• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΤΕΛΙΚΟΥ: Ιδού η ανάλυση των φάσεων…
23/05/2019 19:40
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΤΕΛΙΚΟΥ: Ιδού η ανάλυση των φάσεων…

Στην εκπομπή «Άκου τη φάση» του Super Sport fm 104.0 ο Γιαννάκης Κυπριανίδης ανέλυσε μία προς μία όλες τις φάσεις που αφορούσαν την διαιτησία.

Η ανάλυση:

*«Η ΑΕΛ άρχισε το παιχνίδι με κάποια σκληρά φάουλ και τα εντόπισε ο διαιτητής και τα τιμώρησε με κάρτες. Το φάουλ του Αβραάμ ήταν κίτρινη και αμέσως τον τιμώρησε»

*«Στο 7΄ έκανε και ο Μοράις φάουλ που δεν ήταν της έντασης αυτού του Αβραάμ και σωστά δέχθηκε την παρατήρηση».

*«Στην συνέχει ο Λαφράνς έκανε δυνατό φάουλ και σωστά πήρε κίτρινη. Στο 17΄ σωστά ανακόπηκε επιθετική ενέργεια του ΑΠΟΕΛ για οφσάιντ».

*«Στο 18΄ ο Τάμαρι εξελίχθηκε στην περιοχή της ΑΕΛ, έστειλε την μπάλα δεξιά και αριστερά προσπάθησε να εγκλώβισε τα πόδια του στον Καστανιάγα που ήταν τοποθετημένος και δεν έκανε κίνηση. Θα μπορούσε ο διαιτητής να του δώσει κίτρινη κάρτα. Άλο να έχουμε επαφή και να παλεύουμε αλλά σε αυτή την περίπτωση αυτός επιδίωξε να βρει το πόδι του αμυντικού. Έπρεπε να του βγάλει κίτρινη. Η φάση συνεχίστηκε και ο Τάμαρι όταν σηκώθηκε πήγε και χτύπησε στον Αβραάμ κάτω στα πόδια. Είτε τον χτύπησε, είτε προσπάθησε να τον χτυπήσει ήταν κόκκινη κάρτα. Στην δεύτερη φάση φέρει ευθύνη και ο πρώτος βοηθός Πάμπος Χαραλάμπους. Έπρεπε να βοηθήσει τον διαιτητή. Ήταν εύκολο να εντοπίσει την παράβαση. Τυχερός ο Τάμαρι που δεν πήρε καμιά κάρτα».

*«Στο 20΄ άρχισε μια επιθετική ενέργεια από οριακή θέση».

*«Στο 33΄΄ σωστά ανακόπηκε η ΑΕΛ για οφσάιντ».

*«Στο 45+2΄ σωστά ο Βοζίνια πήρε κίτρινη για καθυστερήσεις. Άρχισε νωρίς να τις κάνει».

*«Στο ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου ο Τάμαρι σωστά πήρε την κάρτα, συνέχισε να ήταν νευρικός».

*«Στην συνέχεια έκανε ένα φάουλ ο Μοράις και έπρεπε να του βγάλει κίτρινη κάρτα».

*«Στο 51΄ σωστά ανακόπηκε σαν οφσάιντ επιθετική ενέργεια της ΑΕΛ».

*«Στο 50΄ ο Ιωάννου έπεσε στην περιοχή τη ΑΕΛ και από την επαναληπτική προβολή δεν φάνηκε κάτι. Δεν φάνηκε κάτι από την επαναληπτική προβολή. Οι διαμαρτυρίες του ήταν έντονες στον διαιτητή. Σηκώθηκε και έτρεξε μέχρι το κέντρο του γηπέδου».

*«Μόλις μπήκε στο παιχνίδι ο Γουίλερ δέθηκε την κίτρινη κάρτα. Το φάουλ στον Τάμαρι ήταν κίτρινη».

*«Στο 65΄ ήρθε το δεύτερο γκολ της ΑΕΛ. Ο Βάτερμαν έμεινε στο έδαφος αλλά φάνηκε ότι δεν υπήρχε παράβαση πάνω στον τερματοφύλακα του ΑΠΟΕΛ. Ο Μακρής έκανε το πλασέ από ένα μέτρο απόσταση».

*«Στην φάση του Μερκή με τον Μακρή, δεν δικαιολογείται ο Μερκής. Και φάουλ να σου έκανε δεν δικαιούσαι να πηγαίνεις και να τον χτυπάς. Το αντιλήφθηκε ο Μερκής και μετά τα χτυπήματα πήγε να τον σηκώσει. Δεν του έκανε κάτι ο Μακρής το πολύ μεπτό, ίσως να τον πίεσε λίγο με το σώμα του. Την γλίτωσε με κίτρινη κάρτα ο Μερκής».

*«Εκεί που ήταν στο έδαφος ο Μακρής μας προέβαλαν μια φάση με τον Ντε Βινσέντι και τον Ζτραφκόβσκι. Μπορεί να τον τράβηξε αλλά δεν δικαιούται ο Ντε Βινσέντι να πάει και να τον πιάσει από το κεφάλι. Και αυτός την γλίτωσε με κίτρινη κάρτα”.

*«Στο 74΄ ο Μοράις πήρε κίτρινη για μαρτυρίες».

*«Στο 76΄ ο Τάμαρι σε μια διείσδυση στην περιοχή έπεσε και όταν σηκώθηκε πιάστηκε με τον Καστανιάγα. Ο Καστανιάγα την δέχθηκε, ο Τάμαρι όχι. Ήταν εριστικός ο Τάμαρι χθες βράδυ».

*«Στο 73΄ έκανε ένα φάουλ ο Καζού και έπρεπε να δεχθεί κίτρινη κάρτα»

*«Στο 76΄ σωστά αντίκρυσε την κίτρινη κάρτα ο Νικόλας Ιωάννου».

*«Στο 81΄ ο Μερκής σπρώχθηκε από αντίπαλο και έπρεπε να υποδειχθεί φάουλ».

*«Οι καθυστερήσεις του ήταν σωστές. Είχαμε τους τραυματισμούς και τις αψιμαχίες και ο χρόνος ήταν σωστός».


btm