Άρχισε το Σάββατο, 23 Μαρτίου το αγωνιστικό σκέλος του 13ου ΟΠΑΠ Μαραθωνίου Λεμεσού ΓΣΟ, ο οποίος κορυφώνεται και ολοκληρώνεται την Κυριακή (24/3). Δέκα χιλιάδες δρομείς από 240 εταιρείες και ομάδες, κατέκλυσαν το παραλιακό μέτωπο της Λεμεσού, δημιουργώντας νέο ρεκόρ συμμετοχής τόσο στον Primetel Εταιρικό Δρόμο 5χλμ όσο και σε μια συγκεκριμένη απόσταση, σε αγώνα στην Κύπρο. Συνολικά στις έξι διαδρομές του του 13ου ΟΠΑΠ Μαραθωνίου Λεμεσού ΓΣΟ θα λάβουν μέρος 16.000 δρομείς όλων των ηλικιών, ενώ από το εξωτερικό έχουν έρθει 3.000 άτομα.

Νικήτρια στον Primetel Εταιρικό Δρόμο 5χλμ ήταν η ομάδα της Garmin με 16:44 μέσο χρόνο των τεσσάρων πρώτων δρομέων της. Ακολούθησαν η Orbit Moving & Storage Ltd (18:13) και το Πανεπιστήμιο Κύπρο (18:57). Για μια ακόμα χρονιά τη πολυπληθέστερη ομάδα είχε η Primetel. Την εκκίνηση έδωσε ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Σάββας Περδίος, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Μεταξύ των δρομέων που συμμετείχαν ήταν και η Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κα Βασιλική Αναστασιάδη.

Η κα Βασιλική Αναστασιάδη έδωσε την πρώτη εκκίνηση στην Andrey & Julia Dashin’s Foundation Youth Race όπου έλαβαν μέρος 800 παιδιά 6-16 ετών, τα οποία έτρεξαν σε 500μ, 1.000μ και 1.500μ, αναλόγως την ηλικία (6-9, 10-13, 14-16). Ξεχωριστή στιγμή η συμμετοχή του Ειδικού Σχολείου Αποστόλου Λουκά Λεμεσού, που κέρδισε το μεγαλύτερο χειροκρότημα. Με την παρουσία τους τίμησαν τον αγώνα ο Δήμαρχος Λεμεσού κ. Νίκος Νικολαΐδης και ο Πρόεδρος του ΚΟΑ κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης, αλλά και ο Πρόεδρος της ΚΟΕΑΣ κ. Περικλής Μάρκαρης, αφού ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ αποτελεί το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου Δρόμου της ΚΟΕΑΣ.

Διοργανωτές του ΟΠΑΠ Μαραθώνιου Λεμεσού ΓΣΟ είναι ο ΓΣΟ, ο Δήμος Λεμεσού, το ΕΒΕ Λεμεσού και η ΕΤΑΠ Λεμεσού.

Ο αγώνας στηρίζει για τέταρτη συνεχή χρονιά το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα.

 Πρόγραμμα Κυριακής
Την Κυριακή, 24 Μαρτίου ο Μαραθώνιος δρόμος των 42.195 μέτρων θα εκκινήσει στις 7:30πμ ενώ θα ακολουθήσουν οι εκκινήσεις για Ημιμαραθώνιο (7:45πμ), Petrolina Δρόμο Ενέργειας 10χλμ (8:00πμ) και City Race 5χλμ (8:15πμ). Το ρεκόρ διαδρομής στους άνδρες είναι 2:13:29 και το σημείωσε ο Moses Kibet το 2010. Την ίδια χρονιά η Natalia Sergeeva σημείωσε το ρεκόρ στις γυναίκες (2:38:56).

Οι αθλητές την Κυριακή (24/3) μεταφέρονται δωρεάν στη γραμμή εκκίνησης με λεωφορεία της ΕΜΕΛ. Τα δρομολόγια ξεκινούν από το Elias Beach Hotel στις 5:30πμ και συνεχίζονται ανά δέκα λεπτά έως τις 6:30πμ.

Πληροφορίες στο www.limassolmarathon.com/essentialinformation2019.pdf.

Στο 13ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού ΓΣΟ αναμένεται να λάβουν μέρος περίπου 15.000 δρομείς όλων των ηλικιών,  ενώ στις 3.000 εκτιμάται ο αριθμός των αφίξεων από το εξωτερικό για τη διοργάνωση.

Ο ΑΝΤ-1 θα μεταδώσει ζωντανά τους τέσσερις δρόμου της Κυριακή (24/3) από τις 9:15πμ, όπως ζωντανά μετέδωσε και τη δράση του Σαββάτου.

Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις

Την Κυριακή (24/3) θα είναι το κλειστό το παραλιακό μέτωπο από την Επίχωση έως το Elias Hotel από τις 6:00πμ έως τις 2:00μμ. Ο δρόμος θα δίνεται στην κυκλοφορία σταδιακά, ανάλογα με την πορεία των αθλητών.

Κλειστό θα είναι και το κομμάτι δυτικά της Επίχωσης, αφού η διαδρομή διαμέσου της λεωφόρου Φραγκλίνου Ρούσβελτ κατευθύνεται στον κυκλικό κόμβο Νέου Λιμανιού. Από εκεί διαμέσου του παράλληλου δρόμου του Νέου Λιμανιού πάει τον κυκλικό κόμβο του Lady΄s Mile και συνεχίζει στον κάθετο δρόμο μπροστά από το My Mall, έως τον κυκλικό κόμβο της Ρούσβελτ, απ’ όπου πάει δυτικά προς Ασώματο μέχρι τη συμβολή με την είσοδο του Waterpark, όπου γίνεται επαναστροφή. Όλη η διαδρομή θα είναι κλειστή.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.facebook.com/limassolmarathon και εγγραφές στο www.limassolmarathon.com.


BET ON ALFA: Παίξε online και πάρε Bonus 100% με την πρώτη κατάθεση μέχρι 100 Ευρώ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