• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Η ατάκα, το «σταύρωμα», ο εκτεθειμένος…
11/09/2019 08:57
Η ατάκα, το «σταύρωμα», ο εκτεθειμένος…

Κάτι σαν ξέσπασμα ήταν οι δηλώσεις του Ρόμαν Ντουμπόφ. Μαθαίνοντας τα όσα λέγονται και γράφονται για τα λεφτά που δαπανήθηκαν προς όφελος της νέας ομάδας, ενοχλήθηκε και βγήκε στην αντεπίθεση με τη χθεσινή συνέντευξή του.
Έχει δικαίωμα ο Ρώσος να υπεραμυνθεί της κάθε απόφασης που αφορά την ομάδα του. Δικό του θέμα είναι πόσα θα πληρώσει σε κάθε ποδοσφαιριστή και αφού τους πληρώνει, θεωρώ πως οφείλουμε να το σεβαστούμε.
Επίσης. Δεν πρέπει να βλέπουμε αρνητικά το νέο σκηνικό για την ομάδα της Πάφου. Τουναντίον. Είναι καλό για το ποδόσφαιρό μας. Όσο οι Ρώσοι επενδυτές δείχνουν συνέπεια στις υποχρεώσεις τους, δεν μας πέφτει λόγος να αμφισβητήσουμε την εκεί παρουσία τους.
Άρα λοιπόν, το δίκαιο είναι με το μέρος του Ντουμπόφ. Ας κάνει όσο μπάτζετ θέλει, αφού μπορεί να το πληρώνει. Όσο για το financial fair play και αν αυτό τηρείται από τους Ρώσους, υπάρχει αρμόδιο τμήμα στην ΚΟΠ να το ελέγξει.
Ο κύριος Ντουμπόφ ήταν στο Σαν Μαρίνο με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας. Μην το ξεχνάτε αυτό, με την όποια σημασία μπορεί να είχε η εκεί παρουσία του.
Η ατάκα του Ρώσου
που έχει σημασία

Στα πολλά που δημοσιοποίησε μέσω της συνέντευξής του ο κύριος Ντουμπόφ, θεωρώ ότι έχει μεγάλη σημασία και μεγάλη δόση αλήθειας η ατάκα που θα διαβάσετε στη συνέχεια.
«Πιστεύω η ομοσπονδία και η Κύπρος γενικότερα πρέπει να εκτιμήσουν και να σεβαστούν αυτό το γεγονός ότι ανοίγουμε μια νέα εποχή στο κυπριακό ποδόσφαιρο, όταν παίκτες από κορυφαία πρωταθλήματα στον κόσμο έρχονται απευθείας στην Κύπρο. Νομίζω είναι μία μεγάλη προωθητική κίνηση για όλη την Κύπρο».
Εδώ λοιπόν, ο Ντουμπόφ κτύπησε κέντρο. Γιατί είναι αλήθεια, ότι κατάφερε να φέρει ποδοσφαιριστές που ακόμα και οι παραδοσιακά μεγάλες ομάδες δεν μπορούσαν να δελεάσουν και να τους οδηγήσουν στη χώρα μας.
Είναι επίσης αλήθεια, ότι η Πάφος, μέσα από τη νέα τάξη πραγμάτων ανοίγει μια νέα σελίδα και φέρνει μια νέα εποχή στο κυπριακό ποδόσφαιρο.
Υπάρχει Κύπριος φίλαθλος που να μην ασχολείται με αυτή την ομάδα και να μην ρωτά μέχρι πού μπορεί να φθάσει στο ποδοσφαιρικό μας πρωτάθλημα;
Το «σταύρωμα»
Βουκομάνοβιτς
Την επόμενη μέρα της συμφωνίας Απόλλωνα-Βουκομάνοβιτς είχα προλάβει να γράψω ότι θα είναι άδικο να κρίνουμε το Σέρβο προπονητή προτού δούμε την ομάδα στο γήπεδο.
Φαίνεται όμως ότι κάποιοι φίλοι του Απόλλωνα βιάζονται πολύ. Ξεκίνησαν να κάνουν κριτική στη διοίκηση, με τη δικαιολογία ότι δεν έχει αξιόλογη καριέρα στο ενεργητικό του.
Μέχρι που ήρθε η πρώτη επίσημη δημόσια αντίδραση με τη δήλωση από τον εκπρόσωπο Τύπου, το περιεχόμενο της οποία αξιολογώ σαν θετικό.
Είπε, μεταξύ άλλων, ο Φανούριος Κωνσταντίνου. «Η αλήθεια είναι ότι άπαντες στο ποδόσφαιρο και στη ζωή κρινόμαστε καθημερινά και στο ποδόσφαιρο κάθε Σαββατοκύριακο. Το αποτέλεσμα είναι αυτό που μετρά. Το σημαντικό για εμάς είναι ότι ο νέος προπονητής έδειξε ότι είναι πλήρως συνειδητοποιημένος. Το μόνο που απομένει είναι πώς θα ανταποκριθεί. Κρατάμε μικρό καλάθι για όλους και καθρέφτης είναι το γήπεδο».
Αυτό πρέπει να έχουν στο μυαλό οι Απολλωνίστες. Να πάνε το Σάββατο στο γήπεδο για τον αγώνα με την Πάφο καθώς και στα επόμενα παιχνίδια για να δουν πώς θα παίξει η ομάδα τους και μετά να αξιολογήσουν την πρόσληψη του νέου προπονητή.
Οι νεαροί διεθνείς
εξέθεσαν τον κόουτς
Δεν είναι μέτρο σύγκρισης το Σαν Μαρίνο. Ο αντίπαλος της Εθνικής μας είναι ίσως η πιο αδύνατη εθνική ομάδα στην Ευρώπη. Ακόμα και αν κάποιοι θέλησαν να βρουν κάποια στατιστικά στοιχεία για να δώσουν δυναμική στη νίκη και να αξιολογήσουν σαν θετική την εμφάνιση.
Αυτοί που θέλησαν να κάνουν την πιο πάνω αξιολόγηση, απέφυγαν να πουν και την άλλη μεγάλη αλήθεια.
Ότι δηλαδή, ο κύριος Μπεν Σιμόν, έμεινε εκτεθειμένος μέσα από το 4-0 και ειδικά μέσα από την εμφάνιση των νεαρών διεθνών.
Ο Κωστή, ο Πίττας, ο Σπόλιαριτς που έμειναν στον πάγκο με το Καζακστάν, ήταν βασικοί και από τους πρωταγωνιστές του αγώνα της Δευτέρας.
Έστειλαν το μήνυμα στον προπονητή, ότι δεν έχει δικαίωμα να επιλέγει τα παιχνίδια που θα τους χρησιμοποιεί.
Γιατί, αυτό ακριβώς έκανε ο κύριος Ραν Μπεν Σιμόν. Για δικούς του λόγους, επέλεξε να μην τους υπολογίσει με το Καζακστάν. Και δεν είναι μόνο οι τρεις παίκτες. Είναι και άλλοι τους οποίους όσο είναι στον πάγκο της Εθνικής, οφείλει να τους προσέξει και να τους αξιοποιήσει με σωστό τρόπο.

Μιχάλης Παπαγεωργίου

 


btm