• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
5άρα η Αγγλία, 4άρα η Γαλλία
25/03/2019 23:53

Τα Λιοντάρια έκαναν περίπατο στο Μαυροβούνιο (1-5), οι Τρικολόρ πλάκα με την Ισλανδία (4-0) και η Πορτογαλία γκέλα ξανά (1-1 με Σερβία) έχοντας χάσει με τραυματισμό τον Ρονάλντο.

Σε ρυθμούς πολυβόλου συνέχισε την πορεία στον δρόμο για το Euro 2020 η Αγγλία.

Με νέα εντυπωσιακή εμφάνιση, τα «λιοντάρια» κατάπιαν το Μαυροβούνιο και ζευγάρωσαν τις νίκες τους με δεύτερη σερί πεντάρα (1-5).

Το προβάδισμα που πήραν οι γηπεδούχοι με όμορφη ενέργεια και σουτ του Βέσοβιτς (17’) φαίνεται πως… ενόχλησε την ομάδα του Σάουθγκεϊτ.

Κατάφερε λοιπόν όχι μόνο να απαντήσει με κεφαλιά του Κέιν (30’), αλλά να φέρει τούμπα το ματς πριν το ημίχρονο με κοντινή προβολή του Μπάρκλεϊ (38’).

Όταν, δε, ο ίδιος παίκτης βρήκε ξανά δίχτυα στο 59’ (με κοντινό σουτ) η ομάδα του Τουμπάκοβιτς παραδόθηκε. Και η Αγγλία δεν έχασε την ευκαιρία να ξεχειλώσει το σκορ:

Πρώτα με γκολ του Κέιν (71’) που του κέρασε ο Στέρλινγκ και έπειτα με πλασέ του ίδιου του επιθετικού της Λίβερπουλ που σφράγισε το επιβλητικό διπλό της ομάδας του.

Την ίδια ώρα στο Κόσοβο η Βουλγαρία αποτύγχανε ξανά να πανηγυρίσει την πρώτη της νίκη στα προκριματικά.

Οι γείτονες πήραν προβάδισμα στη σκληρή έδρα των αντιπάλων τους με γκολ του Μποζίκοφ λίγο πριν το ημίχρονο (39’). Ωστόσο οι γηπεδούχοι δεν παραδόθηκαν και δεν συμβιβάστηκαν με την ήττα στο παρθενικό παιχνίδι τους στον όμιλο.

Έτσι, κατάφεραν να ισοφαρίσουν με τον Ζένελι στο 61’ και εντέλει να αποσπάσουν την ισοπαλία (1-1), που τους έδωσε τον πρώτο τους βαθμό στην προσπάθεια για μια αξιοπρεπή παρουσία στα προκριματικά.

Τα σημερινά παιχνίδια

Μαυροβούνιο-Αγγλία 1-5
(17’ Βέσοβιτς – 30’ Κιν, 38’, 59’ Μπάρκλεϊ, 71’ Κέιν, 81’ Στέρλινγκ)

Κόσοβο-Βουλγαρία 1-1
(61’ Ζένελι – 39’ Μποζίκοφ)

Η βαθμολογία του 1ου ομίλου

Αγγλία 6 (10-1)
Μαυροβούνιο 1 (1-1)
Βουλγαρία 2 (2-2)
Κόσοβο 1 (1-1)
Τσεχία 0 (0-5)

Η επόμενη αγωνιστική (3η)

Μαυροβούνιο-Κόσοβο
Τσεχία-Βουλγαρία

Παίζοντας σαν… Παγκόσμια Πρωταθλήτρια, η Γαλλία«πάτησε» την Ισλανδία στο Παρίσι και πανηγύρισε τη 2η νίκη της σε ισάριθμες υποχρεώσεις στα προκριματικά του EURO 2020. Οι παίκτες του Ντεσάμπ ξεδίπλωσαν τις επιθετικές αρετές τους και έφτασαν στο άνετο 4-0.

