12/06/2019 11:22 693 Views

Το νέο της προπονητή, Χένινγκ Μπεργκ παρουσίασεη Ομόνοια. Ο Νορβηγός προπονητής τοποθετήθηκε για τη νέα πρόκληση στην καριέρα του.

Χένινγκ Μπεργκ (προπονητής): «Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Είναι θετικές οι εντυπώσεις και θετικά τα σχόλια για την ομάδα, για τον πρόεδρο και για όλους. Υπάρχουν φιλοδοξίες και η ομάδα θέλει να βελτιωθεί. Θέλω να επαναφέρω την Ομόνοια εκεί της που αξίζει.  Ο στόχος είναι φυσιολογικός και ρεαλιστικός. Μέχρι στιγμής το πλάνο πάει καλά. Θέλω να βελτιώσω την ομάδα και η ομάδα να παίζει το ποδόσφαιρο που θέλει ο κόσμος. Γνώρισα το προσωπικό, θα δω και τους ποδοσφαιριστές. Είναι μια καλή ευκαιρία και μια πρόκληση η παρουσία μου στην Ομόνοια. Η Ομόνοια είναι μεγάλος σύλλογος και πολύ κόσμο και ανυπομονώ να ζήσω την εμπειρία».

Ερωτήσεις προς τον Χένινγκ Μπεργκ:

Γιατί επιλέξατε την Ομόνοια; Τι ήταν αυτό που σας ώθησε να πείτε «ναι» στην πρόταση της Ομόνοιας; «Πρόκειται για μια πολύ καλή ποδοσφαιρική ευκαιρία. Έχω μιλήσει με όλους, με τον πρόεδρο με τον κ. Λάρκου και διαπίστωσα ότι υπάρχουν καλές ιδέες, υπάρχει πλάνο, ξέρουν πως θα δουλέψουν και με αυτό με κέρδισαν. Είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος στην Κύπρο. Ανυπομονώ να δουλέψουμε με στόχο να επαναφέρουμε την ομάδα και εκεί που πρέπει».

Όπως είχατε πει, η Ομόνοια θέλετε να παίζει καλό ποδόσφαιρο. Πείτε μας λίγα λόγια για την φιλοσοφία σας: «Θα πρέπει να δημιουργήσουμε μια πετυχημένη ομάδα. Να επιτίθεται με ταχύτητα. Να ελέγχει το ρυθμό, να δείχνει ότι θέλει να κερδίσει κάθε παιχνίδι. Να κυριαρχούμε στον αγωνιστικό χώρο, να καθορίζουμε εμείς το αποτέλεσμα. Εφόσον θέλουμε να τερματίσουμε στην πρώτη 4άδα, πρέπει να παίζουμε αντάξιο ποδόσφαιρο, να παίρνουμε νίκες για να πετύχουμε το στόχο μας».

Για το στόχο της ομάδας και τον τρόπο δουλειάς: «Ως προπονητής θέλεις να φτάσεις στο στόχο που τέθηκε. Με καλή επίπεδο στο γήπεδο θα έχουμε περισσότερε πιθανότητες να πετύχουμε το στόχο μας. Θα δουλέψει όλοι μαζί για να έχουμε ποιότητα και να πετύχουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Αν καταφέρουμε να εξελισσόμαστε, θα έρθουν τα αποτελέσματα. Θέλουμε να γίνουμε καλύτερη ομάδα και να βελτιωθεί ο κάθε παίκτης ατομικά».

Έχεις παρακολουθήσει παιχνίδια από την περσινή χρονιά και αν σε προβληματίζει το γεγονός ότι θα γίνουν πολλές αλλαγές; «Σίγουρα έχω δει παιχνίδια από την περσινή χρονιά. Συζητήσαμε για τις αλλαγές που θα πρέπει να γίνουν. Ψάχνουμε ποδοσφαιριστές που μπορούν να βελτιώσουν την ομάδα στα οικονομικά πλαίσια. Ξέρω ότι ήταν μια δύσκολη χρονιά πέρσι, όμως δεν θα συζητήσω για αυτό».

Είδες παιχνίδια των ομάδων που πρωταγωνίστησαν; «Έχω δει και τις υπόλοιπες ομάδες. Ξέρω ποιο είναι το επίπεδο των άλλων ομάδων. Η δουλειά μου είναι να ξέρω το επίπεδο όλων των ομάδων. Είναι πολύτιμη η βοήθεια που λαμβάνω από τον κ. Λάρκου και τον κ. Ταραπουζούλη».

