Η νέα Ανόρθωση θα φέρει την υπογραφή του Κετσπάγια. Με επίσημο πλέον τρόπο, ο Τιμούρ δουλεύει σαν ο νέος προπονητής. Με συγκεκριμένο μπάτζετ στη διάθεσή του, το οποίο κρίνεται από τον ίδιο αρκετό για να ανεβάσει προς το πάνω το επίπεδο της «Κυρίας».
Ο Τιμούρ έχει φανατικούς υποστηρικτές. Πιθανόν να έχει και πολλούς που δεν τον πάνε και δεν τον πιστεύουν σαν προπονητή.
Οι υποστηρικτές του έχουν πολλά στοιχεία για να λένε ότι είναι προπονητής ο οποίος μπορεί να αλλάξει την Ανόρθωση και γενικά να κάνει μια δυναμική επάνοδο στο ποδόσφαιρό μας.
Πιστεύουν ότι είναι ο άνθρωπος ο οποίος έλειψε την τελευταία 10ετία από την ομάδα και οι αριθμοί τουλάχιστον αυτό λένε.
Απλά, θυμηθείτε πού άφησε την Ανόρθωση τον Απρίλιο του 2009 και τι πέτυχε από τότε μέχρι σήμερα.
Για εκείνους που λένε ότι άλλο το 2009 και διαφορετικό το 2019 καλά κάνουν να έχουν στο μυαλό τους την εξαιρετική πορεία του στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ από τον Αύγουστο του 2015 μέχρι τον Απρίλιο του 2016.
Ο Τιμούρ ήταν ο πρωταθλητής προπονητής το 2016. Όποιος λέει κάτι διαφορετικό, προφανώς είναι μακριά από τη λογική.
Με αυτόν στον πάγκο, έπαιξε ποδόσφαιρο ψηλού επιπέδου η τότε ομάδα του και δεν είναι λίγοι εκείνοι οι οποίοι και σήμερα αναγνωρίζουν ότι η τελευταία καλή ομάδα του ΑΠΟΕΛ ήταν με τον Κετσπάγια.
Άνοιξα αυτή την παρένθεση για τον Τιμούρ, θέλοντας να υπενθυμίσω μια μεγάλη ποδοσφαιρική αλήθεια.
Το θέμα θα πει κανείς, είναι τι μπορεί να πετύχει  με την επιστροφή του στην Ανόρθωση. Σαφώς και δεν μπορεί να δοθεί (σήμερα) σαφής απάντηση.
Δεν θα είναι καθόλου εύκολη η αποστολή του. Ούτε όμως και ακατόρθωτη. Για μένα, έχει μεγάλη σημασία ο τρόπος με τον οποίο θα τον υποδεχθούν και πώς θα τον κρίνουν οι Ανορθωσιάτες.
Θα χρειαστεί χρόνο για να φτιάξει τη νέα ομάδα. Θα χρειαστεί επίσης να τον αγκαλιάσουν με θέρμη οι φίλαθλοι και όλοι εκείνοι που θεωρούνται διοικητικοί και εξωδιοικητικοί.
Το πιο δύσκολο κομμάτι για τον Κετσπάγια είναι ο προγραμματισμός. Έχει σημασία να βρει ποδοσφαιριστές οι οποίοι μπορούν να ακολουθήσουν τη φιλοσοφία και σκέψη του σαν προπονητής.
Ανέκαθεν έβαζε υπεράνω τα ακόλουθα στοιχεία. Θέλει ποδοσφαιριστές με ταλέντο, με πειθαρχία και δουλευταράδες.
Κανένας παίκτης- όνομα δεν του κάνει αίσθηση, αν δεν δουλεύει σωστά. Και από την άλλη, έχει στο ενεργητικό του την ανάδειξη και καθιέρωση ποδοσφαιριστών που ελάχιστοι τους πίστεψαν.
Θυμηθείτε την Ανόρθωση του 2008 και το ΑΠΟΕΛ του 2016 για να δείτε και να συμφωνήσετε με την άποψή μου…

Μιχάλης Παπαγεωργίου


BET ON ALFA: Παίξε online και πάρε Bonus 100% με την πρώτη κατάθεση μέχρι 100 Ευρώ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