Στο έτερο παιχνίδι του 8ου ομίλου, που διεξήχθη την ίδια ώρα, η Αλβανία έφυγε με τους 3 βαθμούς από την Ανδόρα επικρατώντας 3-0 των αδύναμων γηπεδούχων, με τον Μπούλκου να κάνει πρεμιέρα ως υπηρεσιακός ομοσπονδιακός τεχνικός μετά από την απομάκρυνση του Πανούτσι.

Στο Παρίσι, οι παίκτες του Ντεσάμπ ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων από τα πρώτα λεπτά και μετέφεραν την πίεσή τους στην αντίπαλη περιοχή. Μάλιστα, ευτύχησαν να προηγηθούν από νωρίς και να αποτινάξουν το άγχος: στο 12’ ο Εμπαπέ σέντραρε από αριστερά και ο Ουμτιτί πήρε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Χάλντορσον.

Στο 17’, οι «τρικολόρ» απείλησαν ξανά, αλλά ο Ζιρού νικήθηκε από τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Η κυριαρχία των Πρωταθλητών κόσμου συνεχίστηκε, με τους φιλοξενούμενους να γίνονται επικίνδυνοι μόνο με μακρινά σουτ (17’, 22’ Σίγκουρντσον).

Ο Εμπαπέ είχε δύο καλές στιγμές (24’, 34’), με τους Γάλλους να φτάνουν μια ανάσα από το 2-0 στο 41’, όταν ο Ματουιντί αστόχησε με κεφαλιά από κοντινή απόσταση. Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το ημίχρονο, με τους γηπεδούχους να προηγούνται 1-0.

Στο δεύτερο μέρος, οι παίκτες του Ντεσάμπ μπήκαν με διάθεση να «κλειδώσουν» το τρίποντο, αν και η πρώτη καλή στιγμή ανήκε στους Ισλανδούς, με τον Μπιάρνασον και τον Γιορίς να του λέει «όχι».

Στο 58’, ο Παβάρ σούταρε με δύναμη ακριβώς έξω από την περιοχή, όμως η μπάλα έφυγε δίπλα από το δοκάρι. Δέκα λεπτά αργότερα, οι «τρικολόρ» σφράγισαν την επικράτησή τους, με τον Ζιρού να γράφει το 2-0 από κοντά μετά από τη σέντρα του Παβάρ κι αφού πρώτα ο Χάλντορσον έκανε άστοχη έξοδο.

Μάλιστα, με αυτό το τέρμα ο επιθετικός της Τσέλσι έφτασε τα 35 με το εθνόσημο στο στήθος και έμεινε μόνος στην 3η θέση της σχετικής λίστας της εθνικής Γαλλίας, αφήνοντας πίσω του τον Νταβίντ Τρεζεγκέ.

Από ‘κει και πέρα, οι γηπεδούχοι «πάγωσαν» κάπως το ρυθμό, ωστόσο βρήκαν δύο ακόμα τέρματα για να δώσουν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη τους. Στο 78’ ήταν η σειρά του Εμπαπέ να μπει στον πίνακα των σκόρερ πλασάροντας από κοντά τον Ισλανδό τερματοφύλακα.

Έξι λεπτά αργότερα (84’), ο επιθετικός της Παρί Σεν Ζερμέν «σέρβιρε» με τακουνάκι (!) στον Γκριζμάν, ο οποίος πέρασε την μπάλα πάνω από τον Χάλντορσον για να διαμορφώσει το τελικό 4-0.

Στο έτερο ματς του 8ου ομίλου, η Αλβανία πέρασε από την Ανδόρα με 0-3, σε μια μέτρια ποιοτικά αναμέτρηση. Το συγκρότημα του Μπούλκου, που εκτελεί χρέη υπηρεσιακού ομοσπονδιακού τεχνικού, προηγήθηκε στο 21’ με τον Σαντίκου, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος του αντίπαλου τερματοφύλακα.

Οι φιλοξενούμενοι ήλεγξαν απόλυτα το ρυθμό της συνάντησης και με δύο ακόμα τέρματα στο φινάλε έδωσαν μεγαλύτερη έκταση στη νίκη τους: στο 87’ ο Μπαλάι έγραψε το 0-2, ενώ στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων (96’), ήρθε ο Αμπράσι για να διαμορφώσει το τελικό 0-3.

