• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Η θκειά μας ,ότι θέλω κάνω, ο επικοινωνιολόγος, το VAR…
09/10/2019 09:15
Η θκειά μας ,ότι θέλω κάνω, ο επικοινωνιολόγος, το VAR…

Και ποιος θα αλλάξει κύριε Τορναρίτη τα πράγματα που έχουν να κάνουν με τη διαιτησία στο Κυπριακό ποδόσφαιρο;
«Η θκειά μου η Μαρουλλού από το Πελέντρι».
Όπως πάντα. «Θεός» που λέμε ο Χριστόφορος. Μιλούσε στον Super Sport fm 104.0 και έκανε άλλο ένα ξέσπασμα.
Με αφορμή τη διαιτησία που αντιμετώπισε ο Ολυμπιακός εναντίον του Απόλλωνα, βγήκε και είπε τα δικά του, με αποκορύφωμα τις απορίες που είχε και έχει για το πώς «στήνεται» το παιχνίδι στη διαιτησία.
Προφανώς, ο Χριστόφορος, ακούει διάφορα δεξιά και αριστερά, αλλά δεν σημαίνει ότι ακούει τις αλήθειες.
Απλά, πιστεύει ότι δεν είναι ό,τι καλύτερο η κατάσταση στη διαιτησία. Αυτό δηλαδή που πιστεύουν όλοι όσοι ασχολούνται με το Κυπριακό ποδόσφαιρο.
Από εκεί και πέρα όμως, τίποτε παραπάνω. Ο Τορναρίτης πιθανότατα να βρεθεί στην ίδια θέση ξανά, αφού ούτε αυτός, ούτε άλλος, ούτε και η Μαρουλλού από το Πελέντρι, μπορούν να βρουν λύση στο γνωστό πρόβλημα.
Συγγνώμη Χριστόφορε, αλλά σε προετοιμάζω για να μην σε ξαφνιάσει η επόμενη κακή διαιτησία.
Έτσι όπως το είπε
ο κύριος Καραβίδας

Τόσο απλό είναι το Κυπριακό ποδόσφαιρο. Όπως ακριβώς το είπε ο κύριος Κώστας Χριστοδούλου Καραβίδας.
Μέσα σε ενάμιση γραμμή, αποτύπωσε την αλήθεια και την πραγματικότητα που όντως κυριαρχεί.
Θυμίζω την ατάκα του στον Super Sport Fm 104.0.
«Έχω παραιτηθεί αλλά επανήλθα. Κάνω ότι θέλω. Στο ποδόσφαιρο όλοι κάνουν ότι θέλουν».
Και πολύ καλά κάνεις αγαπητέ μου Καραβίδα. Δικαιούσαι να κάνεις ότι θέλεις σε ότι αφορά την ομάδα σου. Άλλωστε χωρίς τα «μαγικά» που έκανες και κάνεις από το 2011, δεν υπήρχε περίπτωση να είναι όχι απλά στην α΄κατηγορία αλλά ακόμα και να λειτουργούσε σαν ποδοσφαιρική ομάδα.
Αν μπορούσες  αγαπητέ μου Καραβίδα να έλεγες και κάτι ακόμα για αυτούς που κάνουν ότι θέλουν για λογαριασμό όλων όμως, θα ήσουν πιο σωστός και θα κέρδιζες κάποιες εντυπώσεις.
Ξέρω όμως (και ξέρεις) ότι δεν μπορείς να πεις. Όχι γιατί θα πληρώσεις 5 χιλιάδες , αλλά επειδή θα βρεις μπροστά σου παραδοσιακούς φίλους και συμμάχους.
Σε θυμίζω πόσες φορές μου είπες, όταν έκανα κριτική στην ΚΟΠ και σε άλλους. «Σταμάτα να ασχολείσαι. Θα σώσεις εσύ το ποδόσφαιρο μας;»
Ο επικοινωνιολόγος
του κυρίου Κούμα

Ο πρόεδρος της ΚΟΠ και είναι καλά γνωστό, έχει τους δικούς του «υπασπιστές» που είτε είναι κολλητοί του φίλοι, είτε είναι άτομα τα οποία συμβουλεύεται για να κάνει ομιλίες ή άλλες ατομικές παρεμβάσεις.
Έχει μεταξύ άλλων ένα μόνιμο επικοινωνιολόγο που όπως μαθαίνω, φροντίζει να τον ενημερώνει μέχρι την τελευταία λέξη που γράφεται για το πρόσωπο του.
Αυτό σημαίνει, ότι ο εν λόγω άνθρωπος πρέπει να με έχει καθημερινά στην ατζέντα του αφού θεωρούμαι και είμαι μόνιμος επικριτής του κυρίου Κούμα.
Στο μυαλό μου βέβαια, τα θέματα στα οποία ασκώ κριτική τα βλέπω εντελώς διαφορετικά από τον επικοινωνιολόγο και τους άλλους «υπασπιστές» οι οποίοι μάλιστα είναι γνωστοί μου και μιλάμε ελεύθερα.
Για τον επικοινωνιολόγο βέβαια δεν έχω κάτι να γράψω. Ο άνθρωπος όπως έμαθα είναι καλό παιδί και τη δουλειά του κάνει και όπως μαθαίνω πολύ καλά την κάνει για να τον έχει κοντά του ο Κούμας.
Τον συμβουλεύω όμως κάτι. Προτού βγάλει συμπεράσματα για κάποια θέματα, να προσέχει πως μαθαίνει και από ποιους διάφορες πληροφορίες.
Το καμπανάκι του VAR
έρχεται από την Αθήνα

Συστήνω στους ανθρώπους της διαιτησίας και βέβαια στον πρόεδρο της ΚΟΠ να πάρουν παραδείγματα. Να προσέξουν ώστε να αποφύγουν τα λάθη που έχουν γίνει και έχουν ταυτόχρονα, διαλύσει την αξιοπιστία του συστήματος VAR στην Ελλάδα.
Έχουν αρκετό χρόνο μπροστά τους στην ποδοσφαιρική μας ομοσπονδία. Ώστε να μην βιαστούν να ενεργοποιήσουν το σύστημα, προτού διαπιστωθεί ετοιμότητα και ικανότητα των εκπαιδευτών.
Είτε στα Πυργά το εγκαταστήσουν (όπως λέγεται) είτε αλλού η ουσία δεν είναι αυτή. Πρέπει να χειριστούν το σύστημα όσοι μπορούν. Ήδη, με την ανοχή και έγκριση του προέδρου της ΚΟΠ, πάνε να αποκτήσουν δίπλωμα εκπαιδευτή, πρόσωπα τα οποία δεν έχουν ούτε εκτόπισμα, ούτε και αποδοχή στο χώρο.
Αν είναι να βολέψουν ξανά ορισμένους, καλύτερα να μην φέρουν ποτέ το VAR. Αλλιώς θα φτάσουμε στο σημείο να συντρίψουμε και αυτό το εγχείρημα. Γράφω σήμερα αυτό το θέμα για να είμαι μπροστά από νέες πιθανές αρνητικές εξελίξεις στο ποδόσφαιρο μας.

Μιχάλης Παπαγεωργίου

 


btm