• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Άναρχη «μάχη» χωρίς νικητή!
30/09/2019 23:57
Άναρχη «μάχη» χωρίς νικητή!

Αν και πήρε πρωτοβουλίες για πολύ μικρό χρονικό διάστημα, ήταν αρκετό για την Άρσεναλ ώστε να φύγει από το «Ολντ Τράφορντ» με βαθμό, χάρη στο τελικό 1-1 που διαμορφώθηκε στη… άναρχη «μάχη» με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ! Ο ΜακΤόμινεϊ με τρομερό γκολ είχε βάλει μπροστά τους «κόκκινους διαβόλους», έφτασε στα 7 γκολ στις 7 πρώτες αγωνιστικές ο Ομπαμεγιάνγκ. Παραλίγο… σκάνδαλο με το γκολ των «κανονιέρηδων», καθώς ο βοηθός διαιτητής έκανε μέγα λάθος… Προβληματική η κατάσταση, πάντως, για τις δύο ομάδες με την εικόνα που παρουσιάζουν…

Το μεγάλο ντέρμπι απέκτησε ζωή πολύ καθυστερημένα. Η εικόνα του στο μεγαλύτερο κομμάτι του πρώτου μέρους ήταν τέτοια που έκανε τον κόσμο ν’ απορεί με τη νοοτροπία των δύο ομάδων σε ένα τέτοιο ματς που αποτελεί παραδοσιακά ένα ντέρμπι με σκληρές μάχες, ένταση και γκολ. Αντ’ αυτού, δεν γινόταν… απολύτως τίποτα! Πέρα από την πρωτοβουλία που είχε η Γιουνάιτεντ με τη μπάλα και την αδυναμία της Άρσεναλ να φτιάξει οτιδήποτε από τον άξονα, έχοντας μονάχα άθλιες επιλογές και στις στημένες φάσεις, το ματς ήταν ό,τι έπρεπε για… ήρεμο ύπνο έπειτα από μια κουραστική ημέρα. Ο Ντάνιελ Τζέιμς προσπαθούσε μόνος για τους «κόκκινους διαβόλους», ο Τσέιμπερς τον είχε κλείσει καλά, ενώ, ο Μπουκάγιο Σακά από πλευράς Άρσεναλ ξεχώρισε με τη διάθεση που έδειξε.

Ο προαναφερθέντας Ουαλός εξτρέμ της Γιουνάιτεντ ήταν εκείνος που είχε την πρώτη πολύ καλή στιγμή στο παιχνίδι στο 29ο λεπτό όταν κλέβοντας από τον Γκεντουζί και ντριμπλάροντας τον Νταβίντ Λουίζ ανάγκασε τον Λένο να μπλοκάρει χαμηλά με διπλή προσπάθεια. Κι ενώ μέχρι το 43′ το μόνο που είχε να παρουσιάσει το ντέρμπι ήταν κάποια άσχημα μαρκαρίσματα και κάρτες, πήρε… φωτιά η νύχτα! Στο 42′ ο Ντε Χέα έκανε διπλή επέμβαση σε αριστερό διαγώνιο σουτ του Σακά και στο «ριμπάουντ» που προσπάθησε να πάρει ο Γκεντουζί, αμέσως μετά ο Ράσφορντ ολομόναχος από μπαλιά του Πογκμπά κλείστηκε σωστά από τον Σωκράτη και δεν έκανε ποτέ το σουτ, για να έρθει τελικά το γκολ στο 44′! Η ομάδα του Σόλσκιερ βγήκε στην αντεπίθεση, ο Τζέιμς από δεξιά έκανε κακό γύρισμα για τον Ράσφορντ κι ενώ όλη η περιοχή είχε γεμίσει από τις κίτρινες φανέλες της Άρσεναλ, η μπάλα πήγε έξω στον ΜακΤόμινεϊ που μπροστά από τον Παπασταθόπουλο έκανε εξαιρετικό σουτ για το 1-0!

Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι θύμισε πολύ περισσότερο… ντέρμπι! Αυτό ακριβώς που περίμενε να δει ο κόσμος από την έναρξη της αναμέτρησης, όμως έπρεπε να κάνει αρκετή υπομονή… Η Γιουνάιτεντ έδειξε ν’ αφήνει τη μπάλα στην Άρσεναλ για να κάνει εκείνη το παιχνίδι της και με τη… δοκιμασμένη συνταγή των αντεπιθέσεων, οι γηπεδούχοι έδειξαν να ψάχνουν αυτές τις γρήγορες μεταβιβάσεις προς την αντίπαλη εστία. Οι «κανονιέρηδες» κατάφεραν να γίνουν απειλητικοί και να φτάσουν και στο γκολ της ισοφάρισης, με τον Έμερι να διορθώνει τη λανθασμένη επιλογή του και να βγάζει τον Τορέιρα για να βάλει τον Θεμπάγιος. Στο 57ο λεπτό, λοιπόν, ο Τουανσέμπε έκανε λάθος πάσα, ο Σακά βρήκε τον Ομπαμεγιάνγκ που καλυπτόταν ξεκάθαρα από τον Μαγκουάιρ, ο Γκαμπονέζος σκόραρε, ο επόπτης σήκωσε το σημαιάκι και το VAR διόρθωσε το τεράστιο λάθος που πήγε να γίνει, επιβεβαιώνοντας το 1-1! Μάλιστα, στα… καπάκια, ο Σακά έχασε τεράστια ευκαιρία με μονοκόματο σουτ από το ύψος του πέναλτι, με τη μπάλα να κοντράρει στον Λίντελοφ!

Η Γιουνάιτεντ χρειάστηκε ελάχιστα λεπτά για να ξαναβρεί την διάθεσή της και να πάρει την κατοχή της μπάλας για να φτάσει στα καρέ του Λένο. Και μόλις το έκανε, ο Πογκμπά είχε ένα εξαιρετικό δεξί σουτ από τα όρια της περιοχής στο 64′, όμως έφυγε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι! Και στο 69′ ο ΜακΤόμινεϊ ολομόναχος έκανε μια κεφαλιά που έφυγε ψηλά απέναντι από τον Λένο έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, με τον Νταβίντ Λουίζ να πηδάει… αλλού γι’ αλλού. Η ομάδα του Σόλσκιερ άρχισε να κυριαρχεί και ν’ ασκεί αρκετά μεγάλη πίεση στους Λονδρέζους και ο Μαγκουάιρ στο 73′ υποχρέωσε τον Λένο να εκτιναχθεί και ν’ αποκρούσει στη γωνία του. Η Άρσεναλ βρέθηκε σε κατάσταση που έπαιζε με τους Κολάσινατς και Τσέιμπερς στα άκρα δίχως να μπορούν να κάνουν τίποτα, αφού είχαν εξαντληθεί οι αλλαγές και είχαν τραυματισμούς. Όταν δινόταν η ευκαιρία στην ομάδα του Έμερι αποφόρτιζε την άμυνα, ενώ, βοήθησαν και οι λανθασμένες επιλογές των παικτών της Γιουνάιτεντ στις προϋποθέσεις καλών ευκαιριών. Τρομερή η επέμβαση του Λένο στο 91′ σε εκτέλεση φάουλ του Ράσφορντ!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Γιάνγκ, Λίντελοφ, Μαγκουάιρ, Τουανσέμπε, ΜακΤόμινεϊ, Πογκμπά, Περέιρα (74′ Γκρίνγουντ), Λίνγκαρντ (74′ Φρεντ), Τζέιμς, Ράσφορντ

Άρσεναλ: Λένο, Τσέιμπερς, Παπασταθόπουλος, Νταβίντ Λουίζ, Κολάσινατς, Τορέιρα (55′ Θεμπάγιος), Τζάκα, Γκεντουζί, Πεπέ (74′ Νέλσον), Ομπαμεγιάνγκ, Σακά (80′ Γουίλοκ)

 


btm