Το πανόραμα της 2ης αγωνιστικής στον 8ο όμιλο:
Τουρκία – Μολδαβία 4-0
(24’ Xασάν Καλντιρίμ, 26’ 54’ Τσενκ Τοσούν, 70’ Καάν Αϊχάν)

Γαλλία – Ισλανδία 4-0
(12′ Ουμτιτί, 68′ Ζιρού, 78′ Εμπαπέ, 84′ Γκριζμάν)

Ανδόρα – Αλβανία 0-3
(21′ Σαντίκου, 87′ Μπαλάι, 96′ Αμπράσι)

Η βαθμολογία στον 8ο όμιλο:
Γαλλία 6
Τουρκία 6
Ισλανδία 3
Αλβανία 3
Ανδόρα 0
Μολδαβία 0

Επόμενη αγωνιστική (8/6):
Ισλανδία – Αλβανία (16:00)
Μολδαβία – Ανδόρα (19:00)
Τουρκία – Γαλλία (21:45)

Νέο «μπλόκο» για Πορτογαλία

Η Πορτογαλία μπήκε δυνατά και μόλις στο 4’ έχασε μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί με τον Καρβάλιο, που αστόχησε μέσα από τη μικρή περιοχή. Τρία λεπτά αργότερα, η Σερβία κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Γκατσίνοβιτς από τον Ρούι Πατρίσιο, που έπεσε άγαρμπα επάνω στον ποδοσφαιριστή των «πλάβι» και ο Τάντιτς, που ανέλαβε την εκτέλεση, έκανε το 0-1. Ένα λεπτό αργότερα, ο Κριστιάνο Ρονάλντο έπιασε το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, αλλά ο Ντμίτροβιτς έπεσε εντυπωσιακά και έδιωξε σε κόρνερ. Ίδιοι πρωταγωνιστές και ίδια κατάληξη στο 12’. Οι Ίβηρες πίεζαν ασφυκτικά την αντίπαλό τους, σε μια προσπάθεια να φτάσουν γρήγορα στην ισοφάριση.

Ο σούπερ σταρ της Γιουβέντους δεν τα κατάφερε ούτε στο 23’, αφού σε κοντινή προβολή, η μπάλα κόντραρε σε σώμα αμυντικού και ο Ντμίτροβιτς μπλόκαρε εύκολα. Στο 30’, όμως, ο αρχηγός της Πορτογαλίας υπέστη μυϊκό τραυματισμό και βγήκε εκτός αγωνιστικού χώρου, προκαλώντας έναν επιπλέον «πονοκέφαλο» στον Φερνάντο Σάντος. Καρβάλιο (35’) και Σόουζα (39’) είχαν τις δικές τους καλές στιγμές, αλλά το γκολ δεν ερχόταν. Αυτός που «έλυσε τον γόρδιο δεσμό» ήταν ο Ντανίλο, ο οποίος «κουβάλησε» τη μπάλα από τη μεσαία γραμμή και με έναν «κεραυνό» έξω από την περιοχή, την έστειλε στο «Γ» της εστίας για να κάνει το 1-1 στο 42’. Οι Σέρβοι λίγο έλειψε να πάρουν ξανά το προβάδισμα, αλλά στο 44’ ο Τάντιτς σχεδόν εξ επαφής, έστειλε η μπάλα πάνω από το δοκάρι.

Η πρώτη καλή στιγμή του δευτέρου ημιχρόνου ανήκε στους Σέρβους, όταν ο Λάζοβιτς πήρε τη μπάλα από τα δεξιά και πλάσαρε στο 49’, αλλά ο Ρούι Πατρίσιο μπλόκαρε τη μπάλα. Ένα λεπτό αργότερα δεν τα κατάφερε ο Ράντονιτς, ενώ στο 52’ ο Σόουζα απείλησε για τους Πορτογάλους, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ ανάλογη τύχη είχε και το σουτ του Πέπε στο 63’. Το ματς είχε εξαιρετικά γρήγορο ρυθμό, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να πετύχουν ένα δεύτερο γκολ, οι μεν Πορτογάλοι στο σετ παιχνίδι, οι δε Σέρβοι στις αντεπιθέσεις.