Είσαι σε θέση να αντιμετωπίσεις τις δύσκολες καταστάσεις που μπορούν να προκύψουν; «Εύχομαι να καταφέρω με τη δουλειά μου, αλλά και όλων μας να επιστρέψει ο κόσμος στο γήπεδο. Θέλω να τους δω να επιστρέφουν. Ανυπομονώ να ζήσω την ατμόσφαιρα που δημιουργεί ο κόσμος. Για να έρθει ο κόσμος θα πρέπει να τους δείξουμε πράγματα. Θα πρέπει να τους δείξουμε ότι θέλουμε να κάνουμε τα πάντα στο γήπεδο».

Για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές και τις επιλογές που θα κάνει: «Οι μεγάλες ομάδες θέλουν να κερδίζουν, αλλά και να αναπτύσσουν νεαρούς ποδοσφαιριστές. Όταν θα πρέπει να επιλέγω την ενδεκάδα, θα επιλέγω τους καλύτερους. Όσοι αξίζουν να αγωνίζονται, θα αγωνίζονται. Όλοι προσπαθούμε να κάνουμε ότι είναι καλύτερο για την Ομόνοια».

Για το σύστημα και για το βοηθό του: «Θέλω να παίζω με το σύστημα που κερδίζει. Στο ποδόσφαιρο μπορείς να γίνει ελαστικός όσον αφορά το σχηματισμό. Είναι καλό να ξέρουμε τι μας ταιριάζει καλύτερα Εύχομαι να έχουμε εναλλακτικές επιλογές που θα μας βοηθά τόσο στο επιθετικό, όσο και στο αμυντικό κομμάτι. Θέλω να κυριαρχούμε στο γήπεδο.

Για το βοηθό, έχουμε κάποιες επιλογές και θα βρούμε τη λύση. Θέλω να έρθουν στην ομάδα αυτοί με τους οποίους συζητώ. Είναι καλύτερο να έχω ένα προπονητή δίπλα μου, τον οποίο γνωρίζω. Θα μας βοηθήσει πολύ».

Αν του έχει ασκήσει θετική επιρροή το γεγονός ότι είχε προπονητή του τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον: «Το ελπίζω. Ήμουν τυχερός που είχα προπονητή τον Σερ Άλεξ. Ήταν μια καλή εμπειρία. Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός. Είχα προπονητές και τους Νταλγκλίς και Σούνες και έχω καλές εμπειρίες. Προσπαθώ και εστιάζω σε συγκεκριμένα πράγματα, ανάλογα με τις ομάδες που δούλεψα. Μαζί με τους συνεργάτες, θέλω να χτίσουμε κάτι πολύ καλό και να δημιουργήσουμε μια πολύ καλή ομάδα».

Αν αντιλαμβάνεται το μέγεθος του εκτοπίσματος της Ομόνοιας: «Το ελπίζω. Όλοι μου είπαν ότι η Ομόνοια είναι η μεγαλύτερη ομάδα στην Κύπρο. Έχουμε να κερδίσουμε πρωτάθλημα από το 2010 και οι τελευταίοι τίτλοι ήταν με τον κ. Λάρκου. Η πίεση είναι φυσιολογικό για μένα. Είναι αδιάφορο να δουλεύεις χωρίς πίεση Είμαι συνηθισμένος σε αυτά. Η δουλειά μου είναι να γίνω ο καλύτερος προπονητής που μπορώ να γίνω. Αν τα καταφέρουμε, οι πιθανότητες να πετύχουμε είναι πολύ περισσότερες».

Για το γήπεδο: «Προτιμώ να αγωνίζεται η ομάδα σε καθαρά ποδοσφαιρικά γήπεδο για να νιώθουν τον παλμό του κόσμου. Είναι καλύτερο και για τον κόσμο».

Πόσο εύκολο έργο είναι, από στιγμή που για τρίτη συνεχόμενη σεζόν απουσιάζει η Ομόνοια από τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, να έρθουν παίκτες επιπέδου. Έχετε επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις, πόσο ικανοποιημένοι είσαστε; «Ανεξάρτητα από το ότι η Ομόνοια είναι μακριά από Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, θα πρέπει να βρούμε τους κατάλληλους παίκτες. Οι χώροι είναι λειτουργικοί, μπορούμε να δουλέψουμε στον καλύτερο δυνατό βαθμό. Είναι σε καλή κατάσταση τα γήπεδα και σε γενικές γραμμές οι εγκαταστάσεις προσφέρονται για να δουλέψουμε όπως πρέπει, γνωρίζουμε και για τις νέες εγκαταστάσεις που θα γίνουν, σίγουρα θα είναι καλύτερα».

Νεόφυτος Λάρκου (Αθλητικός Διευθυντής): «Όσον αφορά τους στόχους έχουμε θέσεις τρεις κύριους στόχους. Ο πρώτος που είναι βαθμολογικός, είναι η Ομόνοια να βρεθεί στην 4άδα. Να δημιουργήσουμε βάση για να μην ψάχνουμε βασανιστικά 8-10 ποδοσφαιριστές κάθε καλοκαίρι. Ο τρίτος και μεγαλύτερος στόχος είναι να φέρουμε πίσω τον κόσμο της Ομόνοιας. Θέλουμε να φέρουμε πίσω την περηφάνια.

