• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
«Πάντα στο Μακάρειο υπάρχουν δυσκολίες…»
18/09/2019 12:36
«Πάντα στο Μακάρειο υπάρχουν δυσκολίες…»

Ο Ιμανόλ Ιδιάκεθ παραχωρεί δημοσιογραφική διάσκεψη εν όψει του επόμενου αγώνα με τον Ολυμπιακό εκτός έδρας.

«Είναι ένα ακόμη δύσκολο παιχνίδι. Είναι αρκετά δύσκολο παιχνίδι για εκτός έδρας. Ειδικά στο Μακάρειο συναντάμε δυσκολίες και πρέπει να παίξουμε στο 100% για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Πάντα οι ομάδες του Πάμπου Χριστοδούλου έχουν καλή οργάνωση, είναι καλές στο τακτικό κομμάτι, αθλητικές και δυνατές. Πρέπει να προσέξουμε και να δώσουμε το 100% για να φύγουμε νικητές», ανέφερε αρχικά για το παιχνίδι.

Για το τελευταίο παιχνίδι με την Ομόνοια: «Έχουμε διαπιστώσει ξανά εκ νέου, ήταν πολύ καλό παιχνίδι. Το καλό νέο είναι ότι τα κακά που είδαμε στην απόδοση μπορούν να βελτιωθούν. Ήταν πάρα πολύ καλό το πρώτο 20λεπτο. Μετά άλλαξε το παιχνίδι αλλάξαμε και εμείς, αυτό που πρέπει να αντιμετωπίσουμε, είναι ότι μας δημιούργησε πρόβλημα η Ομόνοια με αντεπιθέσεις. Πρέπει να το διορθώσουμε, να διορθώσουμε τις χαμένες μπάλες. Όλα είναι μέρος του παιχνιδιού. Στα καλά μας διαστήματα δεν πετύχαμε γκολ. Για μένα το συμπέρασμα είναι ότι είναι ένα πάρα πολύ καλό μάθημα. Το χειρότερο πνευματικά ήταν η φάση του 1-1, στο τελευταίο λεπτό του α’ ημιχρόνου. Υπήρξαν και καλά σημεία».

Για το αν προβληματίζει το γεγονός ότι η ΑΕΚ σκόραρε μόνο από το σημείο του πέναλτι: «Δεν αποτελεί πρόβλημα το γεγονός ότι έχουμε σκοράρει μόνο από το σημείου του πέναλτι. Τουλάχιστον τρεις φορές βρεθήκαμε στην περιοχή του αντιπάλου. Ακόμη και τα πέναλτι, είναι απόρροια του τρόπου παιχνιδιού. Έχουμε αρκετά καλά που πρέπει να κρατήσουμε από το ντέρμπι. Χρειάζεται χρόνος για να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις. Μπορούμε να παρουσιαστούμε ακόμη καλύτεροι. Έχουμε την ποιότητα και την σωστή αντίληψη».