Στο 71’, ο Πίτσι δεν μπόρεσε μέσα από την περιοχή να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα και να δώσει προβάδισμα στους γηπεδούχους, ενώ στο ίδιο λεπτό, οι φιλοξενούμενοι είχαν τη δική τους καλή στιγμή με τον Τάντιτς που απέφυγε δύο αντιπάλους, αλλά σούταρε άουτ. Στο 73’, ο διαιτητής σφύριξε πέναλτι υπέρ της Πορτογαλίας σε χέρι του Ρουκάβινα, αλλά λανθασμένα πήρε πίσω την απόφασή του, ακούγοντας τη γνώμη του βοηθού γραμμής. Το τελευταίο εικοσάλεπτο δεν είχε ιδιαίτερες στιγμές, με εξαίρεση ένα δυνατό σουτ του Γκερέρο, που πέρασε άουτ στο τελευταίο λεπτό της κανονικής διάρκειας. Στο έξτρα πεντάλεπτο, οι Πρωταθλητές Ευρώπης έκαναν την απέλπιδα προσπάθεια για το γκολ της νίκης, με τον Πέπε να χάνει τεράστια ευκαιρία εξ επαφής στο 94’.

Λύτρωση στο 93’ για την Ουκρανία

Το παιχνίδι ξεκίνησε με δύο ευκαιρίες εκατέρωθεν. Μόλις στο 1’, η Ουκρανία απείλησε με τον Ζούνιορ Μοράες και στο 7’ το Λουξεμβούργο «απάντησε» με τον Μαλγκέ. Όμως, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Οι φιλοξενούμενοι, ναι μεν, είχαν την κατοχή της μπάλας και την εδαφική υπεροχή, ωστόσο, δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για γκολ. Από την άλλη, οι γηπεδούχοι κρατούσαν σχετικά εύκολα το μηδέν, αλλά δεν έβγαιναν με αξιώσεις στην επίθεση. Την πρώτη φορά που συνέβη, κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με τον Τουρπέλ στο 34’. Η χαρά, όμως, κράτησε μόλις έξι λεπτά, καθώς ο Τσιγκάνκοφ «έφερε» το ματς στα ίσια στο 40’.

Το Λουξεμβούργο είχε μια καλή ευκαιρία για να πάρει εκ νέου το προβάδισμα στο 50’ με τον Τιλ, ενώ πέντε λεπτά αργότερα, ο Γιανς σούταρε από πλεονεκτική θέση, αλλά μπλόκαρε ο Πιατόφ. Στη συνέχεια, η Ουκρανία ανέλαβε τα ηνία και είχε δύο πολύ καλές ευκαιρίες με τους Κονοπλιάνκα (63’) και Μοράες (68’), που αστόχησαν. Στο τελευταίο εικοσάλεπτο, οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων προσπάθησαν ακόμη περισσότερο για το δεύτερο τέρμα και τελικά αυτό ήρθε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων με αυτογκόλ του Ροντρίγκες για τους Ουκρανούς, που πανηγύρισαν μια ανέλπιστη νίκη, που τους φέρνει στην κορυφή του ομίλου.

Β’ προκριματικός όμιλος

Αποτελέσματα 2ης αγωνιστικής

Πορτογαλία-Σερβία 1-1

(42’ Ντανίλο – 7’ πεν. Τάντιτς)

Λουξεμβούργο-Ουκρανία 1-2
(34’ Τουρπέλ, – 40’ Τσιγκάνκοφ, 90+3’ αυτ. Ροντρίγκες)

Δευτέρα 25/3

Ρεπό η Λιθουανία

Βαθμολογία
1. Ουκρανία 4β. (2-1)
2. Λουξεμβούργο 3β. (3-3)
3. Πορτογαλία 2β. (1-1)
4. Σερβία 1β. (1-1) *
5. Λιθουανία 0β. (0-2) *

* Σερβία και Λιθουανία έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο.

Επόμενη (3η) αγωνιστική

Παρασκευή 7/6 (21:45)
Ουκρανία-Σερβία
Λιθουανία-Λουξεμβούργο

Ρεπό η Πορτογαλία


btm