• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Οι πρωταθλητές, ο Γιάννης και το μέλλον
16/06/2019 18:31
Οι πρωταθλητές, ο Γιάννης και το μέλλον

Τέλος η δυναστεία! Κάρμα. Όπως θέλετε πείτε το. Πάντως, η ουσία είναι πως οι Γουόριορς κατέβηκαν από τον θρόνο τους. Οι Ράπτορς έγραψαν ιστορία φτάνοντας για πρώτη φορά στους τελικούς, και κατέκτησαν το ΝΒΑ. Σε μια χρονιά όπου ο θρόνος… απειλείτο κυρίως από Μιλγουόκι Μπακς, με τον μαινόμενο Γιάννη να δείχνει έτοιμος, ενώ και οι Ρόκετς, έδειξαν ανά διαστήματα μέσα στη χρονιά ότι μπορούν να φτάσουν (ξανά) ένα βήμα πριν το πρωτάθλημα. Δεν τα κατάφεραν. Ήρθαν από την… εξωτερική οι Ράπτορς, που μπορεί να είχαν το δεύτερο καλύτερο ρεκόρ στην λίγκα, όμως, λίγοι ήταν που πίστεψαν ότι θα περνούσαν από την Φιλαδέλφια μετά τις κινήσεις που έκαναν οι 76ερς. Κι όμως…
Για τους Ράπτορς τα γράφουμε και… πιο κάτω, οι «πολεμιστές» όμως βρήκαν μπροστά τους απίστευτη ατυχία. Ντουράντ, Λούνεϊ, Κάζινς, και τέλος ο Τόμσον, άφησαν τον Κάρι με τον Ιγκουοντάλα και τον Γκριν να παλεύουν μέχρι το τέλος. Ήταν κρίμα, όμως, τελείωσε και από εδώ και πέρα, ίσως, υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στο ρόστερ. Ακόμη, είναι αβέβαιο το μέλλον του Ντουράντ, που θα χάσει –πιθανώς- όλη την επόμενη σεζόν.
Από εκεί και πέρα, φέτος είδαμε τον Γιάννη να φτάνει ένα βήμα πριν τους τελικούς. Ίσως να ήταν η χρονιά του, αν περνούσαν το εμπόδιο των Ράπτορς. Δεν ξέρουμε, και δεν θα μάθουμε. Το μόνο σίγουρο είναι πως αν είχε ακόμη ένα star δίπλα του, με… κλειστά μάτια θα ήταν εκεί, στους τελικούς.
Για τους Ρόκετς, θα είναι μια μεταβατική σεζόν. Όλα δείχνουν ότι φεύγουν… όλοι πλην του Χάρντεν. Θέλουν να κτίσουν πάνω στον «μούσια» στο Χιούστον. Τι θα καταφέρουν και τι ανταλλάγματα θα βρουν δίνοντας παίκτες όπως οι Καπέλα, Πολ και Γκόρντον, θα δείξει. Πάντως, στο draft δεν έχουν ούτε ένα pick!

ΛΕΟΝΑΡΝΤ, Ο  ΑΠΟΛΥΤΟΣ MVP!
Καουάι Λέοναρντ. Ένας Αμερικανός, γεννημένος στο Λος Άντζελες στην Καλιφόρνια, στις 29/6/1991. Ένας NBAer που έμελλε να αλλάξει πολλά στα της λίγκας. Μόλις στα 27 του χρόνια, έχει κατακτήσει δυο δαχτυλίδια και δυο MVP των τελικών.
Η περσινή ανταλλαγή με τον Ντε Ρόζαν, σε πολλούς δεν… άρεσε. Αρκετά ήταν τα δημοσιεύματα, για το αν θα έβγαινε στους Ράπτορς αυτή η κίνηση, γνωρίζοντας πως ο Λέοναρντ, έχει κάτι… πιο ιδιαίτερο από τον Ντεμάρ. Ο Καουάι, ήταν κάτι παραπάνω από οδηγός. Αουτσάιντερ οι «δεινόσαυροι» ήταν μόνο στα χαρτιά. Αυτό, το απέδειξε σε όλη την postseason. Ο Claw, ήταν αποφασισμένος, για αυτό και πήρε τα μεγάλα σουτ, ήταν ο μπροστάρης αυτής της προσπάθειας. Φτάνοντας στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, κατέγραψε το όνομά του σε μια λίστα όπου είναι… μόνος. Συγκεκριμένα, είναι ο πρώτος καλαθοσφαιριστής που κατάφερε να… σταματήσει το 3 peat, σε δυο ομάδες βγαλμένες από τα πιο τρελά μας όνειρα. Το 2014, έσπασε την κυριαρχία των Miami Heat, του Λεμπρόν, του Ουέιντ και του Μπος ενώ, ακολούθησαν πριν… μερικά 24ωρα και οι Γουόριορς των Κάρι, Τόμσον και Ντουράντ(έστω και αν ήταν τραυματίας).
Το Τορόντο, φάνηκε να κάνει ένα μεγάλο λάθος το 2011. Είχε την ευκαιρία να τον επιλέξει στο draft, όμως προτίμησε τότε τον Βαλαντσιούνας! Να που 7 χρόνια αργότερα, έκανε το trade, παίρνοντας τον Claw στον Καναδά. Πολλοί είναι που αναρωτιούνται πως ίσως να ήταν διαφορετικά τα πράγματα, αν τότε τον επέλεγαν οι Ράπτορς. Τέλοσπάντων…
Η επόμενη μέρα μόνο σίγουρη δεν είναι. Ο MVP των τελικών, έχει τη δυνατότητα να βγει στην αγορά και να αφήσει το Τορόντο, και είναι φυσικό να του προσφερθεί maximum συμβόλαιο από πολλές ομάδες. Το θέμα είναι πια ομάδα μπορεί να τον προσελκύσει, με ένα εμπορικό πακέτο. Σύμφωνα με δημοσιεύματα από την Αμερική, αυτό μπορούν να του το δώσουν οι Νικς της Νέας Υόρκης, που έμειναν… ξεκρέμαστοι, αφού έχασαν τον Ζάιον στο draft. Στη γωνία περιμένουν και οι Κλίπερς του Λος Άντζελες.

Κύπρος Εγγλέζος


btm