• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
«Ο ΠτΔ έβγαλε κάρτα φιλάθλου σε ευρωπαϊκό παιχνίδι»
12/07/2019 13:43
«Ο ΠτΔ έβγαλε κάρτα φιλάθλου σε ευρωπαϊκό παιχνίδι»

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΠΟΕΛ Νεκτάριος Πετεβίνος μίλησε στον Super Sport fm 104.0 και μοιραία τοποθετήθηκε για το θέμα της κάρτας φιλάθλου με αφορμή τα όσα έγιναν χθες στην «Αρένα» αλλά και τις πρωινές δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως στον Super Sport fm 104.0.

Στο φιλικό με την Δόξα θα ισχύσει το μέτρο της κάρτας φιλάθλου; «Ζητήσαμε γνωμάτευση από τον ΚΟΑ για να μας απαντήσει».

Τελικά ισχύει ή δεν ισχύσει στα φιλικά; Διίστανται οι απόψεις: «Πέρσι σε φιλικό με την Ουράλ μας είπαν ότι ισχύει. Τώρα προσπαθούμε να επικοινωνήσουμε με την γενική διευθύντρια του ΚΟΑ και αναμένουμε να μας δοθεί νομική γνωμάτευση για το θέμα. Να σας πω την αλήθεια το να έχεις νομική γνωμάτευση ή όχι δεν ξέρω πόσο ρόλο παίζει. Εμείς προσπαθούμε να είμαστε σωστή. Αυτά που συμβαίνουν είναι αστειότητες, ειδικά μετά και το χθεσινό. Όταν μάθαμε ότι και μέσω των Υπουργείων γίνεται έκπτωση προς το νόμο, αντιλαμβάνονται όλοι ότι ο κάθε ένας κάνει ότι θέλει. Όταν η αιτιολογία του γεγονότος είναι ότι μπήκαν μέσα σε αγώνα με διεθνή υπόσταση άτομα χωρίς κάρτα φιλάθλου, την ίδια ώρα που ο ΠτΔ για να μπει σε ευρωπαϊκό αγώνα έβγαλε κάρτα φιλάθλου, οποιοιδήποτε άλλο επιχείρημα δεν χρειάζεται καν να το αναφέρουμε».

**«Θα πάρουμε κι εμείς γνωμάτευση αν δικαιούμαστε να έχουμε στην Ευρώπη οργανωμένα σύνολα με ομοιόμορφα ρούχα για να μας στηρίξουν».

Πως σχολιάζεις τις δηλώσεις του Υπουργού ότι τα σωματεία βγήκαν κερδισμένα γιατί γλίτωσαν τα πρόστιμα; «Τις σχολιάζω με απλό τρόπο. Όπως τις σχολιάσαμε όταν τις παρέθεσε στην Επιτροπή Νομικών. Είπε ότι τα σωματεία πρέπει να είναι ευχαριστημένα που γλίτωσαν τα πρόστιμα. Το 2015-2016 το ΑΠΟΕΛ πλήρωσε 70 χιλιάδες πρόστιμα και πήρε 200 χιλιάδες ευρώ από τα μεμονωμένα εισιτήρια. Είχε κέρδος 130 χιλιάδες ευρώ. Έχουμε 200% ζημιά σε σχέση με προηγούμενα χρόνια. Ανατρέπεται η θέση του Υπουργού».

Γι’ αυτούς που χαρακτηρίζουν επιτυχημένο το μέτρο της κάρτας φιλάθλου; Ανάμεσα τους και ο Υπουργός: «Για το θέμα της πολιτείας και το θέμα επιτυχίας της κάρτας φιλάθλου, η πολιτεία μέσω της βουλής ψήφισε ένα νόμο το 2008. Σήμερα έχουμε 2019. Έντεκα χρόνια μετά τι έχει βελτιωθεί σε σχέση με τιε απαιτήσεις του νόμου στα γήπεδα;. Η πολιτεία τι έκανε από το 2008 για να ελέγξει την εφαρμογή του νόμου;. Μπήκαν κάποιοι φυλακή; δόθηκε εντολή να αλλάξουν κάτι στα γήπεδα;».

Πλέον η επόμενη μέρα σας φέρνει να πορεύεστε με κάρτα φιλάθλου: «Είναι σίγουρο αυτό; Γιατί δεν βλέπουμε να είμαστε υποχρεωμένοι. Δεν χρειάζεται να είσαι νομικός για να αντιληφθείς κάποια πράγματα. Φέτος είχαμε μείωση 155 χιλιάδων εισιτηρίων σε σχέση με πέρσι. Ας μας πουν αυτοί που έκριναν επιτυχές το μέτρο της κάρτας φιλάθλου πόσοι δεν έρχονται για την κάρτα φιλάθλου, και αν ξέρουν τον αριθμό ποιο είναι το πλάνο τους για επιστροφή στα γήπεδα».

