Εκδηλώσεις λατρείας και στήριξης προς τις ομάδες τους είχαμε το απόγευμα της Τετάρτης για Ομόνοια και Ανόρθωση. Σε «Κερύνεια – Επιστροφή» και Λιοπέτρι στήθηκε πάρτι με τον κόσμο να βρίσκεται στο πλευρό των δύο ομάδων και να δίνει το σύνθημα ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Σε αντίθεση με τους τέσσερεις Ευρωπαίους, που δεν άνοιξαν τις πύλες των προπονητικών κέντρων για τον κόσμο, Ομόνοια και Ανόρθωση ήθελαν να πάρουν ένα ψυχολογικό ντοπάρισμα για το νέο ξεκίνημα.

Οι δύο αυτές ομάδες άλλωστε έχουν ένα κοινό σημείο. Είναι χωρίς τίτλο για πολλά χρόνια (η Ομόνοια από το 2012 και η Ανόρθωση από το μακρινό 2008) με την μαζική προσέλευση να υπογραμμίζει τη δίψα για επιστροφή στο δρόμο των επιτυχιών.

Οι πορείες της Ανόρθωσης και της Ομόνοιας τα τελευταία χρόνια χαρακτηρίζονται από αστάθεια, μέτριες και πολλές φορές, κακές παρουσίες, ταπεινωτικούς αποκλεισμούς. Αμφότερες, βρίσκονται στην  αφετηρία για τη νέα αγωνιστική περίοδο, όμως στην ουσία θα κάνουν εκκίνηση πιο πίσω τουλάχιστον από τρεις ομάδες. Το ΑΠΟΕΛ, τον Απόλλωνα και την ΑΕΚ. Τρεις ομάδες που έχουν το πολύ σημαντικό στοιχείο της σταθερότητας και της βάσης πάνω στην οποία θα στηριχτούν και φέτος. Τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστούν είναι με διαφορά οι πιο σταθερές ομάδες.

Για να καταφέρουν να σπάσουν αυτή την τριάδα, επιβάλλεται να έχουν μεγάλο ποσοστό επιτυχίας στις μεταγραφές που θα κάνουν. Δεν λέω ότι δεν έκαναν καλές κινήσεις, αλλά το θέμα είναι ότι είναι σπάνιες οι περιπτώσεις που μια ομάδα κατάφερε να φτάσει από πολύ χαμηλά στο να έχει μια πρωταγωνιστική πορεία, έχοντας κάνει το καλοκαίρι πέραν των εφτά μεταγραφών.

Άφησα έξω από την εξίσωση την ΑΕΛ, η οποία είναι μια διαφορετική ιστορία. Μια ομάδα με περιορισμένο μπάτζετ που έκανε μια εξαιρετική πορεία πέρσι, εκμεταλλευόμενη την αστάθεια και τα λάθη άλλων ομάδων.

Ανδρέας Ανδρέου


BET ON ALFA: Παίξε online και πάρε Bonus 100% με την πρώτη κατάθεση μέχρι 100 Ευρώ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