• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Το ρόστερ του ΑΠΟΕΛ, η Λίβερπουλ και ο Άρης
17/09/2019 12:37
Το ρόστερ του ΑΠΟΕΛ, η Λίβερπουλ και ο Άρης

Ο προπονητής του Άρη Λιάσος Λουκά μίλησε στον Super Sport fm 104.0 για το πρωτάθλημα της α΄ κατηγορίας, αυτό της β΄ κατηγορίας, για την ομάδα του αλλά και για το Τσάμπιονς Λιγκ.

«Θα δούμε ένα δύσκολο και δυνατό πρωτάθλημα, δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια καθώς όλοι έχουν δυναμώσει. Αν εξαιρέσουμε το ΑΠΟΕΛ-ΑΕΛ όλα τα άλλα παιχνίδια κρίθηκαν στις λεπτομέρειες» είπε αρχικά για το νέο πρωτάθλημα της α΄ κατηγορίας και πρόσθεσε:

«Έχουν ενισχυθεί οι ομάδες, ακολουθούν ένα τρόπο παιχνιδιού με διάβασμα του αντιπάλου και γι’ αυτό ανταποκρίνονται».

Είδαμε και πολλά γκολ σε αυτή την αγωνιστική: «Είναι καλό για τους φιλάθλους τα πολλά γκολ. Υπάρχουν τα λάθη, οι στιγμές αδράνειας. Χθες υπήρχε εναλλασσόμενη υπεροχή, σε κάποια διαστήματα ήταν καλύτερος ο Ολυμπιακός, σε άλλα η Νέα Σαλαμίνα αλλά βάσει ευκαιριών θεωρώ ότι δίκαια νίκησε η Νέα Σαλαμίνα».

Για το κεφάλαιο διαιτησία: «Είναι ένα κομμάτι που διαχρονικά είναι στην πρώτη γραμμή και θα συνεχίσει να είναι. Και οι διαιτητές είναι άνθρωποι αλλά όταν είναι μονόπλευρά τα λάθη είναι χειρότερο. Σίγουρα θα γίνονται και λάθη λόγω πίεσης καθώς όπως προετοιμάζονται οι προπονητές και οι ποδοσφαιριστές προετοιμάζονται και οι διαιτητές. Ελπίζω να αντέξουν την πίεση οι διαιτητές».

Βλέπεις κάποια ομάδα να μπαίνει σφήνα για την 6άδα και να μένει κάποια άλλη εκτός; «Θεωρώ ότι δεν θα είναι η ίδια 6άδα όπως ήταν πέρσι. Κάποιες άλλες ομάδες έκαναν καλές επιλογές και μπορούν να αντέξουν και να είναι εκεί. Αυτό μπορώ να πω για την ώρα».

Για την μάχη του τίτλου: «Θεωρώ ότι το ΑΠΟΕΛ μπορεί να έχει το καλύτερο ρόστερ που είχε ποτέ στην ιστορία του. Ο Απόλλωνας θα είναι εκεί κοντά. Η Ομόνοια δείχνει ότι έγινε γρήγορα ομάδα με πολλούς νέους ποδοσφαιριστές. Αν συνεχίσει ανάλογα θεωρώ ότι μπορεί να αποκτήσει μια δυναμική. Η ΑΕΚ δεν άλλαξε πολύ, είναι ποιοτική ομάδα που μπορεί να ανταγωνιστεί τον οποιονδήποτε. Η Ανόρθωση με τον Τιμούρ έκανε καλό ξεκίνημα με ισοπαλία σε ένα ντέρμπι και νίκη σε και δύσκολη έδρα. Δεν θεωρώ ότι μπορεί να πλησιάσει την 3άδα ή την Ομόνοια».

Για το νέο πρωτάθλημα της β΄ κατηγορίας: «Για πρώτη φορά το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με αυτό τον τρόπο, με ομάδες που έκαναν ψηλά μπάτζετ και με ψηλούς στόχους. Να περιμένουμε να δούμε το νέο τρόπο διεξαγωγής. Όλα είναι θεωρητικά, να αρχίσει το πρωτάθλημα και θα δούμε».

Για το νέο Άρη: «Έχουμε μια διοίκηση του σωματείου με τον πρόεδρο Μάριο Μακρίδη που είναι κοντά μας, τώρα είναι και η εταιρεία με τον Λύσανδρο Λυσάνδρου εκεί κοντά και είναι σημαντικό που είναι όλοι δίπλα μας. Θα είμαστε μια ομάδα που θα αποδίδει καλό ποδόσφαιρο, να το χαίρονται. Θα προσπαθήσουμε να καταφέρουμε να ανέβουμε στην α΄ κατηγορία».

Αρχίζει και το Τσάμπιονς Λιγκ, πως περιμένεις την πρεμιέρα; «Χαρά για εμάς αυτά τα παιχνίδια, να δούμε πράγματα εμείς σαν προπονητές, να κλέψουμε πράγματα. Θεωρώ ότι η πρεμιέρα είναι δύσκολη, κάθε πρεμιέρα κρύβει παγίδες. Οι γηπεδούχοι θα έχουν το πάνω χέρι ανεξαρτήτως ονομάτων ομάδων και απουσιών. Τα Ντόρτμουντ-Μπαρτσελόνα και Νάπολι-Λίβερπουλ ξεχωρίζουν».

Ποια ομάδα πιστεύεις περισσότερο για να φτάσει μακριά και να κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ; «Λόγω προτίμησης θα ήθελα η Λίβερπουλ να το επαναλάβει, είναι η ομάδα μου. Πνίγει τον αντίπαλο, δίνει ρυθμό απίστευτο και μπορεί να το ξανακάνει. Αυτή την στιγμή παίζει το πιο θεαματικό ποδόσφαιρο στον κόσμο».


btm