**«Εμείς σαν ΑΠΟΕΛ σε ένα χρόνο κάναμε 62 χιλιάδες κάρτες. Οι 72 χιλιάδες που εκδόθηκαν από τον ΚΟΑ δεν αντιπροσωπεύουν ούτε το 1/10 του πληθυσμού της Κύπρου».

Για τα φιλικά και τη νίκη επί της Σαχτάρ: «Μετρούν πολλοί παράμετροι στα φιλικά όπως π.χ. με την Ριέκα ο προπονητής το προσέγγισε ως δύο αγώνες γι’ αυτό έγιναν 50λεπτα τα ημίχρονα. Είχαμε και προβλήματα στον άξονα με τι απουσίες των Άλεφ και Σόουζα και ως εκ τούτου προχώρησε συγκαταβατικές λύσεις. Μοίρασε τα χαφ για να υπάρχει ανταγωνισμός και σαφώς δεν αφήσαμε την καλύτερη εικόνα. Από κει και πέρα δεν παίζει ρόλο για εμάς αν ήταν καλά ή όχι τα φιλικά. Αυτό που μετρά είναι οι επίσημοι αγώνες. Αν πάρουμε π.χ. την Σλόβαν που φάνταζε και φαντάζει σαν το φαβορί με την Σουτζέσκα είδατε πιο είναι το αποτέλεσμα. Στα φιλικά η Σλόβαν έβαζε κατά ριπάς τα γκολ αλλά σε επίσημο παιχνίδι δεν κέρδισε στην έδρα της. Θα περιμένουμε τον επαναληπτικό για να ξέρουμε ποιος θα είναι ο αντίπαλος για να τον αναλύσουμε με λεπτομέρεια. Υπάρχει τριήμερο ρεπό, έχει δοθεί άδεια και θα επιστρέψουν στις προπονήσεις την Δευτέρα οι ποδοσφαιριστές».

Ποιοι ποδοσφαιριστές αντιμετωπίζουν προβλήματα; «Πρόβλημα αντιμετωπίζει ο Μερκής ο οποίος ταλαιπωρείται από τράβηγμα στον δικέφαλο. Για τον Άλεφ είναι θέμα ετοιμότητας. Με το πρόγραμμα που κάνει αισιοδοξούμε ότι με την επιστροφή στην Κύπρο θα μπει στο πλήρες πρόγραμμα».

Το θέμα είναι να μπει σε αγωνιστικό ρυθμό: «Σαφέστατα, αλλά υπάρχουν επιλογές στο ρόστερ».

Σε απάντηση σε μήνυμα ακροατή αλλά και σε μια συζήτηση που υπάρχει εδώ και δέκα μέρες ότι ο Τραμετσάνι δεν πάει τον Άλεφ: «Ο Άλεφ δεν έπαιξε στα φιλικά γιατί δεν είναι έτοιμος. Το λέω εδώ και δέκα μέρες ότι δεν ήταν έτοιμος από πλευράς φυσικής κατάστασης ενώ ένιωθε και μια ενόχληση. Πέρασε από MRI το οποίο ήταν καθαρό και είναι θέμα φυσικής κατάστασης πλέον. ».

Με τον  Σάβιτς προκύπτει κάποια εξέλιξη; «Μας ενδιαφέρει αλλά δεν υπάρχει κατάληξη αυτή την στιγμή. Δεν μπορώ να πω ότι είμαστε κοντά στο να καταλήξουμε όπως δεν μπορώ να πω ότι το σήμερα ή το αύριο είναι υποκειμενική έννοια στις μεταγραφικές καταστάσεις. Να περιμένουμε οριστική κατάλληλη γιατί αν δεν υπάρξουν υπογραφές δεν θα προχωρήσει τίποτα».

Στην Ελλάδα γράφουν ότι είστε κοντά σε συμφωνία με τον Παναθηναϊκό για παραχώρηση του Ζαχίντ: «Κάθε μέρα είναι τα δημοσιεύματα για τον Ζαχίντ. Δέχομαι τηλεφωνήματα από συναδέλφους στην Ελλάδα και τους δίνω την ίδια απάντηση, ότι δεν υπάρχει κάτι. Υπάρχει ενδιαφέρον από τον Παναθηναϊκό, το ΑΠΟΕΛ ζητάει κάποια πράγματα και εφόσον τα πάρει θα αποχωρήσει από το ρόστερ ο ποδοσφαιριστής».


btm