«Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα». Ταιριάζει. Πάει σαν γάντι με την κατάσταση όπως αυτή εξελίσσεται στη Νέα Σαλαμίνα. Η ομάδα που κέρδισε τις εντυπώσεις σχεδόν διαλύεται.
Ό,τι καλύτερο σε ποδοσφαιρική ποιότητα φεύγει από την ομάδα. Βασικά, αυτοί που φεύγουν αξιοποιούν την περσινή πορεία του συνόλου, μαζί με τη δική τους ατομική απόδοση.
Θεωρώ ότι οι εν λόγω ποδοσφαιριστές, αλλά και αυτοί που θα συνεχίσουν να είναι και τη νέα χρονιά, οφείλουν μεταξύ άλλων και ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόουτς Σάββα Πουρσαϊτίδη.
Η δική του παρουσία είναι που έσπρωξε την ομάδα στη γνωστή πορεία. Αυτός άλλωστε είχε τον πρώτο και τελευταίο λόγο στην οργάνωση του ρόστερ. Πάντα όμως σε συνεργασία με τα γνωστά πρόσωπα του προπονητικού επιτελείου που ήταν ο Κωνσταντίνος Μηνά και ο Χριστόδουλος Χριστοδούλου και βεβαίως με τον τεχνικό διευθυντή Μάκη Παπαϊωάννου.
Αυτό που έγινε πέρσι, επικροτήθηκε πολλές φορές από τα Μ.Μ.Ε. και το άξιζαν 100% οι εμπνευστές της δημιουργίας της πολύ καλής ομάδας.
Συν βέβαια, τη σταθερή ανταπόκριση της διοίκησης. Η οποία με τη σειρά της, ξεπέρασε κάθε προσδοκία με την οικονομική συνέπεια. Πάνε αρκετά χρόνια από τότε που η Νέα Σαλαμίνα έκλεισε μια ποδοσφαιρική χρονιά, πληρώνοντας όλους τους εργάσιμους μηνιαίους μισθούς.
Οι εξελίξεις με τους ποδοσφαιριστές που φεύγουν έχουν αναστατώσει τους φίλους της ομάδας. Λογικά και ο κόουτς Πουρσαϊτίδης δεν ήθελε να συμβούν τόσες και τέτοιες αποχωρήσεις.
Ξέρει ότι δεν είναι και το πιο εύκολο να οργανώσει σχεδόν από την αρχή την ομάδα αλλά, δεν έχει άλλη επιλογή. Από τη στιγμή που θα μείνει στη θέση του προπονητή είναι υποχρεωμένος να φτιάξει εκ νέου το ρόστερ.
Αν είναι κάτι που δικαιολογείται να αγχώνεται ο Σάββας, είναι στο μέτρο σύγκρισης που θα έχει η επόμενη ομάδα της Νέας Σαλαμίνας. Η σύγκριση θα γίνει με την 5η θέση που επάξια κέρδισε φέτος.
Καθόλου εύκολο το εγχείρημα αλλά όχι ακατόρθωτο. Ο Πουρσαϊτίδης ίσως να ήταν ο πρώτος που άξιζε να κάνει μεγαλύτερο βήμα (ακόμα και από φέτος) αλλά έχει το χρόνο μπροστά του για να τα καταφέρει.
Αν καταφέρει να παρουσιάσει εκ νέου μια δυνατή ομάδα στο νέο πρωτάθλημα, τότε όλο το μέλλον θα είναι δικό του.
Κάπως έτσι πρέπει να πορευθεί ο κόουτς. Να ξεπεράσει αρχικά το σοκ των πολλών αποχωρήσεων και στη συνέχεια να βρει τους κατάλληλους αντικαταστάτες. Για την ώρα και εν αναμονή νέων αποχωρήσεων, να βρει τον διάδοχο του Βεσελόφσκι, του Τιάγκο, του Φουστάρ αλλά και του Μαργκάσα.
Μια 4άδα η οποία θεωρώ και πιστεύω ότι μπορεί να αναπληρωθεί…

Μιχάλης Παπαγεωργίου

 

 


BET ON ALFA: Παίξε online και πάρε Bonus 100% με την πρώτη κατάθεση μέχρι 100 Ευρώ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