• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Τέσσερις αγγλικές ομάδες στα ημιτελικά έπειτα από 35 χρόνια!
19/04/2019 11:08
Τέσσερις αγγλικές ομάδες στα ημιτελικά έπειτα από 35 χρόνια!

Από το 1984 είχε να εκπροσωπηθεί από τέσσερις ομάδες το αγγλικό ποδόσφαιρο στα ημιτελικά των ευρωπαϊκών διοργανώσεων! Οι Τότεναμ, Λίβερπουλ, Τσέλσι και Άρσεναλ είναι οι φετινοί εκπρόσωποι του Νησιού και δείχνουν ικανές να φτάσουν μέχρι και τους δύο μεγάλους τελικούς σε Μαδρίτη και Μπακού!

Η Τότεναμ πήρε την πιο ζόρικη πρόκριση από τις συμμετέχουσες αγγλικές ομάδες στη φάση των «4» σε Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ.

Ο μυθικός επαναληπτικός με τη Μάντσεστερ Σίτι στο Etihad για τα προημιτελικά ολοκληρώθηκε με το VAR να ακυρώνει ορθά για οριακό οφσάιντ το τρίτο γκολ του Στέρλινγκ και το τελικό 4-3 για τους «πολίτες», δεν ήταν αρκετό για την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Τα «σπιρούνια» με κάβα και τη νίκη (1-0) από το πρώτο ματς στο νέο τους «σπίτι», πέρασαν στα ημιτελικά της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, εκεί που βρίσκεται και η Λίβερπουλ. Οι «κόκκινοι» είχαν πολύ πιο άνετο έργο κόντρα στην Πόρτο, με νίκη 2-0 στο «Άνφιλντ» και 4-1 στο «Ντραγκάο».

Στο Γιουρόπα Λιγκ, οι Τσέλσι και Άρσεναλ συνεχίζουν ακάθεκτες και μπορούν να βρεθούν μονάχα αν φτάσουν μέχρι και την τελευταία ημέρα του θεσμού. Οι «μπλε» τα… χρειάστηκαν απίστευτα απέναντι στη Σλάβια Πράγας που πέτυχε τρία γκολ στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και έπαιζε… σαν τη γάτα με το ποντίκι σε όλο το δεύτερο μέρος. Οι «μπλε», έχοντας σκοράρει τέσσερις φορές στα πρώτα 27′ του επαναληπτικού, πίστεψαν πως όλα είχαν τελειώσει και λίγο έλειψε να το πληρώσουν πολύ ακριβά. Πέρασαν, εν τέλει, με το υπέρ τους 4-3, που συμπλήρωσε το 1-0 του πρώτου αγώνα.

Η Άρσεναλ, στη θεωρία είχε πολύ πιο δύσκολη αποστολή κόντρα στη Νάπολι. Στην πράξη, έπειτα από δύο αναμετρήσεις με τους «παρτενοπέι», η ομάδα του Έμερι έδειξε γιατί είναι ικανή για όλα φέτος στο Γιουρόπα Λιγκ. Νίκη με σκορ 2-0 στο Λονδίνο, νίκη με σκορ 1-0 στο «Σαν Πάολο» και καμία αμφιβολία για τη δικαιοσύνη στο συγκεκριμένο ζευγάρι.

Οι τέσσερις αγγλικοί εκπρόσωποι στα ημιτελικά των ευρωπαϊκών διοργανώσεων είναι κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά τα τελευταία 35 χρόνια!

Πιο συγκεκριμένα, θα βρει κανείς τις Λίβερπουλ, Τότεναμ, Νότιγχαμ Φόρεστ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στους «4», αν γυρίσει το χρόνο στο 1984.

Οι «κόκκινοι» του Μέρσεϊσαϊντ συμμετείχαν στους ημιτελικούς του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, πέρασαν τη Ντιναμό Βουκουρεστίου και στον τελικό κατέκτησαν το τρόπαιο με το 4-2 στα πέναλτι κόντρα στη Ρόμα μέσα στο «Ολίμπικο»!

Στο Κύπελλο UEFA, τα «σπιρούνια» μαζί με τη Νότιγχαμ έδωσαν το «παρών» στα ημιτελικά. Η Φόρεστ υπέστη μεγάλο κάζο απέναντι στην Άντερλεχτ, αφού, παρά τη νίκη με σκορ 2-0 στο πρώτο ματς, ηττήθηκε 3-0 στον επαναληπτικό και αποκλείστηκε.

Η Τότεναμ απεναντίας, γύρισε τούμπα την κατάσταση με τη Χάιντουκ Σπλιτ, το εις βάρος της 2-1 από το πρώτο ματς έγινε 1-0 στη ρεβάνς, πέρασε στον τελικό κι εκεί θριάμβευσε επί της Άντερλεχτ σε δυο αναμετρήσεις. Ισοπαλία με σκορ 1-1 στο πρώτο «ραντεβού», νίκη των «σπιρουνιών» στα πέναλτι με το τελικό 4-3 στο δεύτερο παιχνίδι και… κούπα!

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στους «4» του Κυπέλλου Κυπελλούχων, κοντραρίστηκε με τη Γιουβέντους, όμως αποκλείστηκε. Έμεινε στο 1-1 στο «Ολντ Τράφορντ» και ηττήθηκε 2-1 στο Τορίνο, για να χάσει την ευκαιρία να διεκδικήσει το τρόπαιο και να βοηθήσει στην κυριαρχία των συμπατριωτών της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις εκείνης της χρονιάς.


btm