• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Τα 11 πρόσωπα του Wimbledon
15/07/2019 10:55
Τα 11 πρόσωπα του Wimbledon

Μετά από δυο εβδομάδες γεμάτες με ωραίο και υψηλού επιπέδου τένις το Wimbledon 2019 αποτελεί παρελθόν…

Πέρασε στην ιστορία για πολλά και σπουδαία επιτεύγματα και ρεκόρ όπως εκείνο του μεγαλύτερου σε διάρκεια (4.55 ώρες) τελικού στους άνδρες.

Το Wimbledon 2019 από την 1η έως την 14 Ιουλίου το “σημάδεψαν” πολλά πρόσωπα με μικρές και μεγάλες ιστορίες.

Το gazzetta.gr επέλεξε 11 πρόσωπα που έγραψαν ιστορία στο τουρνουά και σας τα παρουσιάζει:

1. Νόβακ Τζόκοβιτς 

Στο Λονδίνο κέρδισε το 16ο Grand Slam και το 5ο Wimbledon. Ο Σέρβος έγραψε ιστορία κερδίζοντας και 2 Grand Slam μέσα στο 2019 και επικράτησε για 3 φορά σε ισάριθμους τελικούς του Ρότζερ Φέντερερ. Έφτασε στους 75 τίτλους και θα μείνει στην ιστορία του τουρνουά ως ένας από τους δυο που έπαιξαν στον μεγαλύτερο σε διάρκεια τελικό του τουρνουά. Είναι ο πρώτος που κερδίζει τον τίτλο σε τελικό με τάι μπρέικ.

2. Ρότζερ Φέντερερ. 

Πλησιάζοντας στα 38 έφτασε στον 12ο τελικό του σε Wimbledon και στον 31ο του σε Grand Slam. Στο 5ο σετ είχε δυο ευκαιρίες να πάρει τον 9ο τίτλο αλλά δεν τα κατάφερε. Τότε με τον Ναδάλ τώρα με τον Τζόκοβιτς είναι ο μόνος που έχει παίξει και στους δυο μεγαλύτερους σε διάρκεια τελικούς αλλά τους έχει χάσει και τους δυο. Στην διάρκεια του ξεπέρασε τις 100 νίκες στο Wimbledon και έγινε ο πρώτος που το πέτυχε σ’ όλα τα Grand Slam. Συμμετείχε για 21η συνεχή χρονιά που είναι και αυτό ρεκόρ.

3. Σιμόνα Χάλεπ 

Είναι η πρώτη αθλήτρια από την Ρουμανία που καταφέρνει να κερδίσει τον τίτλο. Μετά από το Roland Garros του 2018 φτάνει στην κορυφή και το 2019 στο Wimbledon στην πρώτη της συμμετοχή στον τελικό. Στην διάρκεια του τουρνουά “πετάει’ εκτός παίκτριες όπως η Αζαρένκα, η Γκάουφ, η Σβιτολίνα και στον τελικό κερδίζει την Σερένα Ουίλιαμς. Ανεβαίνει από το Νο7 στο Νο4.

4. Σερένα Ουίλιαμς 

Η γεννημένη το 1981 Αμερικανίδα παίκτρια παίζει τον 11ο τελικό της στο Wimbledon και συνάμα τον 32ο της σε Grand Slam. Η τύχη δεν τα έφερε έτσι ώστε να κερδίσει τον τελικό αλλά παραμένει… μύθος του αθλήματος και η μοναδική με 23 Grand Slam. Γνωρίζει την ήττα για 2ο σερί τελικό αλλά παραδέχεται την αντίπαλο της.

5. Κόκο Γκάουφ 

Είναι το πρόσωπο της 1ης εβδομάδας στο Wimbledon. Στα 15 της χρόνια είναι η νεότερη που θα προκριθεί από τα προκριματικά στο ταμπλό. Στον 1ο γύρο θα κερδίσει την 39χρόνη Βένους Ουίλιαμς και θα φτάσει έως τους “16” όπου θα χάσει από την Σιμόνα Χάλεπ. Έγραψε ιστορία και το όνομα της θα το συναντάμε σε κάθε μεγάλο τουρνουά…

6. Μπαουτίστα Αγκούτ 

Δεν είχε υπολογίσει σωστά τα πράγματα και αναγκάστηκε ν’ αναβάλει το μπάρτσελορ πάρτι που είχε προγραμματίσει. Δεν τον πείραξε και πολύ όμως αφού έφτασε για πρώτη φορά στην καριέρα του σε ημιτελικό Grand Slam. Ο Ισπανός εκεί … πέτυχε τον Τζόκοβιτς και αν και τον είχε κερδίσει δυο φορές μέσα στο 2019 παραδόθηκε στις ορέξεις του.

7. Μπάρμπορα Στρίτσοβα 

Η Τσέχα στα 33 της έφτασε για πρώτη φορά στα ημιτελικά στο απλό. Εκεί αποκλείστηκε από την Σερένα αλλά αναμείφθηκε για την υπομονή της αφού συμμετείχε για 16η χρονιά στο τουρνουά. Με φόρα από το απλό κερδίζει το διπλό μαζί με την Σιεχ. Είναι ο πρώτος Grand Slam τίτλος της. Ποτέ δεν είναι αργά.

8. Άντι Μάρεϊ 

Είναι ο μοναδικός παίκτης από την Βρετανία που κάνει υπερήφανους τους Άγγλους τις τελευταίες δεκαετίες με τις κατακτήσεις τίτλων Grand Slam. Τον Ιανουάριο του 2019 ανακοίνωσε ότι λόγω τραυματισμών κρεμάει τη ρακέτα του αλλά επέστρεψα στα διπλά στο Queen’s πριν από το Wimbledon. Έπαιξε και εκεί στο διπλό αλλά και στο διπλό μικτό μαζί με την Σερένα Ουίλιαμς. Δεν έφτασαν πολύ μακριά αλλά όλα τα φώτα έπεσαν πάνω στο σπουδαίο δίδυμο!

9. Καμπάλ-Φαράχ 

Είναι οι πρώτοι παίκτες από την Κολομβία που κερδίζουν Wimbledon. Ο Χουάν Σεμπαστιάν Καμπάλ και ο Ρομπέρτ Φαράχ τα κατάφεραν στον τελικό του διπλού στους Μαχούτ-Βάσελιν και έκαναν περήφανους τους συμπατριώτες τους!

10. Μάρκος Παγδατής 

Ο δικός μας Μάρκος Παγδατής επέλεξε το Wimbledon για να κλείσει την σπουδαία καριέρα. Το τελευταίο του παιχνίδι ήταν κόντρα στον Ιταλό Ματέο Μπερετίνι και έπειτα μοίρασε τα υπάρχοντα του στον κόσμο! Έφυγε με ψηλά το κεφάλι την 4η Ιουλίου 2019, 15 χρόνια μετά από το Euro 2004, το οποίο ήταν πηγή έμπνευσης για εκείνον. Έφτασε σε τελικό στο Australian Open και σε ημιτελικό σε Wimbledon.

11. Άσλεϊ Μπάρτι 

Ήταν και είναι το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης. Η Αυστραλή μετά από τη νίκη της στο Roland Garros ήταν το μεγάλο φαβορί και για το Wimbledon αλλά έστειλε πολύ κόσμο στον… κουβά. Αποκλείστηκε στον 4ο γύρο αλλά ήρθαν έτσι τα πράγματα και έμεινε στο Νο1.


btm