Η 5η θέση στην οποία τερμάτισε η Νέα Σαλαμίνα, ήταν πέραν των προβλέψεων και πέραν των προσδοκιών της ομάδας. Για να γίνει εφικτό, αυτό που έμοιαζε πολύ μακρινό, πέρσι τέτοια περίοδο, χρειάστηκε η εξαιρετική καθοδήγηση του Σάββα Πουρσαϊτίδη από τον πάγκο, αλλά κυρίως η συνύπαρξη πρωτοκλασάτων ποδοσφαιριστών που έκαναν μάλιστα πολύ καλό πρωτάθλημα.

Με την ολοκλήρωση των αγωνιστικών υποχρεώσεων, η Νέα Σαλαμίνα, πληρώνει το τίμημα με τις μαζικές αποχωρήσεις ποδοσφαιριστών που έκαναν τη διαφορά. Ο Βεσελόφσκι αρνήθηκε την πρόταση που του έγινε για ανανέωση, ο Φουστάρ δεν επιθυμεί να συνεχίσει στην ομάδα, ο Κορέια είναι στο στόχαστρο της Ομόνοιας, ο Μαργκάσα καλοβλέπει μεταγραφή στην Ανόρθωση, ο Τιάγκο έχει ήδη υπογράψει στην Ομόνοια, ενώ δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα συνεχίσει ο Κίνγκσλεϊ.

Πρόκειται για πολύ σημαντικές απώλειες με την τεχνική ηγεσία να καλείται να βρει τη λύση ενόψει και της νέας ποδοσφαιρικής περιόδου, στην οποία αναμένεται να αυξηθεί κατά πολύ ο βαθμός δυσκολίας, αφού δεν μπορούν να κάνουν ακόμα χειρότερη πορεία η Ομόνοια και η Ανόρθωση, ενώ και οι άλλες μικρομεσαίες ομάδες, έχουν το χρήμα για να γίνουν πιο δυνατοί.

Οι πολλές αλλαγές στο ρόστερ είναι κάτι αναπόφευκτο για τον Σάββα Πουρσαϊτίδη, ο οποίος δεν είχε σκοπό να… χαλάσει ότι με τόσο κόπο χτίστηκε τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.

Ανδρέας Ανδρέου


BET ON ALFA: Παίξε online και πάρε Bonus 100% με την πρώτη κατάθεση μέχρι 100 Ευρώ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