• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Τα φαβορί του Champions League
16/09/2019 11:36
Τα φαβορί του Champions League

Λίγες ημέρες έμειναν για την έναρξη του Champions League της σεζόν 2019-20 και η αγωνία των οπαδών των ομάδων που συμμετέχουν, κορυφώνεται. Ωστόσο, εκτός από αυτούς, υπάρχουν και οι… ουδέτεροι, που “διψούν” για θέαμα από την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση του πλανήτη.

Πολλοί είναι εκείνοι που λίγο πριν την πρεμιέρα των ομίλων ή ακόμα και αμέσως μετά την κλήρωση, αναλύουν τα δεδομένα και τις αποδόσεις για να ποντάρουν σε μακροχρόνια προγνωστικά στοιχήματος όσον αφορά κυρίως, την κατάκτηση του τροπαίου.

Η περσινή πρωταθλήτρια

Η περσινή πρωταθλήτρια Ευρώπης Λίβερπουλ, ξεκινά ως τρίτο φαβορί για να κάνει το back to back, με απόδοση 8.00. Οι “Κόκκινοι” με μεγάλη σταθερότητα και διάρκεια στην απόδοσή τους, κατέκτησαν το τρόπαιο με νίκη επί της Τότεναμ (2-0) στον τελικό της Μαδρίτης. Ο Γιούργκεν Κλοπ δεν άλλαξε πολλά στην ομάδα, το ρόστερ παρέμεινε αναλλοίωτο και το συγκρότημα του Μέρσεϊσαϊντ μπορεί να φτάσει εκ νέου ως το τέλος του δρόμου.

Το πρώτο φαβορί

Ωστόσο, καθώς φαίνεται, θα έχει και φέτος ισχυρό ανταγωνισμό από τη Μάντσεστερ Σίτι, η οποία είναι αυτή τη στιγμή το πρώτο φαβορί για να στεφθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης, με απόδοση 4.50. Πέρυσι ήταν μια άλλη αγγλική ομάδα που άφησε εκτός τους “Πολίτες”, η Τότεναμ, η οποία πληρώνει στο 25.00 για να κατακτήσει την κορυφή. Δύσκολο το εγχείρημα για την ομάδα του Ποτσετίνο, εν αντιθέσει με εκείνη του Πεπ Γκουαρδιόλα που θέλει όσο τίποτα πια, να προσθέσει στην τροπαιοθήκη της το Champions League.

Ο διακαής πόθος… των Αράβων

Εξίσου… διακαής πόθος είναι και για την Παρί Σεν Ζερμέν το Champions League, με τους Άραβες ιδιοκτήτες της να ανυπομονούν να τη δουν στην κορυφή της Ευρώπης. Οι εταιρείες προσφέρουν την Παρί σε απόδοση 12.00 για κατάκτηση, όμως το σύνολο του Τόμας Τούχελ “ταλανίζεται” από τη… “Νεϊμαριάδα” και τις τάσεις φυγής του Βραζιλιάνου σούπερ σταρ από το Παρίσι. Επίσης, μέχρι τώρα οι Παριζιάνοι δείχνουν να μην έχουν το “ανάστημα” που απαιτείται για τα μεγάλα ματς στη νοκ-άουτ φάση.

Να ξορκίσει το «δαίμονα» των ρεβάνς

Ανάστημα στο ευρωπαϊκό στερέωμα έχει φυσικά η Μπαρτσελόνα, η οποία έχει κατακτήσει το τρόπαιο πέντε φορές. Παρ’ όλα αυτά, δεν το έδειξε τις δύο πρόσφατες σεζόν, καθώς αποκλείστηκε με ταπεινωτικές ήττες στις ρεβάνς από Ρόμα (3-0) και Λίβερπουλ (4-0) αντίστοιχα. Οι “Μπλαουγράνα” έχουν εδραιώσει την κυριαρχία τους στο ισπανικό πρωτάθλημα και θέλουν να φτάσουν ξανά στην κορυφή της Ευρώπης πάση θυσία. Η απόδοση τη δεδομένη στιγμή για κατάκτηση από του Καταλανούς, είναι στο 6.25 και δίνεται ως το δεύτερο φαβορί.

Εκτός τριάδας η πολυνίκης του θεσμού

Εκτός πρώτης τριάδας των φαβορί είναι η πολυνίκης του θεσμού Ρεάλ Μαδρίτης. Οι “Μερένγκες” προσφέρονται σε απόδοση 11.00 να επιστρέψουν στο θρόνο τους, έπειτα από μία σεζόν και την κατάκτηση από τη Λίβερπουλ. Μια ομάδα με δεκατρείς κατακτήσεις και τρεις συνεχόμενες (2016, 2017, 2018) δε μπορεί να ξεγραφτεί έτσι εύκολα, όμως το σύνολο του Ζιντάν δεν εμπνέει τη δεδομένη στιγμή, για ανάλογο ποντάρισμα. Άλλωστε, η φυγή του Κριστιάνο Ρονάλντο, επηρέασε κατα πολύ τη δυναμική της ομάδας.

Η αύρα του CR7

Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ, είναι και ο λόγος που η Γιουβέντους, είναι στην πρώτη τετράδα των φαβορί για την κατάκτηση. Αυτή τη στιγμή προσφέρεται σε απόδοση 10.00 να γίνει η “Γηραιά Κυρία” το αφεντικό της Ευρώπης τη νέα σεζόν, όμως θα παίξει καταλυτικό ρόλο πώς θα διαχειριστεί το ρόστερ ο νέος τεχνικός του συλλόγου, Μαουρίτσιο Σάρι.

Αναμενόμενη η πρώτη τριάδα των φαβορί για την κατάκτηση του Champions League τη σεζόν 2019/20, με την καθεμία από τις Μάντσεστερ Σίτι, Μπαρτσελόνα και Λίβερπουλ, να θέλουν όσο τίποτα άλλο το τρόπαιο. Από αυτές, ενδεχομένως η Λίβερπουλ να εστιάσει περισσότερο στο εγχώριο πρωτάθλημα, όμως το δέλεαρ του Champions League είναι υψηλό.

Όπως και να ‘χει, η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση του πλανήτη, αναμένεται και φέτος με αμείωτο ενδιαφέρον και τελικό προορισμό την Κωνσταντινούπολη στις 30 Μαΐου το 2020.


btm