Για το αν θα γίνουν αλλαγές στον αγώνα της Παρασκευής: «Μάλλον θα κάνουμε κάποιες αλλαγές. Ο Μοϊσόφ πέρασε από MRI και από ότι φαίνεται θα είναι μερικές βδομάδες εκτός μάλλον. Στην περιοχή του γονάτου είναι το πρόβλημα και περιμένουμε τα αποτελέσματα.
Όταν παίζεις με τριάδα στην άμυνα εναντίον τριών επιθετικών προσπαθείς α απομονώσεις τους τρεις ή έχεις την επιλογή να παίξεις με τέσσερις στην άμυνα και να έχεις περισσότερη ασφάλεια. Αυτό που προσπαθήσαμε είναι να βγαίνουν τα μπακ της Ομόνοιας πάνω στους δικούς μας φουλ-μπακ και να έχουν μεγαλύτερο χώρο δράσης οι παίκτες που κινούνται στην επίθεση. Μπορεί να έχει περισσότερη ασφάλεια με άλλο σχήμα αλλά πρέπει να πάρεις και κάποια ρίσκα. Το καλό είναι ότι μπορούμε να κρατάμε την τύχη στα χέρια μας κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Στο πρώτο 20λεπτο η αμυντική μας γραμμή έβγαλε την πίεση και πέρασε τις μπάλες. Μετά το 20λεπτο είχαμε πρόβλημα και ιδιαίτερα στις πτέρυγες. Προσαρμόζεσαι, βλέπεις το πλάνο και προσπαθείς να το βελτιώσεις.
Δεν μου αρέσει όταν ορίζονται παιχνίδια τις καθημερινές. Όχι τόσο για την ομάδα αλλά για τον κόσμο. Θέλω να έρχονται στο γήπεδο περισσότερες οικογένειες. Ξέρουμε πως έχει η κατάσταση με τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Αλλά η γνώμη μου είναι ότι το ποδόσφαιρο είναι για τα Σαββατοκυρίακα, για να μπορεί περισσότερος κόσμος να έρθει στο γήπεδο. Μου αρέσει να βλέπω κόσμο, μου άρεσε η ατμόσφαιρα με την Ομόνοια, να βλέπω παιδιά, οικογένειες . Την Παρασκευή πολλοί δουλεύουν και δεν θα μπορούν να έρθουν. Πρέπει να το αποδεχθούμε και να κάνουμε το καλύτερο», δήλωσε ο Βάσκος τεχνικός.

Από την πλευρά του ο Νάτσο Κάσες ανέφερε για το παιχνίδι:

«Για μένα είναι μία ομάδα ιδιαίτερα αθλητική. Είναι δύσκολη ομάδα, παίζουμε εκτός έδρας  και έχουμε μεγάλο σεβασμό στον Ολυμπιακό.
Το περασμένο παιχνίδι ήταν πολύ διαφορετικό. Τα πρώτα 20 λεπτά ήμασταν πολύ καλύτεροι από την Ομόνοια. Χάσαμε το πέναλτι, είχαμε τρεις συνεχόμενες ευκαιρίες. Αν σκοράραμε σε εκείνες τις δυο φάσεις τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Η Ομόνοια είναι πολύ καλή ομάδα και στο τέλος η ισοπαλία θεωρώ ότι ήταν δίκαιη μιας και ήταν ένα παιχνίδι με ιδιαιτερότητες.
Κάθε χρόνο είναι δύσκολο γιατί η ομάδα αλλάζει αρκετά. Αλλά έχουμε τον ίδιο προπονητή κα διατηρούμε την ίδια φιλοσοφία. Οι περισσότεροι παίκτες είμαστε στην ομάδα με τον ίδιο προπονητή αρκετό καιρό. Προσπαθούμε να μιλήσουμε στους νέους παίκτες και να τους βοηθήσουμε.
Είναι δύσκολοι αντίπαλοι τέτοιου είδους ομάδες για μας. Αλλά με το δικό μας ποδόσφαιρο μπορούμε να κερδίσουμε. Τώρα στην Κύπρο είναι πολύ καλό το επίπεδο σε όλες τις ομάδες. Ήρθαν πολύ καλοί παίκτες σε όλες τις ομάδες. Τον Ολυμπιακό, τον Εθνικό Άχνας, την Πάφο που έχουμε ήδη αγωνιστεί κτλ. Εμείς διατηρούμε την ίδια φιλοσοφία. Ήμασταν πέρσι στη δεύτερη θέση και θέλουμε να κάνουμε μία καλή σεζόν και να πάμε καλά.
Δεν μπορώ να πω ότι είναι σωστό να αναφέρεται η λέξη πίεση. Ο Larena ήταν θρύλος εδώ και όλοι το έβλεπαν, ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής. Αλλά είμαστε διαφορετικοί παίκτες, σε διαφορετικές στιγμές. Μου αρέσει που κάνετε αυτή την σύγκριση αλλά είμαστε διαφορετικοί παίκτες. Είμαστε και πολύ καλοί φίλοι. Για μένα δεν αποτελεί πίεση, αλλά πρόκληση να είμαι καλός, να αποδίδω και να βοηθώ την ομάδα», δήλωσε ο Ισπανός μέσος.


btm