Σου προκαλεί τόσο μεγάλη συμπάθεια αυτός ο ποδοσφαιριστής που σε κάνει να ψάξεις να βρεις κάποια στοιχεία παραπάνω.
Συμπαθής σαν αθλητής αλλά και σαν χαρακτήρας. Τουλάχιστον, αυτή είναι η πρώτη εικόνα που βγάζεις από τον Ιωάννη Κωστή.
Η καταγωγή του είναι από το Λιοπέτρι. Εκεί διαμένει και σήμερα. Μαζί με τη μητέρα, τις δύο μεγαλύτερες αδελφές και τον μικρότερο αδελφό του. Ορφανός από πατέρα. Τον έχασε απροσδόκητα πριν από λίγα χρόνια. Ήταν στα 15 του ο Ιωάννης όταν έζησε το θλιβερό αυτό συμβάν μαζί με την οικογένειά του.
Τότε που ο ίδιος ξεκινούσε το ποδοσφαιρικό του οδοιπορικό. Πώς βρέθηκε όμως από το Λιοπέτρι στο Μενεού και στο προπονητικό κέντρο της Νέας Σαλαμίνας;
Αυτό οφείλεται στον Γιώργο Τσούκκα. Ο οποίος σαν υπεύθυνος της ακαδημίας των «ερυθρολεύκων» ξεκίνησε να ανιχνεύει νεαρά ταλέντα από τα Κοκκινοχώρια και ένας από αυτούς ήταν ο Ιωάννης.
Από τα πρώτα πατήματα στο γήπεδο, ο Κωστή ξεχώριζε με το ταλέντο του. Κάποιοι αρχικά δεν τον υπολόγισαν και τόσο (βλέπε μικρό μπόι) αλλά τους υποχρέωσε να αναθεωρήσουν.
Πριν κλείσει τα 16 του χρόνια, έγινε βασικό στέλεχος στην ομάδα U21 με σπουδαία μάλιστα επίδοση. Ανάγκασε τότε τον Στάικο Βεργέτη να τον πάρει στην α΄ομάδα για προπονήσεις.
Στη U21 με προπονητή τον Χριστόδουλο Χριστοδούλου ήταν όλα τα λεφτά μαζί με τα άλλα παιδιά. Λόγω του νεαρού όμως της ηλικίας, σε αντίθεση με τα άλλα παιδιά προξενούσε ειδική εντύπωση.
Με την πρόσληψη Σάββα Πουρσαϊτίδη έγινε η μεγάλη προώθηση των νεαρών στην α’ ομάδα. Σεργίου, Νικολάου, Χατζηκωσταντής, Σιαθάς και Κωστή απάντησαν παρών με εξαιρετικά δείγματα γραφής και να θεωρούνται σαν η νέα γενιά της Νέας Σαλαμίνας.
Ο Ιωάννης όμως να κάνει το μεγάλο άλμα, με την κλήση του στην Εθνική με τον γνωστό απόηχο.
Μιλώντας με προπονητές και άλλους που μπορούν να πουν κάτι παραπάνω οι απόψεις τους συγκλίνουν. «Εξαιρετικός ποδοσφαιριστής και προσγειωμένο παιδί σαν χαρακτήρας».
Αυτή είναι η γενική άποψη με την εξής προσθήκη. «Ο Ιωάννης προέρχεται από σωστή οικογένεια. Έχει ανάγκη να παίξει ποδόσφαιρο γιατί αγαπά πολύ αυτό που κάνει και συνάμα, θέλει να βοηθήσει την οικογένειά του για να ζήσει καλύτερες μέρες σε καλύτερες συνθήκες».
Αυτή είναι μια διαφορετική παράμετρος για τον Ιωάννη Κωστή. Την οποία δεν ξέρουν όσοι είναι μακριά του και θεωρώ πως μερικά από τα στοιχεία που διαβάσατε βοηθούν για ακόμα καλύτερα συμπεράσματα.
Η ποδοσφαιρική συνέχεια αυτού του συμπαθητικού μικρού, προβλέπω με σιγουριά μάλιστα, ότι θα είναι άκρως ενδιαφέρουσα.

Μιχάλης Παπαγεωργίου


BET ON ALFA: Παίξε online και πάρε Bonus 100% με την πρώτη κατάθεση μέχρι 100 ΕυρώΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