• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
«Ενθουσιασμένοι που θα παίξουμε για αυτούς τους φιλάθλους»
12/09/2019 15:22

Με φόντο την Ακρόπολη για λόγους συμβολισμού, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ παρουσίασε τα έξι νέα πρόσωπα που θα φορούν φέτος την «πράσινη» φανέλα, τα οποία έκαναν μία πρώτη επίσημη τοποθέτηση για την επερχόμενη σεζόν και εν συνεχεία απάντησαν στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Με μότο το «Είμαστε η Αθήνα», με την τοποθεσία να επιλέγεται για λόγους συμβολισμού, στο «Dionysos Zonar’s», κάτω από την Ακρόπολη και με τη φράση «ο Παναθηναϊκός είναι ομάδα σύμβολο της Αθήνας» να κυριαρχεί, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ παρουσίασε τα έξι νέα μεταγραφικά της αποκτήματα. Ο λόγος για τους Τζίμερ Φριντέτ, Γουέσλι Τζόνσον, Ταϊρίς Ράις, Μπεν Μπέντιλ, Ρίον Μπράουν και Τζέικομπ Γουάιλι.Όλοι τους έκαναν μία πρώτη τοποθέτηση, στην οποία «συμφώνησαν» πως η παρουσία του κόσμου στην προετοιμασία της Πορταριάς και ακόμα περισσότερο αυτή που αναμένουν να δουν στο ΟΑΚΑ, σε συνδυασμό με την ιστορία της ομάδας και την παράδοσή της στη Euroleague ήταν οι βασικοί λόγοι που τους έφεραν στο «τριφύλλι».

Φριντέτ: «Παναθηναϊκός όπως… Ακρόπολη»

Ο νεοφερμένος Αμερικανός γκαρντ και πρώην NBAer, Τζίμερ Φριντέτ είπε: «Νιώθω υπέροχα με την ευκαιρία να παίξω για τον Παναθηναϊκό. Δεν μιλάω ακόμα καλά ελληνικά αλλά κάτι κατάλαβα από αυτά που είπε ο Μάνος Παπαδοπουλος, ότι ο Παναθηναϊκός είναι σύμβολο της Αθήνας, όπως και η Ακρόπολη αποτελεί σύμβολο σε όλο τον κόσμο. Συνεπώς είμαι χαρούμενος που θα είμαι μέρος αυτής της ομάδας και θα παίξω με αυτούς τους οπαδούς που είναι πολύ παθιασμένοι με την ομάδα. Θέλω να τους δείξουμε τον καλύτερο εαυτό και δεν βλέπω την ώρα να επιστρέψουν και οι υπόλοιποι συμπαίκτες μου για να αρχίσουμε να κάνουμε το καλύτερο για μία επιτυχημένη σεζόν».

Τζόνσον: «Να συνεχίσουμε την ιστορία του»

Ο έτερος νεοφερμένος εξ Αμερικής και NBA, Γουέσλι Τζόνσον δήλωσε από την πλευρά του: «Είμαι χαρούμενος που είμαι μέρος της ομάδας και της οικογένειας και ειδικά με αυτά τα παιδιά. Όπως είπε ο Τζίμερ, ο Παναθηναϊκός είναι σύμβολο και ανυπομονώ να γνωρίσω κι από κοντά καλύτερα την ιστορία του συλλόγου. Ξέρω κάποια πράγματα, αλλά είναι μία ιστορία που θα θέλαμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να συνεχιστεί. Έχουμε αρχίσει να βρίσκουμε μία χημεία και περιμένουμε να γυρίσουν τα υπόλοιπα παιδιά, έχω ακούσει πολλά για τους φιλάθλους και για την αγάπη που δείχνουν για αυτή την ομάδα. Θα είναι μία εξαιρετική χρονιά, μία διασκεδαστική χρονιά, είμαι ενθουσιασμένος και με πολλή δουλειά ελπίζω να μπορέσουμε να πετύχουμε».

