• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Κέρκεζ στον Super Sport FM 104.0: «Ξανά περήφανοι οι ΑΕΛίστες»!
18/04/2019 13:38

Ο Ντούσαν Κέρκεζ είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής της φετινής ΑΕΛ. Κατάφερε να δημιουργήσει ένα ισχυρό σύνολο, οδηγώντας την ομάδα στον τελικό κυπέλλου και στην επιστροφή στην Ευρώπη (όχι ακόμη μαθηματικά).

Ο Βόσνιος τεχνικός μίλησε στην εκπομπή «12 στα σπορ» στον Super Sport FM 104.0 και τα είπε… όλα.

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του:

Για την πρόκριση στον τελικό…

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Από το καλοκαίρι βάλαμε δύο στόχους. Ο ένας ήταν η έξοδος στην Ευρώπη και από χθες τα καταφέραμε, αν και ακόμη δεν είναι οριστικό. Είχαμε ακόμα ένα στόχο που ήταν η πρόκριση στον τελικό κυπέλλου και αυτό τον καταφέραμε. Είχαμε δύο δύσκολα παιχνίδια με μια πολύ καλή ομάδα όπως είναι ο Απόλλωνας. Τώρα έχουμε τον τελικό, ο οποίος είναι σε ένα μήνα».

Για το ότι η ΑΕΛ μετρά συνεχόμενους χαμένους τελικούς…

«Το 2009 ήμουν αρχηγός σε εκείνο το παιχνίδι με την Πέγεια. Κανένας δεν μπορεί να λέει ότι θα νικήσουμε σίγουρα. Παίζουμε με το ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ. Θεωρώ ότι είναι στο 50-50 οι πιθανότητες. Και με την Πέγεια ήμασταν το μεγάλο φαβορί και δεν νικήσαμε. Θα τα δώσουμε όλα και ότι είναι να γίνει θα γίνει».

Αν νιώθει δικαιωμένος για τη φετινή πορεία της ομάδας…  

«Από το καλοκαίρι βάλαμε στόχο την έξοδο στην Ευρώπη. Δεν ήταν ρεαλιστικός στόχος. Βάλαμε όμως αυτό το στόχο γιατί πιστεύαμε ότι μπορούσαμε. Για μένα ήταν ρίσκο, αφού αν δεν τα καταφέρναμε, θα έφταιγα εγώ που είμαι ένας νέος προπονητής. Ένα μήνα πριν τελειώσει η χρονιά πετύχαμε τους στόχους μας και έχουμε την ευκαιρία για την κατάκτηση του κυπέλλου».

Για το ότι με ενδεχόμενη κατάκτηση του κυπέλλου, η ομάδα θα έχει επιπλέον διακοπές λόγω του ότι θα αρχίσει από το β΄ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ και όχι από τον πρώτο…

«Είναι μεγάλο μπόνους να έχουμε περισσότερες μέρες για διακοπές. Είναι μεγάλο κίνητρο αυτό».

Για τη στήριξη που είχε από τον Ανδρέα Σοφοκλέους…  

«Ήταν δύσκολο. Στην αρχή είχαμε καλά αποτελέσματα, μετά όμως είχαμε προβλήματα με τραυματισμούς των Τόρες και Μπενίτεθ. Όλες οι ομάδες δυσκολεύτηκαν με τις μεταγραφές Ιανουαρίου. Δίκαια είχαμε τη στήριξη γιατί ήμασταν μέσα στο στόχο μας».

Για τα όσα λέχθηκαν μεταξύ αυτού και του Ανδρέα Σοφοκλέους το περασμένο καλοκαίρι…  

«Μιλήσαμε και είπαμε να κάνουμε μια δυνατή ομάδα. Όταν δουλεύεις στην ΑΕΛ, είναι δύσκολο να λες ότι ο στόχος σου είναι μόνο η 6άδα. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Δεν είναι εύκολο να έχεις το 7ο μπάτζετ. Είναι όπως τον πόλεμο. Μπορεί η Κύπρος να κάνει πόλεμο με την Αμερική; Αν θέλουμε να έχουμε κάτι καλύτερο, θα πρέπει να έχουμε μεγαλύτερο μπάτζετ. Θέλει να μας βοηθήσει ο πρόεδρος για να κάνει η ομάδα κάτι καλό στην Ευρώπη. Του χρόνου θα είναι πιο δύσκολο το πρωτάθλημα».

