• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
«Θέλω να μιλήσω και να αγκαλιάσω τον Σαββίδη, αγαπώ τον ΠΑΟΚ»
20/04/2019 17:57
«Θέλω να μιλήσω και να αγκαλιάσω τον Σαββίδη, αγαπώ τον ΠΑΟΚ»

Ο Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς λίγο πριν την επιστροφή του στην Τούμπα μιλάει στο gazzetta.gr για τo σχεδόν βέβαιο πρωτάθλημα του ΠΑΟΚ και δίνει όρκο αιώνιας αγάπης στον Δικέφαλο! Η εξομολόγηση του Σέρβου φορ για Ιβάν Σαββίδη, Λουτσέσκου, Βιεϊρίνια, το μυστικό της επιτυχίας και η γιγάντωση της ομάδας.

Η καθημερινότητα, η καριέρα, ακόμη και η ζωή του Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς άλλαξε μέσα σε ένα 48ωρο. Τόσο χρειάστηκε μέχρι να πάρει την δύσκολη απόφαση να εγκαταλείψει τον ΠΑΟΚ για την Αλ Ιτιχάντ. Οι Σαουδάραβες πρόσφεραν στον «Πρίγιο» ένα ηγεμονικό συμβόλαιο που προκαλούσε ζάλη και ο Σέρβος φορ αποχαιρέτησε την Τούμπα μετακομίζοντας 2.622 χιλιόμετρα μακριά από την Θεσσαλονίκη.

Ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει την συνεισφορά του 29χρονου στράικερ στην ομάδα της Θεσσαλονίκης αφού ακόμη και στην τρέχουσα σεζόν παραμένει πρώτος σκόρερ με 9 γκολ! Ο Πρίγιοβιτς έζησε δύο υπέροχα χρόνια στην Τούμπα σημειώνοντας σε 86 ματς, 55 τέρματα, ενώ κατέκτησε 2 διαδοχικά Κύπελλα. Ο ΠΑΟΚ παρά το πλήγμα που υπέστη με την αποχώρηση του, βρήκε τις λύσεις μέσα από το πλούσιο ρόστερ που διαθέτει και ετοιμάζεται να γράψει ιστορία αφού έπειτα από 34 χρόνια βρίσκεται μια ανάσα από το τρίτο πρωτάθλημα της ιστορίας του.

Ο «Πριγιογκόλ» μπορεί να βρίσκεται εδώ και 3,5 μήνες στη Σαουδική Αραβία, αλλά η καρδιά του εξακολουθεί να χτυπάει στον ΠΑΟΚ. Δεν υπάρχει μέρα που ο πρώην άσος της Λέγκια να μην ενημερώνεται για τα τεκταινόμενα στον «Δικέφαλο».

Ο Πρίγιοβιτς ανήμερα των 29ων γενεθλίων του (21/4) ετοιμάζεται να πανηγυρίσει το τρίτο πρωτάθλημα της καριέρας του.

Ο σταρ της Αλ-Ιτιχάντ σε μια εξομολόγηση από καρδιάς στο gazzetta.gr, σημειώνει πως θέλει να μιλήσει και να αγκαλιάσει τον Ιβάν Σαββίδη, εξηγεί τι άλλαξε στον ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια, εκθειάζει τον Ράζβαν Λουτσέσκου, ενώ επισημαίνει την πολύτιμη συνδρομή των Βιεϊρίνια, Μάτος, Μαουρίτσιο και Βαρέλα.

Παράλληλα, παραδέχεται πως για πρώτη φορά στην καριέρα του ταυτίστηκε με μια ομάδα, αναφέροντας πως αγάπησε τον ΠΑΟΚ και δεν θα τον ξεχάσει ποτέ!