Όσον αφορά τον προγραμματισμό, είναι σε εξέλιξη, δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο. Όταν υπάρξει θα το μάθετε. Από τη Δευτέρα είναι εμπλεκόμενος και ο προπονητής. Θα καθορίσουμε όλοι μαζί τις επιλογές και για αυτό εργαζόμαστε και να φέρουμε τις καλύτερες δυνατές επιλογές που θα μας ανεβάσουμε επίπεδο».

Ερώτηση στον Λάρκου:

Πως θα δουλέψει η ομάδα στον προγραμματισμό; «Να αφήσουμε τη μέρα για τον προπονητή. Με αυτά που είπα καθορίζεται η σχέση μας».

Πώς καταλήξατε στον κ. Μπεργκ; «Είχαμε συγκεκριμένα κριτήριά, και ένα μικρός αριθμός από αυτούς που είχαμε, τα κάλυπτε. Ο κ. Μπεργκ επιλέχθηκε μέσα από μια πολύ μικρή λίστα 4 προπονητών. Με την ομάδα προγραμματισμού καταλήξαμε στο ότι η λύση του Χένινγκ Μπεργκ, είναι η καλύτερη για να οδηγήσει την Ομόνοια στην επόμενη μέρα».

Ισχύουν οι πληροφορίες ότι είστε κοντά σε συμφωνία με κάποιους ποδοσφαιριστές; «Όπως είπα, δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο, είμαστε σε επαφή με παίκτες. Έχουμε επιλέξει τον δύσκολο δρόμο. Θα εξαντλήσουμε τις περιπτώσεις που εμείς θεωρούμε ότι πρέπει να κυνηγήσουμε και θα δούμε το αποτέλεσμα. Ο προγραμματισμός είναι συνεχής και υπάρχουν παίκτες πέραν της μιας επιλογής και ευελπιστούμε σε θετικές καταλήξεις. Μπορεί να έχουμε αύριο ανακοίνωση, μπορεί να μην έχουμε. Δεν είναι μόνο από εμάς που εξαρτάται αυτό».

Θα είναι ολοκληρωμένο το ρόστερ κατά την έναρξη της προετοιμασίας; «Με το ξεκίνημα της προετοιμασίας ευελπιστούμε να είναι ολοκληρωμένο 80-90%. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα βιαστούμε. Δεν θα το κάνουμε, δεν θα βιαστούμε επειδή υπάρχει πίεση. Δεν θα κάνουμε βιαστικές κινήσεις απλά για να τελειώσουμε τον προγραμματισμό».

Ποια ήταν τα βασικά κριτήρια που επιλέχθηκε ο κ. Μπεργκ; «Τα βασικά κριτήρια, ήταν η προσωπικότητα, και το δεύτερο να έχει αντοχή στην πίεση, να έχει δουλέψει σε ομάδες που έχουν κάνει πρωταθλητισμό. Σε συνάρτηση με το δεύτερο, να έχει αναδείξει τον εαυτό του και εκτός της χώρας του. Όλο αυτό, έρχεται να συνδεθεί με το ότι έχει και ένα υπόβαθρο, ψηλότερο, και με αυτά τα κριτήρια έχει επιλεγεί. Ευελπιστούμε ότι θα είναι ο προπονητής της Ομόνοιας για τα επόμενα χρόνια».

Νίκος Χαραλαμπίδης (εκ μέρους του δ.σ.): «Μετά από αξιολόγηση, κρίθηκε ο κατάλληλος να οδηγήσει την Ομόνοια στην επόμενη μέρα. Θέλαμε να βρούμε ένα προπονητή που να ταιριάζει στη φιλοσοφία της ομάδας. Ο κ. Μπεργκ πληρεί όλα τα κριτήρια.

«Ο κόσμος πρέπει να επιστρέψει στο γήπεδο. Θέλει έργα ο κόσμος και η προσπάθεια είναι προς αυτή την κατεύθυνση. Δεν έχουμε το μαγικό ραβδί. Θα ήταν εύκολο να πούμε ότι θα διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα. Θα αρχίσουμε την προσπάθεια για να χτιστεί ο κορμός και να φέρουμε την ομάδα εκεί που την οραματίζεται. Η Ομόνοια επανέρχεται και θα φτάσει εκεί που της αξίζει».

Ραδιοφωνική μετάδοση από τον Super Sport FM 104.0. 


BET ON ALFA: Παίξε online και πάρε Bonus 100% με την πρώτη κατάθεση μέχρι 100 Ευρώ

Πάρε €5 Δωρεάν Στοίχημα Χωρίς Κατάθεση από Parimatch

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