θα δούμε. Είναι τα παιδιά μου που είναι και αυτά φανατικά με τον Κεραυνό και μετά θα αναλάβουν αυτοί».

Το μήνυμα στους νεαρούς που θέλουν να γίνουν καλαθοσφαιριστές;
«Έχει μέλλον το μπάσκετ στην Κύπρο και τώρα υπάρχουν ευκαιρίες. Είχαμε μια χαμένη γενιά 2004-2014. Είχαμε απεριόριστους ξένους τότε και χάθηκαν πολλοί Κύπριοι. Τώρα υπάρχει χώρος και στην πρώτη 5άδα και στην 8άδα-9άδα. Πρέπει να το πάρουν σοβαρά όμως και αυτό πρέπει να γίνεται σε όλα τα σπορ».

Τι απαντάτε σε αυτούς που λένε «γιατί να ξοδέψουμε χρήματα από είναι η ΑΕΚ και ο Κεραυνός με οικονομική άνεση και θα τα πάρουν όλα»;
«Η ΕΘΑ όταν πήρε δυο συνεχόμενα πρωταθλήματα τι έγινε; Μπορείς να το κάνεις. Στο γήπεδο παίζουν 5 εναντίον 5 στο μπάσκετ, στο ποδόσφαιρο παίζουν 11 εναντίον 11 και ούτω καθεξής».

Για την δουλειά της νέας ηγεσίας της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης;
«Έκανε αρκετά καλή δουλειά η νέα ηγεσία, υπάρχει διαφάνεια, είναι πιο δημοκρατική, δεν είχαμε καμιά σύγκρουση με κανέναν, υπάρχουν καλές επιτροπές αλλά θέλει δουλειά. Είναι καλά στελεχωμένη η ομοσπονδία».

Πως βλέπετε τα πράγματα στο πρωτάθλημα;
«Φαίνεται ότι οι τρεις πρώτες θέσεις είναι «κλειδωμένες». Η ΑΕΚ πρώτη, ο Κεραυνός δεύτερος, το ΑΠΟΕΛ τρίτο και ο Απόλλωνας στην τέταρτη θέση. Οι πρώτες δυο ομάδες λόγω της έδρας και είναι και οι πιο ισχυρές και θα είναι φαβορί. Είναι θέμα μέρας, διάθεσης, προπονητών και τύχης».

Για τον προπονητή Χριστόφορο Λειβαδιώτη;
«Τον αγαπώ ιδιαιτέρως και τον πιστεύω ιδιαίτερα., Είναι καλός προπονητής, δουλευτής και κάνεις εξαιρετικές επιλογές και εντός μπάτζετ. Δεν είναι από αυτούς που σου λένε φέρε μου αυτό τον παίκτη και δεν με νοιάζει πόσα στοιχίζει. Όταν πάρει και τις εμπειρίες θα γίνει καλύτερος. Κάποια παιχνίδια που έχασε στον πόντο δεν θα τα χάσει ξανά».


btm