Ήσουν βέβαιος πως ο ΠΑΟΚ θα κατακτήσει το πρωτάθλημα. Θεωρείς πως τώρα που ετοιμάζεται για την στέψη, ένα μέρος της μεγάλης επιτυχίας ανήκει και σε σένα;

«Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό. Ήμουν 100% βέβαιος πως στεφθούμε φέτος πρωταθλητές γιατί και πέρυσι ήμασταν μακράν η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος. Η φετινή σεζόν είναι φανταστική για την ομάδα. Θεωρώ πως το πρωτάθλημα μόλις επισημοποιηθεί θα ανήκει και σε μένα γιατί απ’ όσο γνωρίζω παραμένω πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ. Πρόσφερα πολλά στον ΠΑΟΚ, όπως και ο ΠΑΟΚ έδωσε πολλά σε μένα.

Αυτός ο τίτλος θα είναι μέρος και της δικής μου επιτυχίας. Είμαι ευτυχής που ο ΠΑΟΚ θα πανηγυρίσει μετά από τόσα πολλά χρόνια τον τίτλο στη Θεσσαλονίκη και δεν μπορώ να φανταστώ τι έχει να γίνει στην πόλη. Θα είναι κάτι απίστευτο, κάτι που κανείς δεν θα μπορεί να ξεχάσει».

Είχαν προηγηθεί άλλα δύο πρωταθλήματα με την Λέγκια, αλλά φαντάζομαι πως η επικείμενη κατάκτηση αυτού του πρωταθλήματος είναι ξεχωριστή για σένα μολονότι αποχώρησες μεσούσης της περιόδου…

«Τούτο θα είναι το τρίτο πρωτάθλημα της καριέρας μου. Κατέκτησα δύο πρωταθλήματα με την Λέγκια. Στην πρώτη χρονιά μου κατέκτησε το ντάμπλ, ενώ στη δεύτερη σεζόν αποχώρησα τον Δεκέμβριο για τον ΠΑΟΚ. Νομίζω έπαιξα 14-15 ματς στο πρώτο μισό της φετινής σεζόν. Ήταν σημαντική η συνεισφορά μου. Είμαι χαρούμενος που κατακτώ το τρίτο πρωτάθλημα μου αυτή τη φορά με τον ΠΑΟΚ και είμαι σίγουρος πως θα ακολουθήσουν ακόμη περισσότερα πρωταθλήματα στη συνέχεια της καριέρας μου».

Είχες σκεφτεί πως όταν μετακόμιζες στην Αλ Ιτιχάντ πως θα έχανες την ευκαιρία να βγάλεις την σεζόν ως πρωταθλητής με τον ΠΑΟΚ;

«Ήταν μια δύσκολη απόφαση για μένα. Έπρεπε να αποφασίσω σε σύντομο χρονικό διάστημα και ασφαλώς όταν περνάς δύο θαυμάσια χρόνια με πολλά θετικά στοιχεία και αποτελέσματα σε μια πόλη και μια χώρα που την αισθάνεσαι σαν το σπίτι σου, περνώντας χρόνο με τα αδέλφια σου δεν είναι εύκολο. Ένιωθα στην Ελλάδα το ίδιο όπως και στη Σερβία, Αυτή είναι όμως η ζωή του ποδοσφαιριστή και πρέπει να την συνηθίσεις. Πιστεύω ήταν μια πολύ δύσκολη στιγμή για μένα, αλλά θεωρώ πως έκανα την σωστή επιλογή».

 Τι θα πεις στον Ιβάν Σαββίδη όταν τον συναντήσεις;

«Θα ήθελα πολύ να συναντήσω τον κ. Σαββίδη, να μιλήσω μαζί του και να τον αγκαλιάσω. Υπάρχουν πολλά πράγματα να πούμε. Δεν έχω προετοιμαστεί όμως για αυτό. Θα του πω ότι σκέφτομαι εκείνη την στιγμή, όπως μου βγει αυθόρμητα, όπως νιώσω. Το σημαντικότερο είναι πως θέλω να τον συναντήσω και ελπίζω να έχω την ευκαιρία στη φιέστα».