Ράις: «Να κάνουμε το βήμα παραπάνω»

Από μέρους του, ο παίκτης με την μεγαλύτερη εμπειρία στην Ευρωλίγκα, Ταϊρίς Ράις τόνισε: «Είμαι χαρούμενος για την ευκαιρία να παίξω σε αυτή την ομάδα και θέλω να κάνουμε κάτι καλό στην Ευρωλίγκα. Έχουμε πολύ καλό ρόστερ με καλό προπονητή και πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε το βήμα παραπάνω. Τις επόμενες εβδομάδες θα έχουμε κάποια καλά τεστ πριν αρχίσει η χρονιά, όλοι σιγά-σιγά θα αποτελέσουμε ένα πολύ καλό σύνολο με κομμάτια ενός παζλ που θα μπορεί να καλύπτει ο ένας τη θέση του άλλου είμαι έτοιμος για την ευκαιρία».

Γουάιλι: «Τιμή μου να είμαι στον Παναθηναϊκό και στην Αθήνα»

Εν συνεχεία, τον λόγο πήρε ο Τζέικομπ Γουάιλι, λέγοντας: «Είμαι ενθουσιασμένος που είμαι μέλος της ομάδας. Είμαι ένα μήνα στην Αθήνα αλλά νιώθω σαν να βρίσκομαι εδώ ένα χρόνο. Είναι τιμή μου να μένω στην Αθήνα. Είναι σπουδαία εμπειρία, νιώθω ότι ερχόμαστε κοντά ο ένας με τον άλλον, ο προπονητής κάνει πολύ καλή δουλειά, είχαμε δύο φιλικά το τελευταίο διάστημα και θα έχουμε την ευκαιρία να δώσουμε κι άλλα».

Μπέντιλ: «Το καλύτερο για ομάδα και κόσμο»

Ο Μπεν Μπέντιλ από την μεριά του, ανέφερε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ, που είμαι μέλος του Παναθηναϊκού, μία ομάδα με σπουδαία ιστορία, πολύ ανταγωνιστική, με σπουδαίους οπαδούς. Είμαι ενθουσιασμένος και δεν μπορώ να περιμένω να παίξω. Ελπίζω να μπορέσουμε να κάνουμε ό,τι δυνατό για τον σύλλογο και τον κόσμο».

Μπράουν: «Ευτυχής που είμαι εδώ»

Τέλος, ο Ρίον Μπράουν είπε: «Είμαι κι εγώ ευτυχής που είμαι εδώ για να βοηθήσω την ομάδα. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες κάνουμε προπονήσεις κι αυτό με έχει ενθουσιάσει περισσότερο. Ανυπομονώ να αρχίσει η σεζόν».

Σε ερώτηση για τις πρώτες εντυπώσεις τους από την προετοιμασία στην Πορταριά και την παρουσία του κόσμου σε ανοιχτή προπόνηση απάντησαν και οι έξι παίκτες του Παναθηναϊκού.

Ο Φριντέτ απάντησε πως «Δεν είχα την ευκαιρία να ζήσω την ατμόσφαιρα στο γήπεδο, αλλά είμαι ενθουσιασμένος που θα τη ζήσω. ;Exω ακούσει πολλές ιστορίες, έχω δει βίντεο που μου έστειλαν οι οπαδοί, είμαι ενθουσιασμένος που θα το δω από κοντά. Έπειτα, εξαρτάται από εμάς να τους ακολουθήσουμε και να φέρουμε το πάθος τους στο παρκέ».

Ο Γουέσλι Τζόνσον από μέρους του είπε: «Η προπόνηση μπροστά σε ένα ανοιχτό γήπεδο για τους φιλάθλους, μας θρέφει. Είναι αυτό που μας γιγαντώνει, μας κάνει να νιώθουμε καλά, να κάνουμε μία απλή προπόνηση ή ένα φιλικό. Θέλουμε να απορροφούμε ενέργεια από τους φιλάθλους μας και να την επιστρέψουμε μέσα στο γήπεδο, οπότε ανυπομονούμε να παίξουμε μπροστά τους».

Ο Ταϊρίς Ράις πήρε τον λόγο για να πει: «Χρειαζόμαστε την ενέργεια που φέρνουν στην ομάδα, χρειαζόμαστε αυτό το πάθος και είναι ακόμα πιο σημαντικό να το βλέπουμε σε κανονικό παιχνίδι».

Εν συνεχεία, ο Τζέικομπ Γουάιλι από την πλευρά του ανέφερε: «Πολλές φορές κάποιες ομάδες δυσκολεύονται να φέρουν φιλάθλους στο γήπεδο κατά τη διάρκεια αγώνων, πόσο μάλλον σε προπόνηση. ‘Ηταν. λοιπόν, απίθανο για εμάς να δούμε τόσο κόσμο να έρχεται σε ανοιχτή προπόνηση. Είμαστε σίγουροι πως στους μεγάλους αγώνες θα έχουμε τους φιλάθλους μας δίπλα μας να μας ωθούν. Το ΟΑΚΑ θα είναι δύσκολο για τους αντιπάλους μας».

