• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Το μήνυμα του Μπεργκ (ΔΗΛΩΣΕΙΣ)
17/08/2019 14:44

Στην ιστοσελίδα της Ομόνοιας μίλησε ο προπονητής της ομάδας Χένινγκ Μπεργκ.

Το αρχικό σχόλιο του κ. Μπεργκ για το χθεσινό φιλικό παιχνίδι με την ΑΕΛ: «Ήταν συνολικά μια καλή εμφάνιση. Καθυστερήσαμε λίγο να προσαρμοστούμε στον αγώνα και στο ξεκίνημα δεν κρατούσαμε τις θέσεις μας στο γήπεδο όπως θα έπρεπε. Όμως μετά τα πρώτα 20-25 λεπτά γίναμε καλύτεροι και δείξαμε αρκετά θετικά στοιχεία. Φυσικά είναι πάντα ωραίο να κερδίζεις. Είχαμε ευκαιρίες για να πετύχουμε περισσότερα γκολ. Επίσης, καλό ήταν που κρατήσαμε ανέπαφη την εστία μας. Ο αντίπαλος έφτιαξε κάποιες ευκαιρίες όμως φάνηκε ξανά ότι ο Ουζόχο είναι καλός τερματοφύλακας και έκανε σημαντικές αποκρούσεις. Σε γενικές γραμμές ήταν ένα καλό παιχνίδι προετοιμασίας πριν την έναρξη της σεζόν».

Για το ξεκίνημα της σεζόν και την εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα ο κ. Μπεργκ σημείωσε: «Αναμένουμε την έναρξη της σεζόν. Είμαστε σε ικανοποιητικό επίπεδο αυτή τη στιγμή. Έχω την αίσθηση ότι η ομάδα αναπτύσσεται και βελτιώνεται. Είμαστε καλύτεροι τώρα σε σχέση με το πώς ήμασταν όταν ξεκινήσαμε προπονήσεις. Η ομάδα αγωνίζεται καλύτερα, το στήσιμο μας στο γήπεδο βελτιώνεται, η ομαδική λειτουργία σε άμυνα και επίθεση γίνεται καλύτερη. Αυτά είναι θετικά στοιχεία. Αυτά είναι που περιμένω ως προπονητής όταν δουλεύω με την ομάδα. Πρέπει να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε. Έχουμε αρκετούς νέους ποδοσφαιριστές οπότε τα περιθώρια βελτίωσης είναι μεγάλα τόσο όσο αφορά την ατομική μας απόδοση, όσο και ως ομάδα. Οι ποδοσφαιριστές δείχνουν καλή συμπεριφορά και νοοτροπία, είναι συγκεντρωμένοι και προσπαθούν για το καλύτερο δυνατό σε κάθε προπόνηση και παιχνίδι. Αυτό είναι το πιο σημαντικό για εμένα».

Όσο αφορά τα αγωνιστικά λεπτά που παίρνουν οι ποδοσφαιριστές μέσα από τα φιλικά παιχνίδια, ο κ. Μπεργκ σχολίασε: «Το ζητούμενο από το χτεσινό παιχνίδι αλλά και από το σημερινό είναι οι ποδοσφαιριστές να αγωνιστούν όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο μπορούν. Βέβαια σε κάποιες θέσεις οι ποδοσφαιριστές κουράζονται περισσότερο σε σχέση με κάποιες άλλες. Επίσης, έχουμε ποδοσφαιριστές που είναι σε διαφορετικό επίπεδο ετοιμότητας από κάποιους άλλους καθώς ήρθαν πιο αργά στην ομάδα. Για παράδειγμα ήταν θετικό που έπαιξαν χθες οι Ορτέγα, Έζρα και Μποτεάκ. Έδειξαν ότι τα επίπεδα φυσικής τους κατάσταση πλησιάζουν στο σημείο που πρέπει να βρίσκονται. Ακόμη, σημαντικό ήταν και για τους υπόλοιπους παίκτες που έπαιξαν 90 λεπτά διότι τώρα που αρχίζει η σεζόν θα χρειάζονται 90 λεπτά αγώνα».

Σε σχέση με το σημερινό φιλικό παιχνίδι απέναντι στη Νέα Σαλαμίνα ο κ. Μπεργκ σχολίασε: «Από τη Δευτέρα θα αρχίσουμε να σκεφτόμαστε την πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Σήμερα έχουμε άλλο ένα φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας στο οποίο θα παίξουν όσοι ποδοσφαιριστές δεν έπαιξαν χθες. Είναι καλή ευκαιρία για αυτούς να πάρουν αγωνιστικά λεπτά πριν την έναρξη της σεζόν, ώστε να έχουμε σχεδόν όλους μας τους παίκτες έτοιμους να παίξουν σε ένα καλό επίπεδο. Θα είναι ένα σημαντικό παιχνίδι προετοιμασίας και ανυπομονώ να το παρακολουθήσω».

Κλείνοντας ο κ. Μπεργκ αναφέρθηκε και στην χθεσινή παρουσία του κόσμου στο Τσίρειο στάδιο: «Ήταν πολύ καλό που είχαμε αρκετό κόσμο στο πλευρό μας και στο φιλικό με την ΑΕΛ. Η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι λαοφιλής ομάδα και είναι πολύ σημαντικό που μας ακολουθεί ο κόσμος στα παιχνίδια μας. Ήταν ιδιαίτερα θετικό το συναίσθημα των ποδοσφαιριστών που είδαν τον κόσμο στην κερκίδα. Η υποστήριξή του έχει μεγάλη σημασία για εμάς και αποτελεί πολύτιμη βοήθεια για ποδοσφαιριστές μας».


btm