• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
70 χρόνια ΚΕΑΝ δημιουργίας και εξέλιξης γιόρτασε η ΚΕΑΝ
18/09/2019 12:00
70 χρόνια ΚΕΑΝ δημιουργίας και εξέλιξης γιόρτασε η ΚΕΑΝ

Σε μια λαμπερή εορταστική βραδιά, γεμάτη χρώματα, συναίσθημα και συγκίνηση, η ΚΕΑΝ κάλεσε εκλεκτούς φίλους και συνεργάτες να «ξεφλουδίσουν την ιστορία της» και να γιορτάσουν με την ομάδα της τη συμπλήρωση 70 χρόνων από την ίδρυσή της.

 

Την εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2019, στον χώρο του εργοστασίου της ΚΕΑΝ στο παραλιακό μέτωπο της Λεμεσού, τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Νίκος Αναστασιάδης, Υπουργοί, Δήμαρχοι και άλλοι κρατικοί αξιωματούχοι, εκατοντάδες συνεργάτες από την Κύπρο και το εξωτερικό, εργαζόμενοι και φίλοι της εταιρείας, και εκπρόσωποι των ΜΜΕ.

 

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς παρουσιάστηκε η πολυσέλιδη, συλλεκτική έκδοση για την 70χρονη πορεία της εταιρείας, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό ιστορικής αξίας. Η έκδοση, με τον τίτλο «Ξεφλουδίζοντας την Ιστορία», δημιουργήθηκε με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 70 χρόνων από την ίδρυση της εταιρείας και 100 χρόνων από τη γέννηση του ιδρυτή της, Τάκη Χριστοδούλου, με σκοπό να ταξιδέψει τον αναγνώστη σ’ ένα κόσμο αδιάκοπης δημιουργίας, έμπνευσης και εξέλιξης.

 

Η εορταστική ατμόσφαιρα κορυφώθηκε με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, με συμμετοχή πέραν των 40 καλλιτεχνών και την εμφάνιση του διακεκριμένου συνθέτη, στιχουργού και ερμηνευτή Διονύση Σαββόπουλου, ο οποίος ερμήνευσε μοναδικές επιτυχίες με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Μέσα Γειτονιάς, έχοντας μαζί τους τον μοναδικό Καραγκιόζη.

 

Στην ομιλία της, η κα Κικούλα Κότσαπα, Πρόεδρος του Ομίλου ΚΕΑΝ, αναφέρθηκε σε σημεία – σταθμούς της πορείας της εταιρείας, μιας πορείας που ξεκίνησε το 1949, όταν ο Τάκης Χριστοδούλου, πρωτοπόρος νεαρός χημικός με εξειδικευμένες γνώσεις στον τομέα της επεξεργασίας φρούτων, ίδρυσε την Κυπριακή Εταιρεία Αναψυκτικών, με αποτέλεσμα η εταιρεία να γιορτάζει σήμερα περήφανα 70 χρόνια σταθερής και επιτυχημένης παρουσίας στα κυπριακά επιχειρηματικά δρώμενα και στις διεθνείς αγορές.

 

Εξ’ άλλου, σε δικό του χαιρετισμό, ο κ. Μάριος Κασάπης, Γενικός Διευθυντής του Ομίλου ΚΕΑΝ, ανέφερε: «Κατά τη διάρκεια των 70 αυτών χρόνων, η ΚΕΑΝ όχι μόνο συνέβαλε στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, ως ένας σοβαρός συνεργάτης και αξιόπιστος εργοδότης, αλλά έγινε και μέρος του DNA της κυπριακής κοινωνίας, ενώ η μεγάλη εξαγωγική της δραστηριότητα την έχει αναδείξει σε σημείο αναφοράς για το κυπριακό επιχειρείν. Όραμα της ΚΕΑΝ για το μέλλον είναι να συνεχίσει να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της εποχής και να αξιοποιεί τις όποιες δυνατότητες έχει για το καλό της χώρας. Κεντρικά στοιχεία σε αυτό το όραμα είναι η αξιοπρεπής εργοδότηση και η σύμπραξη με άλλους φορείς σε σχέση με την κλιματική αλλαγή.»

 

Τέλος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, εξήρε την πολύπλευρη στήριξη και συμβολή της εταιρείας στην κοινωνία, το εμπόριο και την οικονομία του τόπου, αναφέροντας, μεταξύ άλλων: «Αναντίλεκτα, στα 70 χρόνια καταξιωμένης πορείας του, ο Όμιλος Εταιρειών ΚΕΑΝ, επιδεικνύοντας την ίδια συνέπεια στις αρχές και τις αξίες της δημιουργίας του, και προσφέροντας διαχρονικά προστιθέμενη αξία στην τοπική κοινωνία και οικονομία, πέτυχε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών, τον σεβασμό των συνεργατών και των ανταγωνιστών του και να καταστεί αναπόσπαστο μέρος της κυπριακής κουλτούρας και παράδοσης.» 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΚΕΑΝ

Η KEAN Soft Drinks Ltd ιδρύθηκε το 1949 από τον χημικό Τάκη Χριστοδούλου, με σκοπό την παραγωγή χυμών από κυπριακά εσπεριδοειδή και ήταν η πρώτη εταιρεία, το 1981, που παρήγαγε χυμούς σε συσκευασίες TetraPak στην Κύπρο. Σήμερα, με τεράστιο χαρτοφυλάκιο που περιλαμβάνει κορυφαίας ποιότητας προϊόντα, η KEAN δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 40 χώρες στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, την Άπω Ανατολή, την Αφρική και τις ΗΠΑ. Επιπρόσθετα, τα τελευταία χρόνια η ΚΕΑΝ προχώρησε στην ενσωμάτωση νέων προϊόντων στον Όμιλο της μέσω της KEAN Trading Division και μέσω των θυγατρικών εταιρειών της KEAN Food Link Ltd και της KFL Logistics Ltd. Μέσω αυτών παρέχονται στο λιανικό εμπόριο και στον τομέα HORECA της κυπριακής αγοράς κατηγορίες προϊόντων ξηράς αποθήκευσης, συντήρησης και κατάψυξης. Προσφέρονται σειρές προϊόντων από μάρκες όπως HEINZ, KRAFT, AMOY, HP, Vitalia, παγωτά και γιαούρτια ΚΡΙ ΚΡΙ, αλλαντικά KRISTI, χυμοί PRIMA, προϊόντα ψαριού VICI και μια τεράστια γκάμα άλλων προϊόντων.

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.kean.com.cy.


btm