• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Ονειρική χρονιά: 7ο Κύπελλο και… τρέμπλ!
13/04/2019 20:37

«ΛΕΥΚΟΘΕΟ»: Robo Markets ΑΕΛ – ΑΝΟΡΘΩΣΗ 1-3 (14-25,18-25, 25-16, 20-25)

Η Ανόρθωση πανηγυρίζει το 7ο Κύπελλο στην ιστορία της αφού ήταν η νικήτρια του φάϊναλ – φορ ΟΠΑΠ Κυπέλλου ΟΠΑΠ Α Κατηγορίας. Η «Μεγάλη Κυρία» που ολοκλήρωσε το Σάββατο 13 Απριλίου 2019 μια ονειρική χρονιά κατακτώντας το τρεμπλ αφού προηγήθηκαν το Σούπερ – Καπ και το πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Α Κατηγορίας Γυναικών.

Η Ανόρθωση κέρδισε στον Τελικό την Robo Markets ΑΕΛ με 3-1 σετ στο «Λευκόθεο» σε ένα πολύ ωραίο αγώνα που κράτησε 1 ώρα και 55 λεπτά. Η ομάδα της Αμμοχώστου ήταν καλύτερη γενικά στον Τελικό, ενώ η ομάδα της Λεμεσού ήταν εκπληκτική στο τρίτο σετ. Ο τίτλος για την Ανόρθωση αποκτά σημασία αφού αγωνίστηκε στο φάϊναλ – φορ χωρίς την τραυματία Ιβάνα Ράντονιτς.

«Καθάρισε»

Η Ανόρθωση μπήκε πιο δυνατά στον Τελικό και κατάφερε στα αρχικά στάδια του πρώτου σετ να διατηρεί αποστάσεις από την Robo Markets ΑΕΛ αφού προηγήθηκε (02-06 και 04-10) με άσο της Κάλιας Βασιλείου. H Robo Markets ΑΕΛ δεν είχε λύσεις πλην του μπλοκ. Η Άντρεα Χαραλάμπους με τέσσερεις συνεχείς πόντους (δυο καρφιά), χάρις το ωραίο μοίρασμα της Βασιλείου και δυο άσους έγραψε το (07-15) για την ομάδα της, ενώ η Ριαλά έστειλε τις δυο ομάδες στο δεύτερο τεχνικό τάϊμ – άουτ (07-16).

Η υποδοχή της Robo Markets ΑΕΛ είχε πολλά προβλήματα και η Κιγιάκοβα διαμόρφωσε το (08-19) με τον Β. Ιβάνοβιτς να καλεί σε τάϊμ –άουτ. Ωστόσο, εντυπωσιακή πλάσα της Βασιλείου και κακή υποδοχή της Ζελένοβιτς σε προσπάθεια της Ριαλά έφερε το σκορ στο (09-22). Οι «γαλαζοκίτρινες» προσπάθησαν να αντιδράσουν με την νεαρή Κατσουνωτού να δυσκολεύει την υποδοχή της Ανόρθωσης, αλλά το διπλό μπλοκ των Σταυρινίδου, Κιγιάκοβα διαμόρφωσε το 14-25 για την Ανόρθωση σε 20 λεπτά. Η «Μεγάλη Κυρία» προηγήθηκε 0-1 στον Τελικό.

Οι πρωταθλήτριες άρχισαν καλύτερα και στο δεύτερο σετ στο οποίο προηγήθηκαν (1-3) με την Καετάνο. Η Robo Markets ΑΕΛ ισοφάρισε (04-04), αλλά η Ανόρθωση πήγε στο πρώτο τεχνικό τάϊμ – άουτ στο +3 (05-08). Ένας άσος της Κιγιάκοβα και ένα μονό μπλοκ της Καετάνο έφερε την Ανόρθωση να ξεφεύγει και άλλο (06-11). Η Robo Markets ΑΕΛ μείωσε και στους δυο πόντους (12-14), αλλά η Ανόρθωση κυρίως με την Κιγιάκοβα βρήκε τους τρόπους να χτυπήσει και να προηγηθεί (12-16) στο δεύτερο τεχνικό τάιμ – άουτ. Οι «κυανόλευκες» ήταν καλύτερες και με ένα νέο άσο η Κιγιάκοβα διαμόρφωσε το (15-21). Η Ανόρθωση διατήρησε τα ηνία και κατάφερε σε 28 λεπτά να κερδίσει το σετ (18-25) και να αυξήσει το σκορ στον Τελικό σε 0-2 σετ.

