• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
«Εφόσον λύσει το συμβόλαιό του…» (τι είπε για τα φιλικά)
15/07/2019 13:10
«Εφόσον λύσει το συμβόλαιό του…» (τι είπε για τα φιλικά)

Ο εκπρόσωπος τύπου της Ανόρθωσης, Σάββας Πηλακούτας, μίλησε στον Super Sport FM 104.0 για την αναχώρηση της αποστολής για Ολλανδία, τα φιλικά, για τις περιπτώσεις Αρτυματά και Στυλιανού και για τα αγωνιστικά δεδομένα.

Αύριο αναχωρεί η Ανόρθωση για το βασικό στάδιο προετοιμασίας στην Ολλανδία: «Όντως, τα ξημερώματα ουσιαστικά στις 04:00 αναχωρεί η αποστολή για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Πραγματοποιήσαμε το αρχικό στάδιο στις Πλάτρες, είχαμε το φιλικό με την Ζάμαλεκ και τον Εθνικό, θα κάνουμε την προπόνηση σήμερα το απόγευμα και θα αναχωρήσουμε αύριο. Ανακοινώσαμε και τα τέσσερα φιλικά που θα δώσουμε στην Ολλανδία. Δεν αποκλείεται να διευθετηθεί και πέμπτο φιλικό. Αρχικά θα αγωνιστούμε με την Ολλανδική Γκόου Αχέντ Ίγκλς, την Αλ Ταγουόν της Σαουδικής Αραβίας, την Ολλανδική Εξελσιόρ και την Σαράχ από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Η Σαράχ, έχει στόχο να κατακτήσει το Ασιατικό Τσάμπιονς Λιγκ. Το τελευταίο φιλικό είναι και το πιο δυνατό που θα δώσουμε».

Θα υπάρχει κάποιο φιλικό που θα μεταδοθεί τηλεοπτικά; «Γίνεται μια συζήτηση με την Cablenet για το παιχνίδι με την Εξελσιόρ. Πρέπει να καταβληθεί μια προσπάθεια από όλους για να είναι το τηλεοπτικό. Είναι το κόστος, να θέλει και η ομάδα που θα αντιμετωπίσουμε να είναι και τηλεοπτικό. Αν υπάρχει συμφωνία για αυτό, θα ενημερώσουμε. Δεν έχει διευθετηθεί πάντως μέχρι στιγμής το οτιδήποτε».

Έχουν διευθετηθεί και φιλικά με την επιστροφή σας; «Με τον ερχομό μας από την προετοιμασία θα παίξουμε με την Αγία Νάπα στις 3 Αυγούστου, γίνονται κάποιες συζητήσεις για να δώσουμε φιλικό με την Ομόνοια στις 10 Αυγούστου. Όταν οριστικοποιηθούν και κάποια άλλα, θα ενημερώσουμε τον κόσμο».

Υπάρχει ικανοποίηση για την προετοιμασία μέχρι στιγμής; «Ο προπονητής εξέφρασε την ικανοποίησή του με την προετοιμασία μέχρι στιγμής. Ξεκινήσαμε νωρίς την προετοιμασία μας χωρίς να έχουμε κάποιες επίσημες υποχρεώσεις. Το κάναμε αυτό με το να αξιολογήσουμε την ομάδα, με τον τρόπο που αγωνίζεται και ο προπονητής άρχισε να βγάζει τα δικά του συμπεράσματα, καθώς χρησιμοποίησε δυο ενδεκάδες σε κάθε φιλικό. Έτσι, θέλει να δει τον καθένα ξεχωριστά».

Για την περίπτωση Αρτυματά και τον Στυλιανού αν ενδιαφέρει; «Για τον Αρτυματά μιλήσαμε ξανά. Μας ενδιαφέρει, δεν έχει αλλάξει κάτι τις τελευταίες ημέρες. Επίσης, μας ενδιαφέρει, ο κάθε αξιόλογος κύπριος ποδοσφαιριστής. Προτιμούμε τη δεδομένη στιγμή να μην που με οτιδήποτε. Τονίζω όμως πως, εφόσον ο οποιοσδήποτε Κύπριος ποδοσφαιριστής λύσει το συμβόλαιό του με την ομάδα του και ο Τιμούρ βλέπει ότι κάνει στο πλάνο του, μας ενδιαφέρει. Αυτή τη στιγμή δεν έχει γίνει κάποια κίνηση ή πρόταση».

Για τις επόμενες κινήσεις: «Αξιολογούνται διάφορες περιπτώσεις, είμαστε σε συζητήσεις με κάποιους ποδοσφαιριστές όμως ο προπονητής θέλει να κάνει την καλύτερη δυνατή επιλογή. Βρισκόμαστε στο στάδιο αξιολόγησης. Από μέρα σε μέρα μπορούν να προκύψουν εξελίξεις».

Για τους Οκριασβίλι και Κατσαράβα, αν ξεπέρασαν τα προβλήματα που αντιμετώπισαν: «Προσπαθεί η τεχνική ηγεσία να είναι πιο προσεχτική. Και ο Νικολάου είχε ένα κτύπημα στο κεφάλι και έτσι προληπτικά, έγινε αλλαγή στο φιλικό με τον Εθνικό και πέρασε ο Αρτυματάς. Προληπτικά έμειναν εκτός και οι Οκριασβίλι και Κατσαράβα. Πάντως, έκανε κανονικά προπόνηση την Πέμπτη ο Κατσαράβα. Ένιωσε ένα τράβηγμα ο Οκριασβίλι όμως θεωρούμε πως με την άφιξη της αποστολής στην Ολλανδία ότι θα μπει κανονικά στο πρόγραμμα».


btm