Παράλληλα, ο Μπεν Μπέντιλ είπε: «Είχα δει τους οπαδούς πέρυσι και ήταν αρκετά εντυπωσιακό, άρα είμαι ενθουσιασμένος που θα το νιώσω ακόμα καλύτερα¨φέτος. Μας συναρπάζει να είναι δίπλα μας γιατί δείχνουν ότι νοιάζονται. Το είχα πει στον Ουέσλι και δεν με πίστευε μέχρι που βγήκαμε από τα αποδυτήρια και εντυπωσιάστηκε όταν το είδε».

Τέλος, ο Ρίον Μπράουν σημείωσε ότι: «Όλοι ξέρουμε ότι είναι οι καλύτεροι οπαδοί στην Ευρώπη, ίσως από τους καλύτερους στον κόσμο. Φωνάζουν, τρελαίνονται, ακόμα και στην προετοιμασία είδαμε τους φιλάθλους της περιοχής και ήταν πολύ όμορφο. Ήταν ωραίο να περπατάς στον δρόμο μετά την προπόνηση και να σου μιλάνε. Σου δίνει μεγάλο ενθουσιασμό και χαρά να παίζεις μπάσκετ μπροστά τους».

Αναφορικά με τους παίκτες που έχουν αγωνιστεί απέναντι στον Παναθηναϊκό και τι ήταν αυτό που

Όλοι έχουν υπάρξει αντίπαλοι του Παναθηναϊκού, τι ήταν αυτό που τους έπεισε να πουν το “ναι”, οι τέσσερις νεοφερμένοι αθλητές απάντησαν.

Μπέντιλ: «Οι φίλαθλοι αρχικά, ξεκάθαρα, είναι τρελοί και το λέω με την καλή έννοια. Όταν μου δόθηκε η ευκαιρία, την άρπαξα. Και οι φίλαθλοι της περσινής μου ομάδας (Περιστέρι) ήταν καλοί, αλλά όχι όσο τρελοί όσο αυτοί του Παναθηναϊκού. Και φυσικά όταν ήξερα ότι θα παίζω υπό τις οδηγίες του ίδιου κόουτς (Αργύρης Πεδουλάκης), για μένα δεν υπήρχε άλλη απάντηση από το ναι».

Μπράουν: «Οι φίλαθλοι και το πάθος, ανεξαρτήτως έδρας και αντιπάλου που παίζουν. Όταν βλέπεις έναν σύλλογο που έχει τέτοιους φιλάθους, που τον στηρίζουν με πάθος δύναμη και τρέλα, ακόμα και όταν παρακολουθείς τους αγώνες από την τηλεόραση, το να βλέπεις τους παίκτες να είναι μέσα στο γήπεδο και να παίζουν μπροστά σε τέτοιο κόσμο είναι κάτι που δεν μπορείς να παραβλέψεις, και φυσικά όταν έχει τέτοιους ανθρώπους δίπλα σου, όπως ο πρόεδρος, Δημήτρης Γιαννακόπουλος ή ο Μάνος Παπαδόπουλος, δεν μπορείς να μην πας σε μία τέτοια ομάδα».

Ράις: «Ήμουν στην Ευρώπη αρκετά χρόνια όταν πρόκειται για έναν σύλλογο με ιστορία και παράδοση όπως ο Παναθηναϊκός, που σου δίνει την ευκαιρία να αγωνιστείς στην EuroLeague, δεν θα το σκεφτείς παραπάνω. Ήταν εξαιρετική ευκαιρία να είμαι σε μία ομάδα με τέτοια ιστορία και σε τέτοιο επίπεδο».

Γουάιλι: «Πέρυσι ήρθα στην Ευρώπη και έπαιξα, και στην πρώτη μου συμμετοχή ήμουν αντίπαλος του Παναθηναϊκού. Όταν οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού ήρθαν και κατέλαβαν μία γωνία του γηπέδου μας (στην Γκραν Κανάρια) και φώναζαν περισσότερο από τους δικούς μας φιλάθλους ήταν τότε που κατάλαβα πόσο σοβαρά παίρνουν την υποστήριξη της ομάδας, έτσι όταν μου δόθηκε η ευκαιρία να παίξω σε αυτόν τον σύλλογο δεν υπήρχε αμφιβολία ποια θα είναι η απάντηση».