Έστησε μπλοκ(ο)

Αποφασισμένη μπήκε η Robo Markets ΑΕΛ στο τρίτο σετ. Οι παίκτριες του Ιβάνοβιτς παίζοντας με την «πλάτη στον τοίχο» δυσκόλεψαν την υποδοχή της Ανόρθωσης και προηγήθηκαν (08-03) στο πρώτο τεχνικό τάϊμ – άουτ. Η ομάδα της Λεμεσού μέχρι τα μέσα του τρίτου σετ κυριάρχησε στο φιλέ και ξέφυγε (14-09) βάζοντας βάσεις για να μειώσει στον Τελικό. Ταυτόχρονα, η Σπύρου έπαιξε τις Μάγκντιτς και Πένε και οι «γαλαζοκίτρινες» διατήρησαν το +6 (16-10) στο δεύτερο τεχνικό τάϊμ – άουτ.

Η Ανόρθωση δεν έβρισκε λύσεις με το μπλοκ της Robo Markets ΑΕΛ να σταματά τις Χαραλάμπους, Καετάνο και Κιγιάκοβα με συνέπεια να διαμορφωθεί το (19-11). Οι Λεμεσιανές βρήκαν και άλλες λύσεις με την Ζελένοβιτς και τέλειωσαν το σετ σε 27 λεπτά με (25-16) μένοντας «ζωντανές» στον Τελικό.

Εντυπωσιακές ήταν οι δυο ομάδες στο τέταρτο σετ αφού: Η Ανόρθωση προηγήθηκε (02-06), αλλά τα λάθη της στοίχισαν με την Robo Markets ΑΕΛ να προηγείται(07-06), αλλά τις «κυανόλευκες» να ανακτούν το προβάδισμα (07-08). Το προβάδισμα ήταν εναλλασσόμενο με τις δυο ομάδες να μην μπορούν να πάρουν διαφορά (10-09). Οι πρωταθλήτριες όμως βρήκαν τρόπο να εξασφαλίσουν με την Κιγιάκοβα μια ισχνή διαφορά (10-12) και τον Β. Ιβάνοβιτς να καλεί σε τάϊμ – άουτ. Η Ανόρθωση συνέχισε να υπερέχει και αύξησε στο +5 (10-15). Η Robo Markets ΑΕΛ όμως, με ένα μικρό σερί μείωσε στους τρεις πόντους (13-16) στο δεύτερο τεχνικό τάϊμ – άουτ.

Η Μιροσλάβα Κιργιάκοβα από το σέρβις, αλλά και η Καετάνο έφεραν τη διαφορά στο +5 για τις «κυανόλευκες» (13-18) σε ένα κρίσιμο σετ του σετ. Η Ανόρθωση τελικά «καθάρισε» το σετ με (20-25) σε 29 λεπτά και τον Τελικό με 1-3 σετ.

Robo Markets ΑΕΛ(Β. ΙΒΑΝΟΒΙΤΣ): Πένε, Πεχλιβάνη, Μάγκντιτς, Ζελένοβιτς, Παύλου, Κωνσταντίνου – Λίμπερο: Στεφάνου – Αλλαγές: Σαγιά, Κατσουνωτού, Σπύρου.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ (ΑΛ. ΜΠΟΣΚΟΒΙΤΣ): Σταυρινίδου, Χαραλάμπους,Καετάνο, Ριαλά, Βασιλείου, Καετάνο – Λίμπερο: Δαϋίδ – Αλλαγές: Κακουρή, Σιακκίδου, Χριστοδούλου.

Πολυτιμότερη παίκτρια του Τελικού αναδείχθηκε η Βραζιλιάνα ακραία της Ανόρθωσης Τζουλιάνα Καετάνο.

Τις απονομές έκαναν οι: Πρόεδρος της ΚΟΕ Ντίνος Μιχαηλίδης, πρόεδρος της ΚΟΠΕ Δρ Μιχάλης Κρασιάς, ο πρώην πρόεδρος της ΚΟΠΕ Ανδρέας Σταύρου και ο γενικός διευθυντής της μεγάλης χορηγού της διοργάνωσης εταιρείας «Κρίστης» Αλέξης Χαραλαμπίδης.

Έκπληξη στον πρόεδρο

Πριν από τις απονομές τα κορίτσια της Εθνικής U16 Γυναικών επιφύλαξαν μια έκπληξη στον πρόεδρο της ΚΟΠΕ δρ Μιχάλη Κρασιά αφού του πρόσφεραν τούρτα και του τραγούδησαν ενόψει των γενεθλίων του.


btm