• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Στον τελικό με μπαλάρα…
25/04/2019 20:21
Στον τελικό με μπαλάρα…

Ο Μανόλο Χιμένεθ είχε πει μετά την ήττα από την ΑΕΛ πως οι παίκτες του είχαν το μυαλό τους στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος και αυτό φάνηκε με τον καλύτερο τρόπο και στην αναμέτρηση της Πέμπτης με τη Λαμία στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος στη Φθιώτιδα.

Οι “κιτρινόμαυροι” έχοντας και το υπέρ τους 2-0 από το πρώτο ματς έπαιξαν αρκετά καλά στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και σκόραραν τέσσερα τέρματα και πήραν πανηγυρική πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος που θα διεξαχθεί στις 11 Μαΐου στο ΟΑΚΑ και θα βρουν απέναντι τους για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τον ΠΑΟΚ.

Το παιχνίδι ήταν αρκετά όμορφο στα πρώτα του λεπτά με τη Λαμία να παίζει ανοιχτά και να βοηθά ώστε η μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω και να δημιουργούνται εκατέρωθεν ευκαιρίες για τις δυο ομάδες. Η Λαμία μάλιστα ήταν αυτή που έψαξε πρώτη το γκολ χωρίς αποτέλεσμα.

Η ΑΕΚ όμως απάντησε και μάλιστα είχε δυο δοκάρια. Αρχικά με τον Πόνσε στο 24΄με την κεφαλιά του Αργεντινού να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι και εν συνεχεία στο 28′ με τον Μάνταλο σε μια πανέμορφη φάση που δημιούργησαν οι “κιτρινόμαυροι” με τους Λιβάγια – Μπακασέτα να κρύβουν τη μπάλα και τον αρχηγό της ΑΕΚ να στέκεται άτυχος.

Η Λαμία στάθηκε άτυχη καθώς στο 35′ θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ με τον Μπερτόγλιο αλλά η εκτέλεση φάουλ του μέσου των γηπεδούχων βρήκε τη συμβολή των δοκών. Σαν να μην έφτανε αυτό στο επόμενο λεπτό η ΑΕΚ κατάφερε να πετύχει το γκολ και να τελειώσει ουσιαστικά την αναμέτρηση.

Ο Λιβάγια βρέθηκε σε θέση βολής από τα αριστερά, έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στο αριστερό δοκάρι (το τρίτο για την ΑΕΚ) και στην επαναφορά ο Πόνσε από κοντά πλάσαρε και έκανε το 1-0.

Η ΑΕΚ έφτασε σε δεύτερο γκολ στο 41′ όταν σε εκτέλεση φάουλ από τα δεξιά η μπάλα έφτασε στον Οικονόμου από τα πόδια του Αντέτζο και ο αμυντικός των “κιτρινόμαυρων” που αρχικά ήταν οφσάιντ αλλά εν συνεχεία είδε τη μπάλα να του στρώνεται μπροστά του από το λάθος του αμυντικού της Λαμίας πλάσαρε για το 2-0 της ομάδας του.
Οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος πέτυχαν ένα ακόμη γκολ με τον Μάνταλο ο οποίος βγήκε από τα αριστερά και πλάσαρε εύστοχα. Ο Τζήλος όμως ακύρωσε το γκολ, λανθασμένα, υποδεικνύοντας φάουλ στον αρχηγό της ΑΕΚ.
Με το υπέρ της 2-0 η ΑΕΚ μπήκε ακόμα πιο απελευθερωμένη στο δεύτερο μέρος και συνέχισε να πιέζει για να πετύχει και άλλα τέρματα. Το 3-0 ήρθε από τον Μπακασέτα στο 53΄με τον επιθετικό των “κιτρινόμαυρων” να αλλάζει τη μπάλα με τον Μάνταλο, να μπαίνει στην περιοχή και να σουτάρει. Η μπάλα κόντραρε στον Σκόνδρα και κατέληξε στα δίχτυα του Κατσικά για το 3-0 της ΑΕΚ.

Η ΑΕΚ έφτασε και σε τέταρτο γκολ στο 66′. Οι φιλοξενούμενοι βγήκαν όμορφα στην επίθεση από τα αριστερά με τον Χουλτ να κάνει απευθείας τη σέντρα και τον Βάντερσον στην προσπάθεια του να διώξει να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του με κεφαλιά προ του Λιβάγια.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να απειλούν και να προσπαθούν να πετύχουν και άλλα τέρματα. Αρχικά στο 76′ το σουτ του Λιβάγια απομάκρυνε ο Κατσικάς ενώ στο 80′ ο Μπογέ έκανε όμορφα το βολέ με το δεξί με τον Κατσικά και πάλι να διώχνει.

Γήπεδο: “ΔΑΚ Λαμία”

Διαιτητής: Θανάσης Τζήλος (Λάρισας)

Βοηθοί: Δημήτριος Γκάγκας (Λάρισας), Χρυσούλα Κουρομπύλια (Δυτικής Αττικής)

4ος: Στέφανος Κουμπαράκης (Θράκης)

ΛΑΜΙΑ: Κατσικάς, Αντέτζο, Μπεχεράνο, Πλιάτσικας, Μπαράλες (46′ Μπλάζιτς), Μπερτόγλιο, Καραμάνος, Ασούμπρε (69′ Βασιλαντωνόπουλος), Ρόμανιτς (58΄Πίτι), Σκόνδρας, Βάντερσον.

ΑΕΚ: Μπάρκας, Χουλτ, Οικονόμου, Σβάρνας, Μπακάκης, Κρίστιτσιτς (76′ Μπότος), Σιμόες, Μάνταλος (67′ Γιούσης), Λιβάγια, Μπακασέτας, Πόνσε (59′ Μπογέ).

Γκολ: 36′ Πόνσε, 41′ Οικονόμου, 53′ Μπακασέτας, 66′ Βάντερσον (αυτ)

Κίτρινες: 3′ Μπαράλες, 21′ Σκόνδρας/17′ Πόνσε, 56′ Μπακάκης

Κόκκινες:

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

 


btm