Πόσο σημαντική θεωρείς πως είναι η συμμετοχή του Ράζβαν Λουτσέσκου στην φετινή αήττητη πορεία;

«Η συνεισφορά του Ράζβαν στο πρωτάθλημα είναι τεράστια. Βρίσκεται αρκετό καιρό στον πάγκο του ΠΑΟΚ. Η σφραγίδα του στον τρόπο παιχνιδιού και στο αγωνιστικό πλάνο της ομάδας είναι φανερή. Όλοι αντιλαμβάνονται την φιλοσοφία του. Ξέρει τι να περιμένει από τους παίκτες και γνωρίζει πολύ καλά τι θέλει, κάτι που φαίνεται από τις επιτυχίες του την τελευταία διετία. Τον σέβομαι ως προπονητή. Περάσαμε κάποιες δύσκολες στιγμές στο ξεκίνημα της συνεργασίας μας, όμως στο τέλος έμαθα πολλά από εκείνον. Θα ήθελα να τον ευχαριστήσω και να αποδώσω τα εύσημα για το πόσο είναι αφιερωμένος στο ποδόσφαιρο και τον ΠΑΟΚ».

Ποιοι πιστεύεις είναι οι ποδοσφαιριστές που παίρνουν το μεγαλύτερο credit στην φετινή σεζόν;

«Σε ότι αφορά τον πολυτιμότερο παίκτη της σεζόν θα έλεγα πως είναι ολόκληρη η ομάδα γιατί κάθε παίκτης του ΠΑΟΚ πήγε ένα βήμα πιο μακριά αναλαμβάνοντας ο καθένας τις ευθύνες του. Όπως πέρυσι έτσι και φέτος ο ΠΑΟΚ μετά τον Ιανουάριο άρχισε να αποδίδει ακόμη καλύτερα. Θυμάμαι πέρυσι μετά το χειμώνα ήμασταν μια εντελώς διαφορετική ομάδα. Πέτυχα σχεδόν 20 γκολ στο δεύτερο μισό της σεζόν. Αν πρέπει να αναφερθώ ονομαστικά σε κάποιους ποδοσφαιριστές θα έλεγα για τον Βιερίνια που πέτυχε μερικά σπουδαία γκολ από μακρινή απόσταση σε καθοριστικές στιγμές για τον ΠΑΟΚ. Φανταστικά γκολ.

Επίσης, ο Φερνάντο Βαρέλα, ο Μαουρίτσιο, ο οποίος στάθηκε άτυχος αφού τραυματίστηκε, αλλά σημείωσε σημαντικά γκολ. Υπάρχουν τρεις-τέσσερις παίκτες, οι οποίοι ανέλαβαν δράση. Ο Λέο Μάτος για παράδειγμα. Όλοι αυτοί οι ποδοσφαιριστές έχουν τεράστια συνεισφορά στην επιτυχία του ΠΑΟΚ. Γενικά θα έλεγα όμως πως όλη η ομάδα προόδευσε και έγινε ο ΠΑΟΚ καλύτερος και μεγαλύτερος ως σύλλογος».

Αποχώρησες από τον ΠΑΟΚ από τον περασμένο Ιανουάριο, αλλά δεν υπάρχει μέρα να μην ασχολείσαι με την πρώην ομάδα σου…

«Είναι δύσκολο να περιγράψω τι νιώθω για τον ΠΑΟΚ. Δεν έχω πει ποτέ στο παρελθόν πως αγάπησα κάποια ομάδα, εκτός αν πρόκειται για τα παιδικά μου χρόνια όπου μπορεί να υποστήριξα έναν σύλλογο. Έβλεπα πάντα όλες τις ομάδες μου ως μέρος της δουλειάς μου. Έπαιζα για κάθε ομάδα, τα έδινα όλα για να κάνω τους οπαδούς χαρούμενους, αλλά στο τέλος της ημέρας ήταν η δουλειά μου. Ο ΠΑΟΚ όμως είναι κάτι θαυμάσιο.