Σε ερώτηση προς τον Τζίμερ Φριντέτ για το τουρνουά στη μνήμη του Παύλου Γιαννακόπουλου και όσα περιμένει να δει εκεί, ο Αμερικανός απάντησε: «Γνωρίζω πως είναι ένα πολύ σημαντικό τουρνουά για τον σύλλογο στη μνήμη του ιδιοκτήτη της ομάδας. Θα κάνουμε την καλύτερη μας προσπάθεια, είναι σημαντικά αυτά τα παιχνίδια γιατί θα βρούμε τα πατήματά μας. Δουλεύουμε πολύ σκληρά αυτές τις μέρες, επιστρέφουν τρεις παίκτες και θα προσπαθήσουμε να δουλέψω ακόμα πιο καλά. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα παίξουμε απέναντι σε σπουδαίους αντιπάλους, ελπίζουμε να παίξουμε καλά. Θα παίξουμε σκληρά γιατί ξέρουμε ότι το γήγπεδο θα έχει εξαιρετική ατμόσφαιρα».

Σε ερώτηση προς τους Φριντέτ και Τζόνσον για την έλλειψη εμπειριας από τη Euroleague, αρχικά ο Τζίμερ Φριντέτ απάντησε: «Τα τελευταία τρία χρόνια είχα την εμπειρία από την Κίνα κι εκεί οι παίκτες είναι πολύ αθλητικοί, το παιχνίδι είναι επιθετικό, φαντάζομαι ότι είναι παρόμοια εδώ. Δεν έχει σημασία αν οι αγώνες γίνονται αν ευρωπαϊκό στυλ ή με αμερικανικό στυλ. Μπορεί να υπάρχουν κάποια διαφορές σε λεπτομέρειες κανόνων αλλά αυτό δεν εμποδίζει έναν επαγγελματία να κάνει τη δουλειά του. Είμαι ενθουσιασμένος που είμαι εδώ, να παίζω ευρωπαϊκό μπάσκετ, θα βγω έξω και θα κάνω αυτό που πρέπει να κάνω. Αυτό δεν αλλάζει, θα είμαι σκληρός, είμαι μέρος της ομάδας και είμαι ενθουσιασμένος που θα το κάνω αυτό».

Από μέρους του, ο Γουέσλι Τζόνσον ξεκαθάρισε: «Είμαι ενθουσιασμένος γιατί για μένα το μπάσκετ είναι παιχνίδι σωματικής επαφής, θέλει να είσαι λίγο πιο αθλητικός, το μυαλό και η σκέψη είναι κάτι που πρέπει να τα μοιράζεσαι με τους συμπαίκτες σου, να δεις που θα κόψουν, που θα βρίσκονται στο γήπεδο για να τους πασάρεις. Αυτά τα βρίσκεις και δεν έχει σημασία τόσο το στυλ του παιχνιδιού. Οι προπονητές είναι εδώ για να ρωτήσεις, αν υπάρχει κάποια λεπτομέρεια να προσέξεις. Εμένα μου έλειπε η σωματική επαφή στο μπάσκετ γιατί η δύναμη είναι η πιο σημαντική».

Τέλος, σε ερώτηση προς τον Ράις, που είναι ο παίκτης με τη μεγαλύτερη εμπειρία στην Ευρωλίγκα, και ποιο πιστεύει ότι θα είναι το δυνατό σημείο του Παναθηναϊκού, ο γκαρντ του «τριφυλλιού» απάντησε: «Το καλύτερο πράγμα που έχουμε είναι πως υπάρχει ευελιξία. Έχουμε πολλά παιδιά που μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα στο παρκέ, να παίξουμε άμυνα σε όλες τις θέσεις, αν καταφέρνουμε να το μεταφέρουμε και στην επίθεση όλα θα είναι καλά. ΄Εχουμε έναν εξαιρετικό γκαρντ τον Καλάθη, το μεγαλύτερο τεστ θα είναι πώς θα αμυνθούμε. Αν αμυνθούμε καλά δεν θα έχουμε πρόβλημα να σκοράρουμε».


btm