Λεχτήκαν και γραφτήκαν πολλά στα τελευταία ειδικά χρόνια για την Εθνική μας ομάδα των Ανδρών, από ισοπεδωτική κριτική έως και διθύραμβοι.
Και επειδή σε όλους τους τομείς ή τουλάχιστον σε πλείστους, είμαστε η χώρα της υπερβολής, ούτε η μια άποψη έχει βάση ούτε και η άλλη.
Η αλήθεια είναι απλή και όσοι προσπαθούν είτε να ωραιοποιήσουν είτε και να μηδενίσουν την εικόνα της ομάδας μας, σφάλλουν.
Η Εθνική στα τελευταία χρόνια έκανε μεγάλη προσπάθεια με τον Πάμπο Χριστοδούλου, έκανε ντέρμπι πραγματικό την είσοδο στα μπαράζ με τη Βοσνία και χάθηκε στο τελευταίο ματς στο ΓΣΠ η πρόκριση ενώ έγινε ρεκόρ προσέλευσης κόσμου σε προκριματική φάση από το 1960 και εντεύθεν.
Η Εθνική με τον Μπεν Σιμόν, έκανε ουσιαστικά πέραν από τις νίκες με τον Άγιο Μαρίνο δύο νίκες με Σλοβενία και Βοσνία, αλλά υποβιβαστήκαμε κατηγορία.
Έχει στα θετικά ότι έδωσε και συνεχίζει να το πράττει, χρόνο μπόλικο σε νεαρούς παίκτες πάνω στους οποίους μπορεί να στηριχτεί η ομάδα για πολλά χρόνια, αλλά δεν επέτυχε έως τώρα κάτι το σημαντικό και κυρίως είναι μακριά από την υπέρβαση για την οποία έκανε και στην προηγούμενη διοργάνωση και στην υφιστάμενη, αναφορά.
Το ερώτημα είναι πώς προχωρεί η ομάδα από εδώ και πέρα.
Για πρόκριση δεν τίθεται θέμα, άρα το πιο ψηλό για να κυνηγήσει η Εθνική είναι η τρίτη θέση. Γι’ αυτή έκανε λόγο στον Άγιο Μαρίνο ο Ισραηλίτης προπονητής. Αν τα καταφέρει θα είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός γιατί στις προηγούμενες διοργανώσεις ποτέ δεν το καταφέρναμε.
Αν όμως περάσουμε μόνο τον Άγιο Μαρίνο και δούμε την πλάτη πέραν του διδύμου Βέλγιο και Ρωσία, της Σκοτίας και του Καζακστάν, θα είναι μια τεράστια αποτυχία που θεωρώ θα έχει προεκτάσεις.
Δεν μπορεί η Εθνική για πρόκριση με αντίπαλους πολύ πιο μεγάλου βεληνεκούς είναι το ένα, το άλλο είναι οι υποσχέσεις που δεν υλοποιούνται αλλά κυρίως η τελική κατάληξη στον πίνακα. Θα αναμένουμε τη συνέχεια, έχοντας κατά νου τα δύο ακραία σενάρια αλλά κυρίως την ωμή πραγματικότητα…

Στέλιος  Παπαμωϋσέως


BET ON ALFA: Παίξε online και πάρε Bonus 100% με την πρώτη κατάθεση μέχρι 100 Ευρώ

Πάρε €5 Δωρεάν Στοίχημα Χωρίς Κατάθεση από Parimatch

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