Τον αγαπώ, από τον ιδιοκτήτη του, την οικογένεια του, τους οπαδούς, το γήπεδο, την πόλη, την χώρα, Τα πάντα αγαπώ στον ΠΑΟΚ και την Θεσσαλονίκη. Δεν το είχα ξαναπεί, αλλά αγαπώ τον ΠΑΟΚ και καταλαμβάνει ένα ξεχωριστό κομμάτι στην καρδιά μου. Πέρασα δύο χρόνια από την ζωή μου εκεί, όπου ήμουν ευτυχισμένος. Έχω μόνο καλές αναμνήσεις και φυσικά δεν θα ξεχάσω ποτέ τον ΠΑΟΚ. Θα είναι για πάντα στην καρδιά μου και θα τον υποστηρίζω».

Ποιο θεωρείς είναι το μυστικό τούτης της επιτυχίας; Τι άλλαξε στον ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια;

«Είναι εύκολο να μιλάει κάποιος για μυστικά όταν έχει γίνει δουλειά, όμως ο ΠΑΟΚ μεγάλωσε, ειδικά από την εποχή που ο κ. Σαββίδης και η οικογένεια του ανέλαβαν τα ηνία της ομάδας υπάρχει τεράστια διαφορά. Ο σύλλογος πέρασε σε άλλο επίπεδο και σταδιακά άρχισε να φέρνει τους κατάλληλους ανθρώπους στα κατάλληλα πόστα και θέσεις. Τα πάντα απαιτούν χρόνο και η ομάδα μεγαλώνει χρόνο με τον χρόνο. Ουσιαστικά ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το πρωτάθλημα από την περυσινή σεζόν. Εννοώ στο γήπεδο, παίζοντας ποδόσφαιρο. Αφήνουμε στην άκρη τα υπόλοιπα. Ήταν ήδη πρωταθλητής. Η φετινή σεζόν ήταν η απόδειξη για την δουλειά που γίνεται την τελευταία διετία στην ομάδα.

Νομίζω έπαιξα 68 παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ και πετύχαμε 60 νίκες. Μια ομάδα με τέτοια αποτελέσματα και αντίκτυπο, όταν ξέρουν οι αντίπαλοι σου πως θα έρθουν στην Τούμπα και θα δεχθούν τρία, τέσσερα ή ακόμα και πέντε γκολ καταλαβαίνεις πόσο έχεις μεγαλώσει. Πιστεύω πως στα επόμενα χρόνια υπάρχει περιθώριο να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο ο ΠΑΟΚ και ελπίζω να βρίσκεται στους ομίλους του Champions League για να ανέβει ακόμη περισσότερο επίπεδο.

Είναι πολύ σημαντικό για το club να πάρει μέρος στο Champions League και να γίνει ακόμη μεγαλύτερο όνομα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Σε ότι αφορά τους οπαδούς, είναι ιστορικό αυτό που ζουν. Όλοι ξέρουν τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, όλοι γνωρίζουν την Θύρα 4 και όσα νιώθουν για την ομάδα τους. Όταν κάποια στιγμή χτιστεί το νέο γήπεδο θα είναι καλό για την ευρύτερη περιοχή. Τα πάντα κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση και είμαι σίγουρος πως θα συνεχιστεί αυτό».

Τι θα ήθελες να πεις στους οπαδούς του ΠΑΟΚ που ετοιμάζονται να γιορτάσουν την κατάκτηση του τίτλου έπειτα από 34 χρόνια;

«Είναι πολύ απλό αυτό που θέλω να πω στους οπαδούς. Απολαύστε αυτές τις στιγμές, απολαύστε την κατάκτηση του τροπαίου και συνηθίστε αυτούς τους πανηγυρισμούς γιατί στα χρόνια που θα ακολουθήσουν αυτό θα συμβαίνει συχνά. Είμαι βέβαιος».   


btm