• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Τα… νιάτα έδωσαν τη νίκη στην Ιταλία!
23/03/2019 23:43

Με το… δεξί ξεκίνησε η Ιταλία τις υποχρεώσεις της στον 10ο όμιλο της προκριματικής φάσης του Euro 2020, που επιβλήθηκε 2-0 της Φινλανδίας στο «Φρίουλι» και επιβεβαίωσε ότι είναι το μεγάλο φαβορί για την πρωτιά το γκρουπ της Εθνικής μας.

Η… νέα γενιά πρωταγωνίστησε στην επικράτηση της ομάδας του Ρομπέρτο Μαντσίνι, καθώς ο 22χρονος Μπαρέλα άνοιξε το σκορ στο 7’, ενώ ο 19χρονος Κιν πέτυχε το 2-0 στο 74’. Με τον Κουαλιαρέλα, που πέρασε ως αλλαγή στο ματς, να έχει δοκάρι στο 85ο λεπτό…

Οι «ατζούρι» μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς και πίεσαν ψηλά, επιδιώκοντας να επιτεθούν κυρίως από τα άκρα όταν είχαν τη μπάλα στα πόδια τους, με τους Πιτσίνι και Μπιράγκι να ανεβαίνουν διαρκώς.

Μάλιστα, προηγήθηκαν μόλις στο 7’, με τον Βεράτι να εκτελεί απευθείας ένα φάουλ από αριστερά, τη μπάλα να φτάνει στην περιοχή, τον Μπαρέλα να παίρνει το… ριμπάουντ και με δυνατό σουτ από κοντά να μην αφήνει περιθώρια αντίδρασης στον Χραντέτσκι. Με τον μέσο της Κάλιαρι να κάνει το 1-0, σημειώνοντας παράλληλα το πρώτο του τέρμα με το εθνόσημο!

Ενώ μετά από πέντε λεπτά, ο Κιν έκανε την κούρσα από δεξιά, έβγαλε μια επικίνδυνη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, αλλά ο επερχόμενος Πιτσίνι έστειλε τη μπάλα στα πλαϊνό δίχτυ, στην καλύτερη ευκαιρία της Ιταλίας για το 2-0.

Μετά το πρώτο 15λεπτο, οι Σκανδιναβοί -που γύρισαν σε 5-4-1 για να μην αφήνουν χώρους- κατάφεραν να ισορροπήσουν την κατάσταση, ανακτώντας την κατοχή. Με τον Λουντ μάλιστα να βγαίνει στην αντεπίθεση, αλλά το χαμηλό σουτ του πρώην άσου του Παναθηναϊκού και νυν της Χιχόν δεν ανησύχησε τον Ντοναρούμα.

Ενώ ο Μπερναρντέσκι είχε μια ακόμα καλή στιγμή, στο 31ο λεπτό, όταν και σούταρε από ύψος του πέναλτι αλλά δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα…

Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι ήταν και πάλι πιο κινητικοί στο ξεκίνημα, με τους Κιν και Μπερναρντέσκι να επιτίθενται από τις πλευρές τους. Η Ιταλία κέρδισε ως το 60’ τρία κόρνερ μέσα σε διάστημα οκτώ λεπτών, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει σε κανένα εξ αυτών.

Απεναντίας, λίγο έλειψε να δεχθεί την ισοφάριση, όταν στο 65ο λεπτό ο Λουντ τροφοδότησε πολύ ωραία τον Πούκι από δεξιά, αλλά ο επιθετικός της Νόριτς πλάσαρε άστοχα πάνω στην κίνηση!

Ενώ δύο λεπτά αργότερα, η Φινλανδία βρέθηκε ξανά στο προσκήνιο, με τον Λουντ όμως να «πιάνει» άτσαλα το σουτ μέσα από την αντίπαλη περιοχή και ουσιαστικά να μην μπορεί να απειλήσει τον Ντοναρούμα.

Κι αφού δεν έγινε το 1-1, ήρθε το 2-0 στο 74’, από την εξαιρετική μπαλιά του Ιμόμπιλε, που «άνοιξε» την αντίπαλη άμυνα και επέτρεψε στον Κιν να βγει φάτσα με τον Χραντέτσκι. Με τον επιθετικό της Γιουβέντους να πλασάρει εύστοχα και να γίνεται ο νεαρότερος σε ηλικία ποδοσφαιριστής που σκοράρει με την Εθνική!

Ο Κιν αντικαταστάθηκε από τον Κουαλιαρέλα στο 80’ και στο αμέσως επόμενο λεπτό ο πρώτος σκόρερ της Serie A έκανε μια πολύ ωραία κεφαλιά, αναγκάζοντας τον Χραντέτσκι να… απογειωθεί για να αποσοβήσει το 3-0.

Επιπρόσθετα, Ιταλία και Κουαλιαρέλα στάθηκαν άτυχοι και στο 85’, όταν ο στράικερ της Σαμπντόρια έκανε ένα δυνατό σουτ από θέση μέσα δεξιά, αλλά η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας των φιλοξενούμενων…

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής
Σάββατο (23/03)
Ιταλία-Φινλανδία 2-0
(7’ Μπαρέλα, 74’ Κιν)

Λιχτενστάιν-Ελλάδα 0-2
(45’+1’ Φορτούνης, 80’ Δώνης)

Βοσνία/Ερζεγοβίνη-Αρμενία 2-1
(33’ Κρούνιτς, 80’ Μιλόσεβιτς – 90’+3’ πεν. Μιχιταριάν)

Η βαθμολογία του 10ου ομίλου 
1. Ιταλία (2-0) 3
2. Ελλάδα (2-0) 3
3. Βοσνία/Ερζεγοβίνη (2-1) 3
4. Αρμενία (1-2) 0
5. Φινλανδία (0-2) 0
6. Λιχτενστάιν (0-2) 0

Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής
Τρίτη (26/03) 

Αρμενία-Φινλανδία (19:00)
Βοσνία/Ερζεγοβίνη-Ελλάδα (21:45)
Ιταλία-Λιχτενστάιν (21:45)


btm