Για την χθεσινή τοποθέτηση του Ανδρέα Σοφοκλέους ότι χρειαζόταν η ΑΕΛ ένα άνθρωπο που να γνωρίζει τα αποδυτήρια της ομάδας…  

«Είμαι 7 χρόνια στην ομάδα. Από παίκτης, προπονητής στην ακαδημία και τώρα προπονητής στην πρώτη ομάδα. Ξέρω τι σημαίνει για τον κόσμο η ομάδα».

Για τα άδεια γήπεδα…

«Είναι κρίμα αυτό. Ήμουν στο Απόλλων – Άιντραχτ και είχε 4.000 Γερμανούς. Αντί να βλέπουμε το γήπεδα, βλέπαμε την κερκίδα τους. Αν μπορούν να βρουν μια λύση θα είναι πολύ καλό. Δεν μπορεί να έχει περισσότερο κόσμο στο θέατρο παρά στο γήπεδο».

Για τη φετινή πορεία και την κριτική που δέχτηκε όταν η ομάδα δεν έπαιρνε θετικά αποτελέσματα…

«Πολλοί το περίμεναν αυτό. Πολλοί ζηλεύουν και θέλουν  να είναι στη θέση μας. Κάναμε λάθη, αλλά λέω ότι είμαι ευχαριστημένος από τη στήριξη που είχα. Αυτή είναι η ζωή μας. Πρέπει να βλέπουμε μπροστά και ότι γίνει. Έκανα και εγώ κάποια λάθη, αλλά ήταν δύσκολο και για κάποιους παίκτες. Υπήρχε πίεση αφού οι παίκτες δεν ήταν έτοιμοι να μπουν σε τέτοια κατάσταση με την ομάδα να είναι για μεγάλο διάστημα στην πρώτη και στη δεύτερη θέση. Λένε ότι δεν βοήθησαν οι μεταγραφές. Θα σας πω για τον Τόρες που ήρθε πέρσι τον Γενάρη και μετά από 6 μήνες, φάνηκε τι παίκτης είναι. Σε ένα σημείο χάσαμε την ισορροπία, λέγονταν πολλά ότι κάποιος παίκτης υπέγραψε αλλού».

Για τη νέα χρονιά…

«Έχω συμβόλαιο αλλά στη ζωή δεν ξέρεις ποτέ τι θα γίνει. Βλέπω μόνο την επόμενη βδομάδα. Αν δεν περνούσαμε χθες, θα έμενα και του χρόνου; Έτσι είναι το ποδόσφαιρο.  Αν μείνω 10 χρόνια ή 1 μήνα δεν έχω πρόβλημα».

Για το Λαφράνς και τα όσα ακούγονται ότι υπέγραψε σε άλλη ομάδα…  

«Ήταν λίγο δύσκολο για μένα και για τον Λαφράνς. Όλος ο κόσμος είχε παράπονο και όλα αυτά γίνονταν σε ένα διάστημα που περνούσαμε μια δύσκολη περίοδο. Ήθελα να βοηθήσω τον παίκτη. Δεν ξέρω τι έγινε. Στο τέλος έπαιξε και μας βοήθησε. Αν πάει σε άλλη ομάδα στην Κύπρο ή στο εξωτερικό, μπράβο του. Είναι όλοι επαγγελματίες. Είμαστε όμως όλοι μια οικογένεια. Έτσι είναι η ζωή».

Για τις εκκρεμότητες που υπάρχουν για τη νέα χρονιά με τα συμβόλαιο των ποδοσφαιριστών…  

«Έχουμε πολλούς παίκτες με συμβόλαιο για τη νέα χρονιά. Σίγουρα η ομάδα θα θέλει 3-4 καλούς παίκτες αφού θα έχουμε και την Ευρώπη. Ξεκινήσαμε προγραμματισμό και είναι σημαντικό που θα έχουμε μαζί μας τους Τόρες και Μπενίτεθ».

Τέλος, ένα μήνυμα στον κόσμο…

«Θέλω ο κόσμος της ΑΕΛ να είναι περήφανος. Από χθες είναι ξανά περήφανοι».


btm